Daniel Negreanu kritiserer Chris Ferguson

Av | 25. juli, 2019| Nyheter

Negreanu beskylder Ferguson for å snike til seg Årets spiller-poeng på skittent vis.

Chris Ferguson er ingen populær mann i pokerkretser, etter sin rolle som en av hovedmennene bak Full Tilt Poker-skandalen i 2011. Justisdepartementet i USA så nærmere på hvorvidt Ferguson, Howard Lederer og Rafe Furst svindlet kundene sine, men saken løste seg ved at PokerStars kjøpte Full Tilt Poker og refunderte penger til spillerne som hadde penger til gode hos Full Tilt.

Nå er Ferguson tilbake i rampelyset, både gjennom egne prestasjoner ved pokerbordet og gjennom oppførselen sin utenfor, som Daniel Negreanu er sterkt kritisk til.

Negreanu ønsker å vinne Årets spiller-konkurransen i World Series of Poker, noe han har klart ved to tilfeller tidligere. Denne konkurransen inkluderer World Series of Poker Europe og er derfor ikke avgjort ennå, selv om WSOP Las Vegas er over.

Kanadieren ligger på tredjeplass, med 3166 poeng, mens Robert Campbell leder med 3418 poeng og Shaun Deeb er nummer to med 3280 poeng. Chris Ferguson befinner seg på niendeplass med 2476 poeng. Det er grunn til å tro at dette irriterer Daniel Negreanu.

Ferguson topper listen over antall casher i World Series of Poker 2019 med 19. Dette er to mer enn Negreanu.

I en nylig episode av podkasten DAT Poker Podcast kritiserer Negreanu nettopp Ferguson for måten amerikaneren har sanket poeng på.

– Chris Ferguson manipulerer dagens system på uetisk vis, sier Negreau i podkasten.

Så beskriver han hvorfor han mener dette: Ifølge Negreanu satset Ferguson bevisst på å komme så sent som mulig inn i turneringer med store felt og sen registrering. Så bevisst at da Ferguson sto i registreringskø og nærmet seg skranken for å kjøpe seg inn, stilte han seg bakerst i køen igjen.

Så lenge du står i køen idet registreringen stenger, får du kjøpe deg inn. De som står bakerst i køen da, kom i flere tilfeller så sent inn i turneringene at de nesten var i pengene før de rakk å spille en hånd.

– Chris Ferguson sto langt fremme i køen, men så at den fortsatt var lang, så han stilte seg bakerst i køen. Han fortsatte å gjøre dette så lenge det var kø, for å komme inn i turneringen så nærme pengene som mulig. Dette er å stjele «equity» fra andre spillere. Det han gjør, er skikkelig bedritent og sleskt, men det er dessverre lovlig å gjøre sånt, sier Negreanu.

Kanadieren legger ikke skjul på sin irritasjon.

– Jeg liker ikke å se at dette blir belønnet med A) penger rett i lomma fordi du kan i praksis kaste deg helt til du er i pengene, og B) poeng i Årets spiller-konkurransen.

Negreanu mener at reglene for Årets spiller-konkurransen bør endres.

– De beste spillerne kommer til å ha cashet 15-20 ganger når alt er over. Noen av disse cashene kommer ikke til å være av særlig kvalitet. En mini-cash i Colossus-turneringen (en billig turnering med 13.109 innkjøp i 2019, red.anm.) – er det virkelig et tegn på en bra innsats under WSOP? Det jeg foreslår, er at det bare er de ti beste resultatene som teller. Da fokuserer man på kvalitet i stedet for kvantitet.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund