fbpx
Hjem / Nyheter / Ørjan Skommo valgt inn til Hall of Fame
Ørjan Skommo
Ørjan Skommo er det 11. medlemmet av Norsk Pokerforbunds Hall of Fame. (Foto: Krists Spruksts / Poker.no)

Ørjan Skommo valgt inn til Hall of Fame

Ørjan Skommo (31) ble fredag valgt inn til Norsk Poker­for­bunds Hall of Fame som det 11. medlemmet.

Det var en over­rasket Ørjan Skommo som mottok diplomet som viser at han er inklu­dert i norsk pokers mest eksklu­sive selskap. Han var opptatt med å spille Main Event under norges­mes­ter­skapet i Dublin da han ble kalt opp på scenen.

Dobbel norgesmester

Ørjan Skommo velges inn i Hall of Fame på bakgrunn av sine impo­ne­rende resul­tater over et helt tiår. Alle­rede i 2009 markerte han seg med en andre­plass i Main Event under norges­mes­ter­skapet i Nottingham. Den gangen tapte han for sin gode venn Henrik Tollefsen, som ble valgt inn til Hall of Fame for to år siden, i 2017. Bare to år senere var Skommo igjen tilbake på det største finale­bordet i norsk poker, og da ble det seier.

I årene etter dette har han fulgt opp med å vinne sin andre NM-tittel i 2015, den gang i spill­formen 8‑Game Mixed. Denne spill­formen veksler mellom åtte forskjel­lige poker­spill, og krever en utrolig allsi­dighet fra spil­lerne. Ørjan Skommo har også spilt seg til finale­bord i World Series of Poker, som regnes som verdens­mes­ter­skap. Dette skjedde i 2014. I tillegg har han sterke finale­bord fra presti­sje­tunge serier som Aussie Millions og APPT i Asia.

Ørjan har også utmerket seg innen online poker, og har spilt seg til finale­bordet i verdens største regel­mes­sige turne­ring Sunday Million hele tre ganger, hvor ett endte med seier. Han har levert stabilt sterke resul­tater også her hvert eneste år i over ti år.

Overrasket vinner

- Jeg ble veldig over­rasket, faktisk! Da vi sto utenfor og jeg hørte at det skulle annon­seres et nytt medlem var jeg sikker på at jeg visste hvem det skulle bli, og det var ikke meg. Så dette var både veldig over­ras­kende og veldig hyggelig, sa Ørjan Skommo rett etter å ha mottatt diplomet fra presi­denten i Norsk Poker­for­bund, Sigurd Eske­land.

- Ørjan er et meget verdig medlem til Norsk Poker­for­bunds Hall of Fame. Han har ikke bare levert frem­ra­gende presta­sjoner som poker­spiller, men også bidratt til å fremme poker på en meget god måte gjennom sine roller som ekspert­kom­men­tator på TV 2 sine poker­sen­dinger ved flere anled­ninger og sitt arbeid i Norsk Poker­for­bund, hvor han har vært involvert helt siden stif­telsen i 2013 frem til 2018 som vara­medlem og styre­medlem, sier jury­leder Kjetil Flåten.

Skommo med diplom

Ørjan Skommo med diplomet som viser at han er en del av Norsk Poker­for­bunds Hall of Fame. I bakgrunnen flere av de eksis­te­rende medlem­mene. Fra venstre: Henrik Tollefsen, Andreas Høivold, Torstein Iversen og Jan Olav Sjåvik. (Foto: Tomas Stacha /​ Poker​.no)

Dette er medlemmene i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame:

2019: Ørjan Skommo
2018: Ola Amunds­gård
2018: Bjørn-Erik Glenne
2017: Henrik Tollefsen
2016: Andreas Høivold
2015: Torstein Iversen
2014: Johnny Lodden
2014: Jan Olav Sjåvik
2013: Annette Obre­stad
2013: Frode Fagerli
2013: Thor Hansen

Om Jørgen Hansen

x

Sjekk også

Bryn kenney

Bryn Kenney kritiserer Stephen Chidwick

Ameri­ka­neren omtaler britens syn i Triton Million som «sjok­ke­rende». I et intervju i septem­ber­ut­gaven av Card­Player snakker Bryn Kenney blant annet om statusen som tidenes mest­vin­nende poker­spiller og om turne­ringen ...