fbpx
Hjem / Nyheter / Denne uka er det pokerfest i Europa
Phil Hellmuth, Shaun Deeb, Mike McDonald (t.v.) og Daniel Negreanu vekker stor oppsikt i Rozvadov under WSOPE. Det er allerede skjedd en endring i kampen om å bli årets spiller i WSOP.

Denne uka er det pokerfest i Europa

Det er mange tilbud for alle slags poker­spil­lere med vidt forskjel­lige budsjetter nå i oktober.

Vi begynner i Tsjekkia, hvor det pågår en kombi­nert øl- og poker­fes­tival i hoved­staden Praha. På programmet står det en rekke turne­ringer med innkjøp som minner om de man fant på poker­klubber i Oslo i gamle dager – altså billige. Vi vet det er flere nord­menn der alle­rede, og flere er på vei. Deriblant er par veldig kjente navn fra norges­toppen, skal vi tro de trådene vi har sett i sosiale medier. Hele programmet kan du se lenger ned her.

Litt lenger vest, helt på grensen mot Tysk­land, er det litt flere blitz­lamper i bruk denne uka. Et A‑lag av poker­kjen­diser har nemlig kommet til Rozvadov og World Series of Poker Europe (WSOPE), forlen­gelsen av VM i poker som ble spilt i Las Vegas i sommer. Der er det anled­ning til å spille fra 50 euro (satel­litter) til onsda­gens super high roller med 250 000 euro – 2,5 millioner norske – i innkjøp. PokerGO har rettig­he­tene til mester­skapet og starter sine sendinger nettopp fra highrol­leren onsdag kveld.

Nordmenn på vei

WSOPE er en anled­ning til å vinne nye brace­lets for de av stjer­nene som samler på dem. Vinner man en tittel­tur­ne­ring i WSOP får man et gull­arm­bånd som et synlig bevis på seieren. Og vi vet det er minst én veldig profi­lert nord­mann på vei ned i jakten på karrie­rens første armbånd. Poker​.no kommer selv­sagt tilbake til saken når det dukker opp bilder, infor­ma­sjon om frem­ganger ved poker­bor­dene eller annet i sosiale medier.

Phil Hell­muth kom til Rozvadov i god tid før første turne­ring, men har slitt med jetlag hele veien. Tirsdag fortalte han på Twitter at han klarte å forsove seg til dag 2 i åpnings­tur­ne­ringen, med det resultat at stacken hans ble blindet ned fra 27 500 til 8500 sjetonger innen han kom til bordet. Ettersom blin­dene da var på 2000–4000 ble det en rask exit for den farge­rike ameri­ka­neren.

Shaun Deeb ble årets spiller (Player of The Year, POY) i WSOP i 2018 og lå som nummer to i sammen­draget før Europa-delen ble satt igang. Han er selv­sagt på plass i Rozvadov for å bli den første til å vinne POY-tittelen to år rad. Og han har gått rett i tett fra start ved å samle hele 947 000 sjetonger på dag en i PLO-turne­ringen med 550 euro i innkjøp (den andre turne­ringen i WSOPE). Det gjorde ham til sole­klar chippie før starten av dag to, med nesten dobbelt så mye chips som neste spiller på listen.

Sjekk stillingen

Deeb ble slått ut på en 18. plass onsdag etter­middag og skal helt uoffi­sielt ha fått med seg 167 ranking­poeng i POY-racet. Det er nok til å ta en fore­løpig første­plass i kampen om å bli årets spiller. Stil­lingen oppda­teres jevnlig på WSOPs egne sider. Der er det også er en kalk­u­lator hvor du kan se hvor mange poeng ulike plas­se­ringer gir i de forskjel­lige turne­rin­gene.

Deebs to nærmeste rivaler i årets spiller-kåringen er Daniel Negreanu og Robert Camp­bell.

Forut for årets WSOPE var den samme Deeb involvert i en bety­delig krangel på Twitter med Mike McDo­nald. Og sannelig fikk herrene hver­andre til bords under­veis i Rozvadov:

Denne ukas tredje store poker­event er Battle of Malta. Vi lover å komme tilbake til festen i Middel­havet så snart nord­menn markerer seg og forteller om det i sosiale medier.

Er du på reisefot og spiller poker? Vi blir veldig glad for bilder og rapporter i innboksen på vår Face­book-side.

 

Oktobeer Poker Festival: Her er hele tilbudet av turne­ringer i Praha denne uka og neste.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Mikael Andersson ny nordisk mester i PLO

Finnen Mikael Andersson nedkjempet to svensker og 13 dansker da to bord gjensto og er nordisk mester i Pot Limit Omaha.  Åpnings­tur­ne­ringen i det nordiske mester­kapet i poker i Køben­havn ...