Utrolig ferd til toppen – har tjent halv milliard på turneringspoker

Av | 2. oktober, 2019| Nyheter

Amerikaneren Bryn Kenney (32) har inntatt topplasseringen på listen av de som er spilt inn flest mest penger i turneringspoker. 

Stakkars Phil Ivey, Daniel Negreanu og Doyle Brunson. De brukte flere år av karrieren på å nå toppen av oversiktene over de som har vunnet mest penger i turneringspoker. Nå kommer det en ny generasjon pokerspillere som flere ganger årlig blar opp inntil en million euro for å spille turneringer. Det er mye mer enn de 25, 50 og kanskje 100 000 dollarene de litt eldre veteranene tidligere betalte for sine tøffeste turneringslag, og følgelig vinner de nye også mye mer penger.

Først var det Justin Bonomo som hadde et utrolig pokerår i 2018. Ved inngangen til året hadde han rundt 18 millioner dollar i premier gjennom karrieren. Midt i den norske sommerferien samme år hadde han mer enn doblet det beløpet etter en serie sterke plasseringer. Han vant Super High Roller Bowl i Kina og senere den samme turneringen i Las Vegas. I tillegg vant han fem high roller-turneringer utenfor Super High Roller Bowl. Litt senere vant han sommerens første bracelet i WSOP med seier i $10k Heads Up Championchip i WSOP. Men det beste var fremdeles i vente. Senere den sommeren toppet han sitt superår med å Big One for One Drop (én million dollar i innkjøp) med 10 millioner dollar i premie.

Denne seiersrekken sendte ham forbi Daniel Negreanu, som i årevis hadde toppet listen over de som har vunnet mest penger i turneringspoker.

Ny mann på toppen

Men nå er det en ny sheriff i byen. Bryn Kenney vant i august den største premien i turneringspoker noensinne da han ble nummer to i Triton Million Main Event i London. Heads up gjorde han en deal – selv om han hadde fire ganger så mye chips som sin motstander Aaron Zang. Det viste seg å være smart. Avtalen ga nemlig Kenney 20,5 millioner pund i premie. Vinneren Zang måtte ta til takke med omtrent 30 millioner norske kroner mindre.

Denne triumfen brakte Kenneys totale turneringsgevinster for året opp i nesten 30 millioner dollar. Samlet er han nå oppe i 55,5 millioner dollar i turneringsgevinster, tilsvarende 493 millioner norske kroner.

Disse har tjent mest penger i turneringspoker

Med de siste resultatene har Kenney inntatt toppen av listen over de som har spilt inn mest penger i turneringspoker gjennom tidene. Det fikk pokerjournalisten Remko Rinkema til å poste denne oversikten på Twitter over Kenneys ferd mot toppen:

Hendonmob.com – som ajourfører listen over de som har tjent mest penger på turneringspoker – har disse navnene på toppen av sin rangering:

1. Bryn Kenney 55,505,634
2. Justin Bonomo 48,508,780
3. Daniel Negreanu 41,857,384
4. Dan Smith 36,742,718
5. Erik Seidel 35,726,969

Fullstendig oversikt kan du se her.

 

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund