WSOP Europe 2019: Negreanu jager gjev tittel

Av | 1. oktober, 2019| Nyheter

Noen av pokerens største superstjerner er bekreftet til WSOP Europe 2019.

Deriblant Daniel Negreanu som med nye, dype plasseringer kan ende opp som årets spiller i WSOP. Fasiten etter 90 eventer i sommerens WSOP i Las Vegas er en tredjeplass på årets spiller-rankingen. Gjennom 16 casher, fire finalebord og to andreplasser samlet han 3166,24 poeng. Det gir kort avstand opp til ledende Robert Campbell (3418,78) og Shaun Deeb (3280,13) på andreplass.

Den trioen var brennhet i sommerens VM. Campbell var den eneste spilleren som vant mer enn én bracelet. Først vant han event nummer 33 ($1500 Limi 2-7 Lowball Triple Draw) før han innkasserte sin andre i event 67 ($10 000 Seven-Card Stud Hi-Lo Championship).  Shaun Deeb fikk pengepremie i 17 turneringer i sommer og kom seg til finalebordet i fire av dem.

Hva som kreves av plasseringer for å bli årets spiller,  er vanskelig å si før mesterskapet starter. Poeng gis for dype plasseringer basert på antall deltakere og buy ins i de forskjellige turneringene. Det er samme systemet som brukes for å kåre årets spiller i norgesmesterskapet i Dublin.

Programmet for WSOP Europe 2019

WSOP Europe 2019 er Europa-utgaven av VM i poker og spilles i den tsjekkiske byen Rozvadov i tidsrommet 13. oktober – 4. november. Programmet har blitt utvidet gjennom hele 2019 og teller nå i alt 15 såkalte bracelet-eventer. Det garanteres premier for 22 millioner euro gjennom mesterskapet, med fem millioner i Main Event alene. Dét er for mange den klart gjeveste turneringen å vinne og har to startflighter: 25. og 26. oktober. Turneringen koster 10 300 euro å spille. For de med litt lavere budsjetter er det flere tilbud, som for eksempel en åpningsturnering med 350 euro i innkjøp. Colossus-suksessen fra Las Vegas (lave innkjøp, rekordstore startfelt) gjentas i Tsjekkia og man får sete for moderate 550 euro. I tillegg er det satt opp satelitter til større øvelser hvor du får sete for 50 euro.

Det er også godbiter for de som liker å spille om mye større penger. Highrollerne får sine behov dekket gjennom en 100 000 euro-turnering og den nylig oppsatte 250 000 euro-turneringen.

Her kan du se hele turneringsprogrammet.

Stjerner i WSOP Europe 2019

Trioen som ligger best an til å bli årets spiller er selvsagt alle ventet til Rozvadov. I tillegg er også Phil Hellmuth og Phil Ivey bekreftet på deltakerlisten.

Alle med følelser for Norge fikk et av historiens største pokerøyeblikk da Annette Obrestad WSOP Europe Main Event tilbake i 2007. “Annette15”, som hun da var kjent som online, fikk én million pund for seieren, premiepenger hun delte med spillere som hadde betalt inngangsbilletten for å spille turneringen.

 

 

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund