Thriller om å bli årets pokerspiller i verden

Av | 23. desember, 2019| Nyheter, WPT

Alex Foxen har trolig passert Bryn Kenney og Stephen Chidwick like før mållinja og blir historisk som den første til å bli årets pokerspiller i verden for andre år på rad.

Engelskspråklige pokermedier fastslår at Foxen med sin seier i WPT Five Diamond World Poker Classic har gjort et kjempehopp på rangeringen av spillerne som har gjort det best i verden i år. De skriver at han avanserer fra tiendeplass helt til topps på lista, men dette er helt uoffisielt. Rangeringspoengene han får for sin seier, er ikke regnet inn i totalen hos Global Poker Index, som er den offisielle leverandøren av rangeringen.

De tracker pokerresultater over hele verden og vekter buy ins og deltakerantall i sin rangering. Foruten kalenderårets resultater, som ligger til grunn for kåringen av årets spiller, holder de også orden på hvem som er ranket som verdens for tiden beste spiller. Her gjelder resultater for de siste tre årene, uavhengig av kalenderår.

Thrilleravslutning

Avslutningen av 2019 er av den meget dramatiske sorten. WPT Five Diamond Wolrd Poker Classic er den siste, store turneringen hvor spillerne både kan bli millionærer (igjen) i dollar og score store poengsummer hos Global Poker Index.

Slik var stillingen i årets spiller-rangeringen før avslutningsturneringen i World Poker Tour. Foxen på tiendeplass.

Alex Foxen lå på tiendeplass i sammendraget før denne turneringen. Det skulle vise seg at han måtte bli nummer to – som han ble i den samme turneringen i 2017 – for å komme seg helt til topps. Og så vant han hele greia og tett opp til 1,7 millioner dollar. Det betyr at han – om de offisielle tallene skulle vise det samme – snyter highrollerne Bryn Kenney og Stephen Chidwick som har vært tetduoen gjennom hele høsten. Begge gjør seg bemerket gjennom gjentatte triumfer i turneringer med høye innkjøp (highroller-turneringer med 25 000 dollar og oppover i startavgift). Kenney er den spilleren som har spilt inn mest penger i turneringspoker gjennom tidene.

Kjæreste med toppspiller

Rangeringene er litt uklare inntil GPI kommer med sin oppdatering av databasen. Men Foxen er også i posisjon til å bli den nye verdenseneren (ikke året spiller-rankingen) ettersom han før WPT-turneringen han vant nå, var like bak ledende Stephen Chidwick i sammendraget.

Foxen blir den første noensinne til å vinne prisen som årets spiller for andre året på rad. Privat er han kjæreste med Kristen Bicknell, som også er en velrenommert pokerspiller. Hun er nummer 18 på verdensrankingen totalt før jul, og ble i 2018 – det året Foxen ble årets spiller – kåret til årets kvinnelige pokerspiller i verden. For andre året på rad!

Her er det mye å holde rede på. Følg med, folkens!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund