65 forsøk på bli Norgesmester.

Av | 20. februar, 2020| Nyheter

Nå nærmer vi oss vårens høydepunkt med stormskritt, NM poker i utlandet. Siden 2002 har Frode Fagerli arrangert NM i Poker og siden 2007 har jeg deltatt. Her om dagen spurte noen meg om hvor mange NM turneringer jeg faktisk har spilt.

Jeg tittet på regnskapet og det viser seg at jeg har prøvd 65 ganger å bli norgesmester i poker live. Og da regner jeg ikke med de 8 årene med Freeroll NM i Norge eller utallige forsøk online. Dvs at jeg har spilt NM Main event 18 ganger, og det 19 forsøket blir Dublin om 1 drøy mnd. 20 forsøket blir høsten 2020 i Stokke.

Så konklusjonen er at for noen er det lettere å bli norgesmester, for undertegnede kan det fort hende det aldri skjer. Skal man være realistisk :)

Når jeg var nybegynner pakket jeg alltid med meg en kjole til finalebordet i main event, de siste 10 årene har jeg sløyfet finalebordsantrekket. Det skal jeg innrømme. Det betyr ikke at jeg er blitt en pessimist, men jeg har kanskje blitt litt mer realist. Deltakerantallet øker jevnt og trutt, og jeg synes søren meg nivået bare blir bedre og bedre i samtlige øvelser. Så konkurransen blir bare tøffere og tøffere. Men man oppnår ikke noe uten å prøve. Om det så er 100 eller flere forsøk som må til, derav mottoet #neverevergiveup :)

Heldigvis er NM i poker mye mer enn bare å vinne en tittel. Det er en fantastisk reunion hvor jeg møter mange kjente og kjære jeg ofte bare treffer 1 til 2 ganger årlig. Det er en stor fest for poker og det herlige norske pokermiljøet vårt. Så jeg gleder meg fortsatt like mye som jeg gjorde første gang jeg reiste til Gøteborg i 2007.

For dere som er førstegangsreisende til Dublin slenger jeg med en Q&A med tips til turen nedenfor.

Vi Spilles!

Jeg vil reise nå, men har enda ikke booket hotell, er det umulig å få plass på Citywest?

Det vil jeg tro. Link til hotellbestilling her og du må legge inn koden: NM2020 (se etter«Discount code»)

Hvis det er stengt for reservasjon online, så er det bare å søke opp Citywest og ringe hotellet på dagtid (Tlf: +35314010500). Over telefon kan man som oftest få tak i rom. Selvom de ikke har for alle nettene, er det bare å booke de som er åpne, og be hotellet sette dere opp på de dagene som åpner seg opp. Det pleier som regel åpne seg opp en del netter når det nærmer seg.

Finnes det noen andre bra alternativer utover Citywest?

Vel ja, det bør det. Dublin er en stor by og hotellet ligger avsides utenfor sentrum. Veldig sjelden jeg faktisk har tatt turen inn til sentrum, men jeg vet det er flere som setter pris på å bo «off campus» og faktisk oppleve litt andre ting enn kun kort kort kort. Jeg har aldri bodd noen andre steder enn på Citywest, så akkurat på dette området er jeg litt grønn.

Er det noe poeng å reise hvis man ikke skal spille main event? 

Mange synes main event er for dyrt å spille. Det fine med NM Dublin er at det er en 10 dager festival med en haug av turneringer utover bare de offisielle NM-øvelsene.

Hele schedule: https://www.poker.no/turneringsprogram-2020/

Så det finnes mye annet å spille utover bare de offisielle NM-øvelsene og turneringer for alle lommebøker og nivåer av pokerskills. I tillegg går det CG hele døgnet. Virkelig, hele døgnet. For de som liker sånt.

Hvordan er maten?

Vel, jeg bryr meg om slikt. Når man skal være fanget på et reservat i nesten 2 uker og det eneste jeg skal gjøre er å spille eller drikke 24/7, så er det viktig med gode muligheter for tilgang på proviant. Det er en frokostbuffet som er åpen fra ca 07–11. Tilpasset pokerspilleres døgnrytme. Den er helt fin og inngår i romprisen.

I tillegg er det på dagtid mulighet for å kjøpe enkel lunsj i lobbybaren. På selve hotellet, mellom resepsjonen og spillelokalet er det en buffetvariant av en restaurant som selger kjappe middager. Utenfor spillelokalet er det flere foodtrucks som er åpent sent. Og rusler man ut av hotellet og 5 min til høyre, så har du Lemongrass, som er en absolutt helt grei asiatisk restaurant for litt finere dining. Her har jeg vel spist 99% av alle måltidene mine utover frokosten i alle år.

Lemongrass har også roomservice og levering til pokerbordet! De pleier å ha en liten bod i lobbyen ved spillelokalet som tar imot bestilling av mat og leverer til ditt bordnr.

I tillegg er det en matbutikk i landsbyen. Rusler man ut av reservatet, ned til veien, til høyre. Og fun fact, det tar nøyaktig 7 min med kappgang, eller 10 min vanlig gange å gå til matbutikken. Hvordan kan jeg være så presis? Jo da,  resultatet av et dumt veddemål det ene året jeg standhaftig diskuterte ved frokosten at det tok maks 5 min å gå til matbutikken. Jeg tapte veddemålet 😉

Det finnes dog ingen kjøleskap tilgjengelig på noen av hotellrommene. Og ja, det er lov å ta med seg medbrakt ikke alkoholholdig drikke og snacks fra matbutikken inn i spillelokalet. (Tror jeg..)

Finnes det muligheter for å trene?

Yes. For de sunne friske sjeler, så er det treningsstudio og svømmebasseng i et av byggene tilhørende Citywest. Her er det også frisørsalong, neglesjappe og massasjemuligheter. I tillegg er Citywest et stort golfreservat, for de som liker slikt.

Hvor mye penger bør jeg ta med?

Dette er et veldig individuelt spørsmål. Jeg pleier å kjøpe meg inn i så mange øvelser som mulig på forhånd. Jeg spiller som regel kun NM-øvelsene og en og annen koseturre på slutten av uka. Så for min del er det å kjøpe seg inn via diverse klienter en smart måte å fikse en del av cashflowen som trengs. Grensen for hva du kan ta med er egentlig ikke så viktig, men tar du med mer enn 25k i cash ut av Norge må du fortolle cashen på Gardermoen. Det er en ATM på hotellet, men den kan gå tom.

Hvis du har planer om å være på Citywest lenge, og som så mange av oss, lett kan bli revet med in the heat of the moment. Så kan det være smart å feks gi en del av budsjettet ditt til noen du stoler på som kan passe på cashen for deg. Det er kjedelig å brenne alt man har med dag 1. I tillegg er hotellet insane stort, så det kan være en fin buffer å legge igjen mye av cashen på rommet, slik at gåturen fra spillelokalet tilbake til rommet for å hente refill, kanskje kjølner sinnet litt og man innser at det kan være smartere å legge seg og spille på nytt dagen etter istedet 😉

Praktiske tips:

Det er hårføner på rommene. Og i disse tider hvor vi skal lade mobil, pc, powerbank +++ så ta med skjøteledning, så trenger man bare 1 strømkonverter 😉

Hvordan kan de hjemme følge med på oppdateringer og tv-sendinger fra NM

I de senere år har TV2 sendt det meste fra NM-uka. Litt usikker om alt sendes på sportskanalen i år, eller om noe er på sumo.

https://www.poker.no/ – her legges det ut daglig nyhetsbrev med info om alt som skjer i løpet av dagen, oppdateringer på chipcounts og bordtrekninger for øvelser dag 2++

https://live.tv2.no/ – Her pleier det å dukke opp en fane for Poker NM mens det pågår, også med oppdateringer underveis og bordtrekninger.

I tillegg har Fropsy mekket en app, som kan lastes ned. Jeg tror bordtrekninger, NM Fantasy og alt annet snacks blir å finne på denne appen i år: poker.no

For dere som vil følge meg på sosiale medier, så oppdaterer jeg alltid hyppig når jeg spiller på:

Snapchat: Jevakim  og Instagram: Jevakim84

Slenger med et bilde fra mitt tredje år med NM i 2009 fra den gang man fikk årbok etter NM og jeg fortsatt spilte NM i kjole :)

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund