Petter Katastrofe snur om på karrieren – går all in i poker

Av | 22. desember, 2019| Nyheter

– Jeg skal bli skamgod i poker, proklamerer en av Norges største musikkartister, Petter Bjørklund Kristiansen.

Som artisten «Katastrofe» har han i over et tiår servert det norske, musikkelskende publikummet med landeplager på løpende bånd. Men 18. januar markerer et tidsskille i østfoldingens begivenhetsrike karriere. Da pensjonerer han «Katastrofe» og går all in på den andre arenaen hvor han har gjort seg bemerket de siste årene. Han har høye ambisjoner som pokerspiller.

– Poker blir hovedplanen en god stund fremover. Nå gleder jeg meg til å legge ned de timene med trening som kreves. Første stopp blir Manila, og da er planen å spille poker tolv timer om dagen i en måned. Etter det blir det NM i Dublin, så en måned til Vegas for å spille poker tolv timer om dagen der. Nå skal jeg endelig legge ned de treningstimene som trengs og bli skamgod, forteller Kristiansen til nyhetstjenesten til sin egen sponsor Betsafe.

NM i nettpoker i hele vinter: Se hele programmet

Sikker i sin sak

Avskjedskonserten på Rockefeller i Oslo 18. januar markerer også slutten på avskjedsturneen «Prækæs ældri». «Katastrofe» er sikker på at det nå er helt slutt, selv om mange suksessrike artister har latt seg friste til store comebacks etter lengre pauser.

– Nå er «Katastrofe» ferdig, og det var gøy så lenge det varte. Jeg liker å stå for det jeg sier, så det ligger ikke en baktanke her om at nå lar vi det ligge i to år, før det så er en comeback-turne. Prosjektet er ferdig for meg, men for dem som liker musikken er det ikke umulig at jeg kommer til å skrive og produsere lik musikk for andre artister. For mer musikk kommer. Det er jo liksom musikk og poker jeg føler jeg kan.

Får tips av de beste

Kristiansen lar seg inspirere av det norske pokermiljøet og har alliert seg med noen av de største profilene der for å nå sitt mål om å bli «skamgod».

– Jeg snakker mye poker med Ørjan Skogmo, Henrik Tollefsen og Kornelius Lien, i tillegg at jeg har litt kontakt Preben Stokkan. Det å kunne lære mange tips og triks fra spillere som er så vilt gode som dem, er helt utrolig å kunne ta med seg på veien. Det er helt rått så gode de er, og når de vil dele av kunnskapen sin med meg, er det bare å suge det til seg som en svamp, forteller hitmaskinen.

– Det som er så fint med pokermiljøet er at det er så utrolig inkluderende, varmt og imøtekommende. Første gang jeg snakket med Stokkan, så tror jeg vi hadde pratet sammen i fem minutter før han sa: «Legg meg til på Facebook, da, så sender du melding om det er noe du lurer på». Og her snakker vi om en spiller som er helt i verdenssjiktet. Det er helt fantastisk miljø som alle kan føle seg hjemme i. Turen til NM i Dublin er den beste i året. Den turen gleder jeg meg helt vanvittig til. Det er så koselig, skryter den kommende pokerproffen.

Petter Katastrofe flydd med helikopter fra poker-NM til spillejobb

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund