fbpx
Hjem / Nyheter / Espen Sandvik verdensmester i poker
Espen Sandvik med det synlige beviset på at han er verdensmester i poker: Et gullarmbånd fra World Series of Poker.

Espen Sandvik verdensmester i poker

I midten av september ble Espen Sandvik verdens­mester i nett­poker. Ikke hørt om ham? Merk deg navnet. En måned senere gjorde han det en gang til live, i verdens kanskje mest presti­sje­fylte turne­rings­serie.

Et knapt kvarter før midnatt fredag 18. oktober sto nord­mannen igjen som den siste gjen­væ­rende spil­leren i event nummer 5 i WSOP Europe 2019 Rozvadov i Tsjekkia. Espen Sandvik sendte den ene verdens­stjernen etter den andre ut av finale­bordet og vant 8‑Game-turne­ringen han betalte 2500 euro for å spille. Med det er han den fjerde nord­mannen gjennom tidene til å vinne en tittel­tur­ne­ring i WSOP, av hele poker­mil­jøet inter­na­sjo­nalt aner­kjent som VM i poker.

Gedigent gjennombrudd

Espen Sandvik er en hittil umerit­tert poker­spiller med bare drøye 11k dollar i turne­rings­ge­vinster. Før i kveld. Seieren i VM gir ham 75 426 euro i premie (trekvart million norske kroner). Det gjør ham også til en bety­delig snakkis i Rozvadov (hvor Europa-utgaven av WSOP spilles) og ikke minst her hjemme i Norge.

Det er på dagen én måned siden Espen Sandvik vant en av turne­rin­gene i World Champion­ship of Online Poker (WCOOP). Som verdens­mester i nett­poker fikk han en bety­delig pris å legge til på CV-en, og når han nå går bort og gjør det samme live – i WSOP – skapes en av de mest bemer­kel­ses­ver­dige histo­riene i norsk poker på lang tid.

Espen Sandvik verdensmester i første forsøk

Etter seieren i online-VM fortalte han selv om sin begren­sede erfa­ring med turne­ringspoker til arran­gøren av WCOOP:

- Dette er min første seier i en offi­siell poker­tur­ne­ring. Hittil har jeg bare prøvd meg i lokale turne­ringer og cash­games.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Mikael Andersson ny nordisk mester i PLO

Finnen Mikael Andersson nedkjempet to svensker og 13 dansker da to bord gjensto og er nordisk mester i Pot Limit Omaha.  Åpnings­tur­ne­ringen i det nordiske mester­kapet i poker i Køben­havn ...