fbpx
Hjem / Nyheter / Espen Sandvik skriver norsk pokerhistorie natt til lørdag
Norske Espen Sandvik (t.v.) jages av superstjernen Phil Hellmuth i kampen om et gullarmbånd i WSOP fredag kveld og lørdag natt.

Espen Sandvik skriver norsk pokerhistorie natt til lørdag

Nord­mannen Espen Sandvik er sent fredag kveld sole­klar chiple­ader i 8‑Game-turne­ringen i World Series of Poker Europe.

Få nord­menn har klart å komme helt til en finale­bord i World Series of Poker, allment aner­kjent som verdens­mes­ter­skapet i poker. Nå har hittil litt ukjente Espen Sandvik klart det. Han har attpåtil tatt en tidlig ledelse på finale­bordet i event nummer 5 i den euro­pe­iske utgaven av WSOP, en 8‑Game-turne­ring med 2500 euro i innkjøp.

Med 1 280 000 sjetonger hadde han en solid ledelse på riva­lene da spillet på finale­bordet tok til rundt klokken 2145 fredag kveld. Nærmest fulgte finnen Ville Haavisto med 870 000 i stacken. Super­stjernen Phil Hell­muth på tredje­plass jakter sin 16. WSOP-tittel (rekord) med 570 000 chips i spill fra start på finale­bordet.

Du kan følge live­opp­da­te­ringer fra finale­bordet hos Poker­news her.

Espen Sandvik er ubeskrevet blad i norsk og inter­na­sjonal poker. Han ble verdens­mester i nett­poker for bare én måned siden da han vant en Stud Hi/Lo-turne­ring med 109 dollar i innkjøp i WCOOP (World Champion­ship of Online Poker). Den turne­rings­se­rien spilles hos Poker­stars, og etter seieren sa han følgende til arran­gø­rens egen nyhets­tje­neste:

- Dette er min første seier i en offi­siell poker­tur­ne­ring. Hittil har jeg bare prøvd meg i lokale turne­ringer og cash­games.

Det spilles natt til lørdag til vi har en vinner i 8‑Game-turne­ringen. Bare tre nord­menn har tidli­gere vunnet en WSOP-turne­ring og gull­arm­båndet som følger med seier der: Thor Hansen (to seire), Annette Obre­stad (Main Event i 2007) og Sigurd Eske­land (også en 8‑Game-turne­ring, i 2010).

Poker​.no kommer tilbake med mer. 

Om Poker NM

x

Sjekk også

Mikael Andersson ny nordisk mester i PLO

Finnen Mikael Andersson nedkjempet to svensker og 13 dansker da to bord gjensto og er nordisk mester i Pot Limit Omaha.  Åpnings­tur­ne­ringen i det nordiske mester­kapet i poker i Køben­havn ...