fbpx
Hjem / Nyheter / Utrolig ferd til toppen – har tjent halv milliard på turneringspoker
Journalisten Remko Rinkema postet denne tidslinjen over Bryn Kenneys fremskritt som turneringsspiller. Han noterer sin første gevinst i 2007 og har nå 55 millioner dollar i turneringspremier.

Utrolig ferd til toppen – har tjent halv milliard på turneringspoker

Ameri­ka­neren Bryn Kenney (32) har inntatt topplas­se­ringen på listen av de som er spilt inn flest mest penger i turne­ringspoker. 

Stak­kars Phil Ivey, Daniel Negreanu og Doyle Brunson. De brukte flere år av karrieren på å nå toppen av over­sik­tene over de som har vunnet mest penger i turne­ringspoker. Nå kommer det en ny gene­ra­sjon poker­spil­lere som flere ganger årlig blar opp inntil en million euro for å spille turne­ringer. Det er mye mer enn de 25, 50 og kanskje 100 000 dolla­rene de litt eldre vete­ra­nene tidli­gere betalte for sine tøffeste turne­ringslag, og følgelig vinner de nye også mye mer penger.

Først var det Justin Bonomo som hadde et utrolig pokerår i 2018. Ved inngangen til året hadde han rundt 18 millioner dollar i premier gjennom karrieren. Midt i den norske sommer­fe­rien samme år hadde han mer enn doblet det beløpet etter en serie sterke plas­se­ringer. Han vant Super High Roller Bowl i Kina og senere den samme turne­ringen i Las Vegas. I tillegg vant han fem high roller-turne­ringer utenfor Super High Roller Bowl. Litt senere vant han sommerens første bracelet i WSOP med seier i $10k Heads Up Champion­chip i WSOP. Men det beste var frem­deles i vente. Senere den sommeren toppet han sitt superår med å Big One for One Drop (én million dollar i innkjøp) med 10 millioner dollar i premie.

Denne seiers­rekken sendte ham forbi Daniel Negreanu, som i årevis hadde toppet listen over de som har vunnet mest penger i turne­ringspoker.

Ny mann på toppen

Men nå er det en ny sheriff i byen. Bryn Kenney vant i august den største premien i turne­ringspoker noen­sinne da han ble nummer to i Triton Million Main Event i London. Heads up gjorde han en deal – selv om han hadde fire ganger så mye chips som sin motstander Aaron Zang. Det viste seg å være smart. Avtalen ga nemlig Kenney 20,5 millioner pund i premie. Vinneren Zang måtte ta til takke med omtrent 30 millioner norske kroner mindre.

Denne triumfen brakte Kenneys totale turne­rings­ge­vinster for året opp i nesten 30 millioner dollar. Samlet er han nå oppe i 55,5 millioner dollar i turne­rings­ge­vinster, tilsva­rende 493 millioner norske kroner.

Disse har tjent mest penger i turneringspoker

Med de siste resul­ta­tene har Kenney inntatt toppen av listen over de som har spilt inn mest penger i turne­ringspoker gjennom tidene. Det fikk poker­jour­na­listen Remko Rinkema til å poste denne over­sikten på Twitter over Kenneys ferd mot toppen:

Hendonmob​.com – som ajour­fører listen over de som har tjent mest penger på turne­ringspoker – har disse navnene på toppen av sin range­ring:

1. Bryn Kenney 55,505,634
2. Justin Bonomo 48,508,780
3. Daniel Negreanu 41,857,384
4. Dan Smith 36,742,718
5. Erik Seidel 35,726,969

Full­stendig over­sikt kan du se her.

 

 

Om Poker NM

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...