fbpx
Hjem / Nyheter / Espen Sandvik verdensmester i poker
Espen Sandvik med det synlige beviset på at han er verdensmester i poker: Et gullarmbånd fra World Series of Poker.

Espen Sandvik verdensmester i poker

I midten av september ble Espen Sandvik verdensmester i nettpoker. Ikke hørt om ham? Merk deg navnet. En måned senere gjorde han det en gang til live, i verdens kanskje mest prestisjefylte turneringsserie.

Et knapt kvarter før midnatt fredag 18. oktober sto nordmannen igjen som den siste gjenværende spilleren i event nummer 5 i WSOP Europe 2019 Rozvadov i Tsjekkia. Espen Sandvik sendte den ene verdensstjernen etter den andre ut av finalebordet og vant 8-Game-turneringen han betalte 2500 euro for å spille. Med det er han den fjerde nordmannen gjennom tidene til å vinne en tittelturnering i WSOP, av hele pokermiljøet internasjonalt anerkjent som VM i poker.

Gedigent gjennombrudd

Espen Sandvik er en hittil umerittert pokerspiller med bare drøye 11k dollar i turneringsgevinster. Før i kveld. Seieren i VM gir ham 75 426 euro i premie (trekvart million norske kroner). Det gjør ham også til en betydelig snakkis i Rozvadov (hvor Europa-utgaven av WSOP spilles) og ikke minst her hjemme i Norge.

Det er på dagen én måned siden Espen Sandvik vant en av turneringene i World Championship of Online Poker (WCOOP). Som verdensmester i nettpoker fikk han en betydelig pris å legge til på CV-en, og når han nå går bort og gjør det samme live – i WSOP – skapes en av de mest bemerkelsesverdige historiene i norsk poker på lang tid.

Espen Sandvik verdensmester i første forsøk

Etter seieren i online-VM fortalte han selv om sin begrensede erfaring med turneringspoker til arrangøren av WCOOP:

– Dette er min første seier i en offisiell pokerturnering. Hittil har jeg bare prøvd meg i lokale turneringer og cashgames.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Espen Uhlen Jørstad vant fem millioner i poker-VM

Trønderen Espen Uhlen Jørstad henter 603 058 amerikanske hos cashieren etter sin sjetteplass i WSOP Main Event Online Championship natt til søndag.  Jørstad er den andre nordmannen til å ta ...

Privacy Policy