fbpx
Hjem / Nyheter / Denne uka er det pokerfest i Europa
Phil Hellmuth, Shaun Deeb, Mike McDonald (t.v.) og Daniel Negreanu vekker stor oppsikt i Rozvadov under WSOPE. Det er allerede skjedd en endring i kampen om å bli årets spiller i WSOP.

Denne uka er det pokerfest i Europa

Det er mange tilbud for alle slags pokerspillere med vidt forskjellige budsjetter nå i oktober.

Vi begynner i Tsjekkia, hvor det pågår en kombinert øl- og pokerfestival i hovedstaden Praha. På programmet står det en rekke turneringer med innkjøp som minner om de man fant på pokerklubber i Oslo i gamle dager – altså billige. Vi vet det er flere nordmenn der allerede, og flere er på vei. Deriblant er par veldig kjente navn fra norgestoppen, skal vi tro de trådene vi har sett i sosiale medier. Hele programmet kan du se lenger ned her.

Litt lenger vest, helt på grensen mot Tyskland, er det litt flere blitzlamper i bruk denne uka. Et A-lag av pokerkjendiser har nemlig kommet til Rozvadov og World Series of Poker Europe (WSOPE), forlengelsen av VM i poker som ble spilt i Las Vegas i sommer. Der er det anledning til å spille fra 50 euro (satellitter) til onsdagens super high roller med 250 000 euro – 2,5 millioner norske – i innkjøp. PokerGO har rettighetene til mesterskapet og starter sine sendinger nettopp fra highrolleren onsdag kveld.

Nordmenn på vei

WSOPE er en anledning til å vinne nye bracelets for de av stjernene som samler på dem. Vinner man en tittelturnering i WSOP får man et gullarmbånd som et synlig bevis på seieren. Og vi vet det er minst én veldig profilert nordmann på vei ned i jakten på karrierens første armbånd. Poker.no kommer selvsagt tilbake til saken når det dukker opp bilder, informasjon om fremganger ved pokerbordene eller annet i sosiale medier.

Phil Hellmuth kom til Rozvadov i god tid før første turnering, men har slitt med jetlag hele veien. Tirsdag fortalte han på Twitter at han klarte å forsove seg til dag 2 i åpningsturneringen, med det resultat at stacken hans ble blindet ned fra 27 500 til 8500 sjetonger innen han kom til bordet. Ettersom blindene da var på 2000-4000 ble det en rask exit for den fargerike amerikaneren.

Shaun Deeb ble årets spiller (Player of The Year, POY) i WSOP i 2018 og lå som nummer to i sammendraget før Europa-delen ble satt igang. Han er selvsagt på plass i Rozvadov for å bli den første til å vinne POY-tittelen to år rad. Og han har gått rett i tett fra start ved å samle hele 947 000 sjetonger på dag en i PLO-turneringen med 550 euro i innkjøp (den andre turneringen i WSOPE). Det gjorde ham til soleklar chippie før starten av dag to, med nesten dobbelt så mye chips som neste spiller på listen.

Sjekk stillingen

Deeb ble slått ut på en 18. plass onsdag ettermiddag og skal helt uoffisielt ha fått med seg 167 rankingpoeng i POY-racet. Det er nok til å ta en foreløpig førsteplass i kampen om å bli årets spiller. Stillingen oppdateres jevnlig på WSOPs egne sider. Der er det også er en kalkulator hvor du kan se hvor mange poeng ulike plasseringer gir i de forskjellige turneringene.

Deebs to nærmeste rivaler i årets spiller-kåringen er Daniel Negreanu og Robert Campbell.

Forut for årets WSOPE var den samme Deeb involvert i en betydelig krangel på Twitter med Mike McDonald. Og sannelig fikk herrene hverandre til bords underveis i Rozvadov:

Denne ukas tredje store pokerevent er Battle of Malta. Vi lover å komme tilbake til festen i Middelhavet så snart nordmenn markerer seg og forteller om det i sosiale medier.

Er du på reisefot og spiller poker? Vi blir veldig glad for bilder og rapporter i innboksen på vår Facebook-side.

 

Oktobeer Poker Festival: Her er hele tilbudet av turneringer i Praha denne uka og neste.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Fredagsprofilen – heads up med Merethe Krohn

Det må tas beslutninger i poker.no sin sommerserie, der vi møter et knippe profiler fra det norske pokermiljøet. Merethe Krohn er ikke bare en meget habil pokerspiller, hun har også ...

Privacy Policy