Superstjerner kolliderer heads up med millioner på spill

Av | 17. desember, 2019| Nyheter

#galfondchallenge
Highrolleren Dan «Jungleman» Cates, hedgefondmilliardæren Bill Perkins og litt mer ukjente Fernando Habegger har akseptert utfordringen fra Phil Galfond – til vidt forskjellige priser.

Galfond var i sine velmaktsdager ansett som en av verdens beste PLO-spillere med suksess online (kjent under nicket OMGClayAiken) såvel som i live cashgames og turneringer. Han anser seg selv mer nå som en forretningsmann enn fullblods pokerproff, men har stadig stor tro på egne ferdigheter. Såpass store er disse at han i slutten av november gikk ut med en åpen invitasjon til HU-spill over 50 000 hender med den med dype nok lommer som måtte være interessert.

Dette er noen av rammene han satt for det som nå kalles #galfondchallenge:

 • Hans foretrukne spill ville være PLO, men stilte seg åpen for forslag om andre pokervarianter.
 • Han ville spille på kursene 100/200 til 300/600, men var også her åpen for forslag.
 • Hendene skulle i utgangspunktet spilles på Galfonds nyetablerte pokersite Run It Once (RIO).
 • Galfond ville tilby oddsene 3:1 for flere av sine motstandere, men presiserte at det ikke gjaldt alle proffene der ute.

Det er liten tvil om at oppmerksomheten rundt Run It Once er en viktig motivasjonsfaktor for å tilby #galfondchallenge, som kan bli en svært dyr affære. Siten er en treningssite for pokerspillere som nå også har fått opp en egen pokerklient. Kampene med Galfond – en legende i faget Pot Limit Omaha – er ventet å få stor oppmerksomhet fra pokerfans verden over.

Aksepterte #galfondchallenge

En liten uke før jul er identiteten til tre spillere som har slått til på tilbudet blitt kjent. De tre har vidt forskjellig bakgrunn hva angår karriere og pokerferdigheter og går derfor til kampene – som skal begynne i januar – med helt forskjellige avtaler. Her er noen høydepunkter:

Bill Perkins

Den munnrappe forretningsmannen er kjent for utallige pokershow på TV der han måler krefter mot noen av pokerens største stjerner både i cashgames (dyre sådanne) og i turneringsformatet. Han har skapt seg en ekstrem bankroll som hedgefondforvalter og enerigtrader og formuen hans er antatt å telle milliarder (i dollar).

Perkins har også tidlig i karrieren bistått norske Statoil (nå Equinor) som trader i energimarkedene.

Dette er rammen for Phil Galfond vs Bill Perkins:

 • 50 000 hender på kursen 100/200 dollar PLO
 • Kampen er over om en spiller har 400 000 dollar i profitt før man har spilt alle de 50 000 hendene
 • Perkins er gitt 4:1 i odds på beløpet som skal betales utover det rene utfallet av spillet. Vinner Perkins, får han 800 000 dollar ekstra fra Galfond. Vinner Galfond, får han 200 000 dollar ekstra fra Perkins.
 • Perkins får lov å inkludere spillere fra sitt Thirst Lounge (les mer om det her)

Dan «Jungleman» Cates

Amerikaneren er en av vår tids mest respekterte og fryktede cashgame-spillere. Han har spilt på de høyeste kursene online i over et tiår og også hatt stor suksess live, og for noen år siden var han involvert i en lignende challenge mot Tom “Durrrr” Dwan som han nå går igang med mot Phil Galfond. Den avtalte kampen er aldri blitt ferdigspilt og det hevdes at Dwan er skyldig store penger, som du kan lese mer om her.

Det antas fra de fleste hold at «Jungleman» minst matcher Galfond ferdighetsmessig i PLO og kanskje vel så det. Han har derfor fått helt andre betingelser enn Bill Perkins i sin duell:

 • De to skal spille 7500 hender PLO på kursen 100/200 euro.
 • Størrelsen på sidebettet er ikke fastsatt. De spiller 1:1 slik at begge må betale like mye som taper av duellen.

De to møttes forleden i Bobby´s Room på Bellagio i Las Vegas og Galfond benyttet anledningen til et raskt videointervju. Der gjør «Jungleman» det klart at han ikke gjør dette for pengene, men for å «rive ned sin motstander».

https://www.instagram.com/p/B6H65VrAHLG/

Fernando «JNandez» Habegger

Galfonds tredje kjente motstander hittil har han hatt ansatt som instruktør i Run It Once. Fernando «JNandez» Habegger er et ukjent navn for de brede pokermasser, men har hatt suksess på såkalte midtkurser og delvis highstakes online. Han er gitt lignende betingelser som Bill Perkins, men får enda bedre odds på sidebettet (5:1).

 • 50 000 hender på kursen 100/200 dollar PLO
 • Kampen er over om en spiller har 400 000 dollar i profitt før man har spilt alle de 50 000 hendene
 • Habegger er gitt 5:1 i odds på beløpet som skal betales utover det rene utfallet av spillet. Vinner Habegger, får han én million dollar ekstra fra Galfond. Vinner Galfond, får han 200 000 dollar ekstra fra Habegger.

Det er ventet at flere utfordrere slutter seg til og tar et sett matcher mot Phil Galfond. Det går med andre ord mot en forrykende start på det nye pokeråret. Her hjemme kan vi som ikke har bankroller til spill som dette, gå for en norgesmestertittel når NM i nettpoker begynner den første søndagen i januar. Her ser du hele programmet for online-NM.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund