WSOP Europe 2019: Negreanu jager gjev tittel"/>
Hjem / Nyheter / WSOP Europe 2019: Negreanu jager gjev tittel
Phil Ivey, Daniel Negreanu og Phil Hellmuth er alle ventet til World Series of Poker Europe i tsjekkiske Rozvadov i oktober.

WSOP Europe 2019: Negreanu jager gjev tittel

Noen av poke­rens største super­stjerner er bekreftet til WSOP Europe 2019.

Deriblant Daniel Negreanu som med nye, dype plas­se­ringer kan ende opp som årets spiller i WSOP. Fasiten etter 90 eventer i sommerens WSOP i Las Vegas er en tredje­plass på årets spiller-rankingen. Gjennom 16 casher, fire finale­bord og to andre­plasser samlet han 3166,24 poeng. Det gir kort avstand opp til ledende Robert Camp­bell (3418,78) og Shaun Deeb (3280,13) på andre­plass.

Den trioen var brennhet i sommerens VM. Camp­bell var den eneste spil­leren som vant mer enn én bracelet. Først vant han event nummer 33 ($1500 Limi 2–7 Lowball Triple Draw) før han innkas­serte sin andre i event 67 ($10 000 Seven-Card Stud Hi-Lo Champion­ship).  Shaun Deeb fikk penge­premie i 17 turne­ringer i sommer og kom seg til finale­bordet i fire av dem.

Hva som kreves av plas­se­ringer for å bli årets spiller,  er vans­kelig å si før mester­skapet starter. Poeng gis for dype plas­se­ringer basert på antall delta­kere og buy ins i de forskjel­lige turne­rin­gene. Det er samme systemet som brukes for å kåre årets spiller i norges­mes­ter­skapet i Dublin.

Programmet for WSOP Europe 2019

WSOP Europe 2019 er Europa-utgaven av VM i poker og spilles i den tsjek­kiske byen Rozvadov i tids­rommet 13. oktober – 4. november. Programmet har blitt utvidet gjennom hele 2019 og teller nå i alt 15 såkalte bracelet-eventer. Det garan­teres premier for 22 millioner euro gjennom mester­skapet, med fem millioner i Main Event alene. Dét er for mange den klart gjeveste turne­ringen å vinne og har to start­f­lighter: 25. og 26. oktober. Turne­ringen koster 10 300 euro å spille. For de med litt lavere budsjetter er det flere tilbud, som for eksempel en åpnings­tur­ne­ring med 350 euro i innkjøp. Colossus-suksessen fra Las Vegas (lave innkjøp, rekord­store start­felt) gjentas i Tsjekkia og man får sete for mode­rate 550 euro. I tillegg er det satt opp sate­litter til større øvelser hvor du får sete for 50 euro.

Det er også godbiter for de som liker å spille om mye større penger. Highrol­lerne får sine behov dekket gjennom en 100 000 euro-turne­ring og den nylig oppsatte 250 000 euro-turne­ringen.

Her kan du se hele turne­rings­pro­grammet.

Stjerner i WSOP Europe 2019

Trioen som ligger best an til å bli årets spiller er selv­sagt alle ventet til Rozvadov. I tillegg er også Phil Hell­muth og Phil Ivey bekreftet på delta­ker­listen.

Alle med følelser for Norge fikk et av histo­riens største pokerøy­e­blikk da Annette Obre­stad WSOP Europe Main Event tilbake i 2007. «Annette15», som hun da var kjent som online, fikk én million pund for seieren, premie­penger hun delte med spil­lere som hadde betalt inngangs­bil­letten for å spille turne­ringen.

 

 

 

Om Poker NM

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...