fbpx
Hjem / Blogger / Blogg: Tobias Leknes / Fantasty Draft 2020 – Lagene

Fantasty Draft 2020 – Lagene

Årets Fantasy Draft er unnagjort, og for en intensiv og spennende draft vi fikk. 126 spillere ble auksjonert bort, og jeg vil påstå at kandidatene er sterkere og flere enn noensinne før. Ikke bare gjør det at vi trolig kommer til å få et rotterace i kampen om å vinne Fantasyligaen i Dublin, det betyr også at vi kan vente oss mange i kampen om å bli årets spiller.

Vi skal nå ta oss gjennom lag for lag og se hvem som har det beste utgangspunktet for årets Fantasyliga. I tillegg håper jeg å gi noen nyttige tips til laget DU skal sette sammen i den åpne ligaen hvor du kan plukke spillere fritt til prisene bestemt på lørdagens auksjon.

Jeg har delt inn hvert lag i tre kategorier. Kapteinsteamet er spillerne som kostet 30p og mer. Her vil du finne de største navnene, de som spiller alt og som har vist kvalitet gjennom flere år. Verdispillerne er ofte der man skiller klinten fra hveten. Her kan det være ekstremt gode kjøp, men også dyrebare bomkjøp. Du vil virkelig ikke svi av 20p på noen som ikke spiller 5+ øvelser i Dublin. Sliterne er de litt mer ukjente spillerne som skal plukke poeng for laget i det skjulte. Det er de som kanskje bare det ene laget vet om og som er spart helt til slutt i Draften. Disse skal ikke undervurderes, og kvaliteten på spillerne i denne kategorien er enorm i år!

1stSpade

#SPILLERRUNDECOINS
1Andreas Høivold432
2Martin Riseng1250
3Rolf Woods7210
4Morten Kind Gulbrandsen362
5Leif Eddy Iversen423
6Ove Andre Stenberg562
7Daniel Andre Høyesveen681
Kapteinsteamet
Laget satset hardt på sine to nøkkelspillere tidlig i Draften. Andreas Høivold til 32p virker å være på den heller rimelige siden, i fjor var Andreas usikker grunnet helseproblemer, hvis han er tilbake i sitt kjente slag i år blir han nøkkelen for 1stSpade. Martin Riseng viste virkelig styrke ifjor, og prestasjonene han leverte i Dublin ville holdt til å bli årets spiller et hvilket som helst annet år, men Thomas Syversen ville det annerledes. Til 50p må han ta fram storspillet fra ifjor hvis laget skal ha en sjans i årets Fantasy.
9/10

Verdispillerne
Med over 80% av budsjettet svidd av på Risen og Høivold, ble det ikke mye rom for å handle de aller beste kandidatene i midtrundene i denne draften. Rolf Woods er virkelig en av de mer rutinerte pokerspillerne som reiser til Dublin, men han har ikke tradisjon for å spille altfor fullt NM-program så jeg er redd 1stSpade stiller med et litt for tynt lag i denne kategorien.
2/10

Sliterne
Her stiller 1stSpade med en meget interessant mix av spillere som alle har høye forventninger til årets Dublin-NM. Morten Kind Gulbrandsen er, om han spiller alle events, en god kandidat til årets kjøp, men såvidt jeg vet er det knyttet noe usikkerhet rundt hvor mye han rekker å få med seg av årets NM. Det er kanskje aller mest usikkerhet tilknyttet dette laget under åpningshelga, flere av kjøpene er folk som har sine beste resultater i turneringene som er i siste halvdel av NM. Åpninga blir nok nøkkelen her, henger de med når det drar seg mot Main Event kan vi nok forvente store ting!
5/10

Totalt
Et spennende lag spesielt med Riseng og Høivold, men ble klubbkassa disponert godt nok til at laget totalt sett vil levere? Jeg er heller usikker og anser 1stSpade mest som en utfordrer til pallen.
6/10

God dag, mann! Ønskedraft!

#SPILLERRUNDECOINS
1Monica Eilertsen Vaka934
2Thomas Olavsrud4629
3Even Sønsterudbråten6011
4Tor Helge Midtrød1041
5Christian Steinbo10519
6Jon Kim Vik1161
7Sondre Sagstuen1265
Kapteinsteamet
Dette laget valgte å forholde seg relativt rolig da budene haglet på de største kanonene. Monica Vaka blir lagets kaptein i Dublin, en rolle jeg tror hun vil ta med glede. Et meget solid valg, spesielt med tanke på at hun kan spille en øvelse mer (Ladies) enn de fleste andre spillerne. Behersker etterhvert alle spill, og kommer rett fra en turneringsseier i Dublin forrige uke. Det største problemet blir kanskje Vaka sitt veldig pakkede program, Ladies kan potensielt kollidere med både PLO og 8-game, men det kan man velge å se på som et luksusproblem.
7/10

Verdispillerne
Som det laget med det mest romslige budsjettet etter at den første tredjedelen var Draftet, var potensialet stort for å plukke fra øverste hylle i denne kategorien. Både Olavsrud og Steinbo har potensialet til å plukke mange poeng, og her skal laget stille sterkt i de fleste øvelser. Sønsterudbråten gjør verdispillerne til en trio, jeg er ikke kjent med hvor mange øvelser han spiller i årets NM, men han er en spiller som kanskje ufortjent har gått under radaren til flere av de andre lagene. Suksessen vil uansett i stor grad stå på disse tre sine prestasjoner i Dublin.
8/10

Sliterne
Tre interessante navn de har på blokka her i Midtrød, Vik og Sagstuen. Midtrød har for vane å bli nominert inn sent, men godt, og har pokerferdigheter på høyt nivå. Sagstuen er det alltid knyttet litt usikkerhet rundt, som den travle mannen han er, men kommer ihvertfall proppet av selvtillit etter fjorårets PLO-tittel. Vik runder av laget på en solid måte, så er spørsmålet hva han behersker utover No Limit Holdem. Runder av laget på en finfin måte, men jeg sitter med følelsen av at det mangler en liten x-faktor.
7/10

Totalt
Gjennomførte Draften med stor ro og målrettethet. Føler kanskje de kunne fått litt mer ut av det de sparte på å ikke drafte de aller dyreste spillerne. Jeg tror de er avhengig av maks klaff på flere av spillerne for å gå til topps i årets Fantasy.
7/10

LuckSacks IL

#SPILLERERUNDECOINS
1Jon Kyte626
2Simen Kind Gulbrandsen742
3Daniel Holmedahl791
4Olav Dalen2511
5Martin Rottem Dahle611
6Thomas Jansen Haarstad911
7Erik Dalland11718
Kapteinsteamet
Gikk for Simen Kind Gulbrandsen som sin kaptein. Han har fått en flying start på pokeråret 2020 etter en 2. plass i Melbourne under Aussie Millions. Behersker alle spille som få, med finalebord i NM-sammenheng fra både heads-up og 8-game. Selvtillit er viktig i poker, og dette burde Simen ha mer enn nok av. Liker valget av lagkaptein, spesielt tatt i betraktning av at man sparer noen poeng i forhold til de aller dyreste.
8/10

Verdispilllerne
At Jon Kyte gikk for 26 kommer nok som en overraskelse på de fleste. Har etterhvert begynt å beherske stadig flere spill, og jeg tror LuckSacks IL har store forventninger til Kyte, selv om de kanskje ikke kan måle seg med hans egne forventninger til seg selv. De helt store prestasjonene i NM-eventene har riktignok uteblitt for Kyte, så kanskje kan nervene spille han et puss. Dalen sine styrker er for meg mer ukjent, men jeg har hørt rykter om at han definitivt kan å spille poker. Dalland ble draftet først helt på tampen, som får meg til å lure på hvor mye han skal spille i Dublin i år. Spiller han fullt program vil dette laget være meget godt komponert.
9/10

Sliterne
Denne delen bare kanskje heller preg av at lagleder hadde litt dårlig tid underveis i Draften. Holmedahl er kjent som en meget habil pokerspiller, kanskje kommer hans gjennombrudd på turneringsfronten i årets NM? Haarstad er også ekstremt dyktig, da spesielt i No Limit Holdem, men hvor mange øvelser vil han spille? Som tidligere nevnt er det et bredere spekter av spillere som spiller 5-6 øvelser enn noensinne før, men det er jo også en hard vurdering mellom kvalitet og kvantitet. Laget rundes av med Rottem Dahle som laget nominerte halvveis i Draften, og jeg undres om det kan være en grunn til at alle andre lag sa nei takk?
5/10

Totalt
Mange høyst interessante valg, og når det kommer til pokerferdigheter er laget helt i det øvre sjiktet. Hvis lagkaptein Gulbrandsen og visekaptein Kyte kanskje lærer bort litt mixed games og får med seg resten av gjengen, ja da vil dette laget bli forferdelig farlige. Blir spennende å følge i Dublin!
7/10

Autistlaget

#SPILLERERUNDECOINS
1Espen Smørholm Sandvik3045
2Jørgen Schjetne2622
3Petter Kårstad765
4Tor Gunnar Kise394
5Lasse Rød Hansen881
6Vidar Assersen1021
7Afshin Alikhani10310
Kateinsteamet
Gikk for den høytflyvende Espen Sandvik som sin leder. Sandvik tok som kjent ned WSOPE 8-game i høst, etter å ha slått Phil Helmuth heads-up, men har også levert flere andre gode resultater, sist for en drøy uke siden i Tallinn med en 2. plass i Highroller-eventet etter en deal 4-veis. Har bevist at han behersker alle pokervariantene som spilles i Dublin. Uten tvil et spennende valg og en god spiller å bygge laget rundt.
9/10

Verdispillerne
Her virker det som lagleder har gått glipp av flere muligheter til å sikre seg noen av de mest ettertraktede spillerne i denne kategorien. Schjetne er uten tvil et solid kjøp, men skulle gjerne ha fått følge av noen flere i samme sjiktet. Brenner inne med flere poeng til slutt som kunne blitt invistert i denne kategorien. Alikhani fullførte laget som siste draftede spiller, og han var veldig heit i Dublin ifjor, tror de trenger at han tar seg til minst et nytt finalebord for å ha sjans i år!
4/10

Sliterne
Hansen, Kårstad, Kise og Assersen blir nøkkelspillere for Autistlaget i Dublin. De er ikke de mest kjente, men det skal være mye pokerferdigheter iboende denne gjengen. Jokeren blir nok om Kise kan plukke godt med poeng i Seniors, der er det mange lag som ikke engang stiller til start.
5/10

Totalt
Laget bærer preg av å ikke ha brukt samtlige 100 coins. De er nok avhengig av fullkllaff på flere spillere for å henge med i toppen. Jeg tror kanskje skuldrene til Sandvik får litt for mye å bære for dette laget.
6/10

Team Fropsy

#SPILLERERUNDECOINS
1Robert Einar Kaggerud351
2Frode Fagerli3224
3Endre Sagstuen591
4Morten Klein771
5Bjørnar Kvamme588
6Trine Lise Lundegård987
7Katja Sophie Svendsen1157
Kapeinsteamet
Kaggerud trenger ikke lenger noen introduksjon for det norske pokerpublikum. Tre titler siste par årene, sist i 8-game på Stokke i september. Ikke ufortjent draftens dyreste (likt med Åmot). Prisene på flere av de antatt beste poengplukkerne er i år litt lavere enn tidligere, noe som kan skyldes at det finnes enda mer å velge i enn før, men det betyr uansett at jeg mener dette er et meget godt kjøp.
9/10

Verdispillerne
Team Fropsy har gjennom årene vært preget av en del impulskjøp, spesielt i denne kategorien. I år ble det kun lagleder Frode Fagerli som ble handlet inn i denne kategorien. Mener selv at tiden er inne for noe stort etter et par mindre gode år. Har definitivt muligheten til å vise seg verdig prisen på 24, men frykter dessverre han blir litt alene i flere av øvelsene. Her ser det tynt ut.
3/10

Sliterne
Her er det flere navn med store spørsmålstegn bak seg. Det knytter seg stor usikkerhet rundt Klein, Sagstuen, Svendsen og Kvamme sine planer for Dublin. Her er det litt enten eller, for blir alle disse å befinne seg hele uka, så har Team Fropsy noen ekstremt sterke kort, men det vil bare tiden vise. Lundegård virker som et meget spennende kjøp, skal spille mye gjennom NM-uka, og er en spiller vært å følge med. Vanskelig å bedømme et lag med så mye usikkerhet rundt seg!
6/10

Totalt
Man sitter igjen med en følelse av at dette laget er litt planløst. Hadde vi spilt med nedrykksplasser ville jeg nok lansert Team Fropsy som en dumpekandidat. Det som taler for dem er at flere av spillerne potensielt kan dukke opp og spille mer enn forventet. Jeg tror dette blir et litt enten/eller-lag og forventer å se dem i en av endene på tabellen til slutt.
6/10

NorWiking

#SPILLERERUNDECOINS
1Henrik Tollefsen1445
2Jan Olav Sjåvik3720
3Ståle Eggen244
4Tor Inge Sandnes441
5Linda Nguyen623
6Simen Birkelund8015
7Rolf Joar Stokke9212
Kapeinsteamet
Har gått for Henrik Tollefsen som sin frontfigur. Den etterhvert meget rutinerte pokerspilleren som de fleste ønsker på et annet bord enn sitt eget. For 45 coins må dette sies å være et fornuftig valg av kaptein. Så blir usikkerhetsmomentet om han ikke burde funnet plass til en spiller til i denne kategorien, spesielt ettersom man brant inne med noen mynter til slutt.
8/10

Verdispillerne
Jan Olav Sjåvik er et unikum av en pokerhjerne, så spørs det om han blir å finne i Dublin. Har det med å bestemme seg litt i siste liten, men la oss håpe for NorWiking sin del at han bestemmer seg før startskuddet går. En meget viktig mann å ha med seg i de innledende øvelsene. Birkelund er et interessant tilskudd til stallen, har ikke hatt de helt store resultatene de siste par årene, men potensialet er der. Hva slags turneringsprogram Stokke planlegger er for meg ukjent, at han skal overraske positivt tror jeg de nesten er avhengig av. I sum blir nok dette NorWiking sin store akilleshæl, og vi får bare krysse fingrene for at Sjåvik blir å se rundt filten på City West.
3/10

Sliterne
NorWiking må anses å være et trønder-lag, og laget suppleres tilslutt av flere solide trøndere. Dessverre ryktes det at Nguyen ikke vil dra til Dublin, noe som vil være en stor ripe i lakken. Av erfaring vet vi at det er vanskelig å lykkes med en kvinne mindre i Dublin. Sandnes og Eggen er begge kjente skikkelser i miljøet der oppe, og til prisen de gikk for vil jeg påstå at dette er to gode kjøp
4/10

Totalt
Med Nguyen sittende hjemme i Trondheim, og en Sjåvik som er høyst usikker, så har NorWiking gitt seg selv et stort handicap sammenlignet med de andre lagene. Her blir man avhengig av maksimal uttelling på de som faktisk reiser hvis man skal komme seg opp på øvre halvdel.
5/10

Liverpool

#SPILLERERUNDECOINS
1Kristian Sung Hansen4518
2Raymond Forsland4113
3Kenneth Aspestrand3531
4Roar Aspås110
5Stian Johannessen6312
6Allan Dyrstad271
7Severin Hovde811
Kapeinsteamet
Valgte å ikke brenne av en like stor andel på en “ener” som de fleste andre lag. I mitt hodet er dette ikke den beste strategien, da utvalget spillere i de andre kategoriene er mer enn tilstrekkelig. Med det sagt er Aspestrand et solid valg, og er ventet å spille samtlige åpne øvelser i Dublin.
4/10

Verdispillerne
Har fått plass til Hansen, Forsland, Aspås og Johannessen i denne kategorien, og dette er spillere flere andre lag vil misunne dem. Denne gjengen vil garantert plukke masse poeng i Dublin, men spørsmålet blir om de kan kompensere for det de vil tape på mangelen av et par virkelig toppspillere. Nøkkelen for Liverpool blir nok å holde Aspås unna alkoholen, og vekke han i tide for heads-up-matchene.
9/10

Sliterne
Dyrstad til 1p må sies å være en kandidat til årets kjøp, har selv meldt at han spiller det meste, og det går sjelden et år uten at vi ser han dypt i en NM-turnering. Hovde blir for meg et nytt bekjentskap, og det skal bli spennende å se om dette er en perle vi andre har gått glipp av.
6/10

Totalt
Laget viker litt vekk fra det som har vært vinneroppskriften de tidligere årene. Man meldte seg ikke på i kampen om de alle beste, og man fikk ikke brukt budsjettet sitt til det ytterste. Må nok innfinne seg i et lite underdogstempel, så får vi se hva Aspestrand, Aspås & co kan finne på om noen uker.
6/10

Bankbanden

#SPILLERERUNDECOINS
1Trygve Leite2927
2Helge Stjernvang5018
3Anders Flem Hagen5525
4Pål Hersleth731
5Eirik Bjørbæk9411
6Erik Holmbakken Nordstrand10011
7Morten Lie1131
Kapeinsteamet
Har valgt å spre budsjettet mest av samtlige lag, og har ingen som går inn under denne kategorien. Utnevner likevel Gullhånda-vinner Leite til lagets kaptein. Meget solid pris for denne grinderen, men noen spørsmål må likevel stilles, spesielt om hans egenskaper i Limit Holdem og 8game. Ikke til å komme utenom at laget ser litt tynt ut i denne kategorien.
4/10

Verdispillerne
Flem Hagen har virkelig prestert godt i Dublin de siste par årene, og har vært dypt i 8game, så vel som en 10. plass fra Main Event. Har stor respekt for hans ferdigheter, men det er en jobbsituasjon som gjør at vi ikke er sikre på om han kommer til Dublin. Stjernevang til 18p er et kvalitetskjøp, og han er på plass fra første øvelse. Bjørbæk som vi husker fra Main Event i Stokke, og Holmbakken Nordstrand komplementerer laget på en flott måte.
9/10

Sliterne
Hersleth er dessverre ventet å spille kun Main i årets NM. Morten Lie må da trolig levere for to om Bankbanden skal loppe alle for poengene i Dublin. Slik jeg ser det er laget litt tynt stilt her, men jeg er klar til å bli motbevist!
3/10

Totalt
Meget spennende strategi i år fra Bankbanden, har stått over de største stjernene, og har fått velge fritt på nest øverste hylle. En liten gamble å kjøpe Flem Hagen i år, og suksessen deres kan fort ende med å stå og falle på hvorvidt han får tid til Dubllin.
5/10

WhiteLaak

#SPILLERERUNDECOINS
1Ørjan Skommo1644
2Lasse Aastad Kjøs8716
3Frode Gerhardsen4929
4Natalie Sæther862
5Terje Jahn844
6Tobias Holmeide1121
7Terje Bru Markhus1224
Kapeinsteamet
Skommo skal dra lasset for dette nye laget WhiteLaak. Var sååå nære sin 3. NM-tittel da han måtte gi tapt for Kaggerud i 8-game på Stokke. Har ikke bekreftet sine planer for Dublin enda, noe som blir det største usikkerhetsmomentet. Hans ferdigheter er det ingen tvil om, og forventningene er som alltid store til hva denne gladgutten vil finne på i år.
7/10

Verdispillerne
Trakk det lengste strået i kampen om Gerhardsen i en intensiv budkrig med NorWiking, noe som resulterte i en litt høy pris i mine øyne. Kjøs til 16p derimot kan tenkes å være det beste kjøpet i denne kategorien. Spiller trolig samtlige åpne øvelser, og er en solid spiller i de fleste spill.
5/10

Sliterne
En interessant kvartett fra alle kanter av landet, vitner om en manager med stor innsikt i hva som rører seg i pokernorge. Selv har jeg lite innsikt i hva denne gjengen skal spille, så jeg er spent på å se hvor mannsterke laget stiller den første helga i Dublin.
6/10

Totalt
Et veldig interessant sammensatt lag, som skiller seg godt fra de andre lagene. Føler kanskje at laget mangler det siste lille for å nå opp blant forhåndsfavorittene. Blir en ousider i Fantasyligaen.
6/10

Mads&røkla

#SPILLERERUNDECOINS
1Mads Åmot1851
2sondre Lunde5222
3Tarjei Forus825
4Magrete Isabell Løvbrekke645
5Elisabeth Hille931
6Rudi Andre Johnsen995
7Martin Andreas Hansen10611
Kapeinsteamet
Som lagnavnet indikerer er det Mads Åmot som inntar kapteinsrollen. Mens mange av de andre store navnene har gått ned i pris, har Åmot inntatt posisjonen som årets dyreste spiller. Har finpusset litt på mixedgames-ferdighetene sine, trolig motivert av fjorårets finalebord i 8game. Er definitivt et sterkt kort, så får vi se om han kan forsvare prisen sin i Dublin!
8/10

Verdispillerne
Lunde har både finalebord fra Main Event og PLO de senere årene i Dublin. Har dog en tendens til å befinne seg rundt et cashgamebord de resterende dagene i Dublin, som er litt synd hvis han skal forsvare en prislapp på 22 coins. Hansen er et interessant valg, en dyktig pokerspiller som forhåpentligvis vil plukke mye poeng for Mads&røkla. Blir kanskje litt tynne i denne kategorien totalt sett.
5/10

Sliterne
Har gjort tre interessante 5p-kjøp. Rudi Johnsen til 5p vil for de fleste høres helt fantastisk ut, men det er nok en grunn til at ingen andre lag hang seg på her – han er høyst usikker på deltakelse i årets NM. Forus er en meget god mixed game-spiller, så dette er et bunnsolid kjøp. Løvbrekke vant fjorårets Ladies, og sammen med Hille vil nok Mads ha forhåpninger om at den turneringen skal være tungen på vektskåla i årets Fantasy!
7/10

Totalt
Har et av de bedre lagene på papiret, men med noen usikkerhetsmomenter på flere av plassene, blir det litt vanskelig å rangere laget. For meg vil de være like bak favorittene, og jeg vipper de under tvil opp til…
7/10

Risbet

#SPILLERERUNDECOINS
1Marius Høgtun3832
2Christian Stokkeland1322
3Christian Arstad4835
4Kristoffer Skolem203
5Kim Eyolf Lilleby Bjørnsgård956
6Espen Wiig1141
7Ove Jakobsen1231
Kapeinsteamet
Et av lagene som har valgt å gå for to relativt dyre spillere, en strategi jeg kan like godt hvis man har flere lure 1p-kjøp tilgjengelig til slutt. Den alltid blide Høgtun er definitivt en spiller jeg heller vil ha på eget lag enn et motstanderlag. Arstad fikk på mange måter gjennombruddet sitt ifjor i Main Event i Dublin, har gått kraftig opp i pris til i år, og må nå bevise hva han er god for! En flott duo som jeg har store forventninger til.
9/10

Verdispillerne
Valgte å bruke mesteparten av sitt resterende budsjett på Stokkeland. En meget god kandidat i dette prissjiktet, hvor du ikke finner mange andre som er ventet å spille alle åpne øvelser. Skulle selvsagt gjerne hatt inn en spiller til her, men man kan ikke få alt man ønsker seg!
6/10

Sliterne
Ble dessverre eier av den første katta i sekken under årets Draft, da det var kjent at Skolem ikke skulle til Dublin. Fant tre meget gode kjøp mot slutten av draften med de tre Østfoldguttene Bjørnsgård, Wiig og Jakobsen. Jeg liker veldig godt valgene til RIsbet, men Skolem kan vise seg å bli en kostbar tabbe.
6/10

Totalt
Dette laget består egentlig av 6 meget gode kjøp, og ett bomkjøp. Det er veldig vanskelig å erstatte folk som ikke kommer, men disse seks har jeg faktisk tro på at skal gi det er reelt forsøk. En av lagene å se opp for i Dublin!
7/10

United Poker Clubs

#SPILLERERUNDECOINS
1Tor-Arne Fenes2133
2Jan-Erik Sørensen521
3Morten Antonsen6710
4Jørn Are Solem716
5Børge Dypvik9722
6Thomas Andre Berg1082
7Øyvind Larsen1116
Kapeinsteamet
Fenes som kaptein er et trygt og godt valg, så får vi se om reisen fra Thailand til Dublin går smertefritt i disse Coronavirus-dagene. Er en av favorittene i åpningseventen, og behersker samtlige spill som få. Et solid kjøp.
6/10

Verdispillerne
Dypvik slutter aldri å imponere meg, er stadig vekk på et finalebord i en Main Event i utlandet, sist nå under Kings of Tallinn. Sørensens NM-planer pleier å være et personlig anliggende som vi andre ikke får ta del i, så han er alltid en joker i disse draftene. Selvsagt et klassekjøp om han spiller alle events. Antonsen runder av en meget habil gjeng.
8/10

Sliterne
Berg, Goggen (Solem) og Larsen er navn som alle fint kunne befunnet seg i kategorien over. Spesielt Larsen er en spiller jeg er svak for! Hvis lagleder klarer å holde Berg og Goggen unna spriten, så tipper jeg dette laget kan kjempe helt i toppen!
9/10

Totalt
Et meget bra lag, godt satt sammen, mye hjulpet av pengene spart inn på å stå over de aller dyreste toppspillerne. Hvis Fenes kommer seg trygt fram til Dublin og leverer som bare han kan, må fort United Poker Clubs ta på seg et favorittstempel!
8/10

Addicts

#SPILLERERUNDECOINS
1Tobias Leknes1049
2Pål Skønberg Løvik7421
3Kornelius Thorsen Lien4320
4Daniel Nesbakken1072
5Morten Nygård1095
6John Magnusson1181
7Øystein Nordli1242
Kapeinsteamet
Valgte undertegnede som sin kaptein, så må vel nesten erklære meg selv inhabil her. Jeg skal nå uansett gjøre mitt ytterste for å sanke inn noen poeng, og jeg spiller alle øvelsene jeg kan, så får vi se om jeg kan følge opp med like mye flyt som de siste par årene!
7/10

Verdispillerne
Pål “Deltidspoker” Skønberg Løvik er et varp til denne prisen. Avslørte like i forkant av draften at han skal spille alt som går i Dublin, og Addicts er nok meget fornøyde med å sikre seg bergenseren på laget. Kornelius Lien til omtrent samme pris stiller jeg meg litt mer undrende til, da han ihvertfall tidligere ikke har spilt fullt program. Er riktignok en talentfull pokerspiller, og vil nok bidra mye for laget på tampen av mesterskapet.
7/10

Sliterne
En variert gjeng i den billigste kategorien Flere spennende spillere, og Nordli har i det siste vært å se noen ganger i mixed-turneringer, han kan bli en enorm joker for Addicts. Synes alt i alt at denne gjengen ser forferdelig spennende ut!
9/10

Totalt
Blir definitivt et lag å følge i Dublin! Har et lag som trolig vil være å se mannsterke i de fleste øvelsene. Har kanskje ikke de største navnene, men nå er det heller ikke det som betyr noe. Her lukter det medalje
8/10

Poolboys

#SPILLERERUNDECOINS
1Sigurd Eskeland1731
2Jon Sataøen3418
3Aylar Lie2313
4Jonathan Spæren544
5Odd-Erlend Jensen8926
6Jon Eiesland1101
7Kjell Ove Dyb1217
Kapeinsteamet
Valgte seg ut Pokerpresident Sigurd Eskeland til en relativt rimlig penge, og er dermed et av lagene med et veldig stort budsjett tilgjengelig for resten av draften. Eskeland behersker samtlige pokervarianter, men er en av få kapteiner som ikke er ventet å spille fullt program i Dublin. Kanskje er håpet at han igjen skal få seg et finalebord i turboen på tampen av NM-uka?
4/10

Verdispillerne
Odd-Erlend Jensen er den største poengplukkeren opp gjennom NM-historien, og at han ikke går for mer er et stort mysterium for meg. Her har Poolboys virkelig truffet blink! Sataøen tilhører gjengen som har lagt inn et lite forbehold om Corona-utviklingen før han tar endelig avgjørelse om å ta turen til Irland. Hvis han kommer er han et varp til 18p. Aylar Lie er etterhvert blitt en meget rutinert og solid pokerspiller, men stiller neppe i nok eventer til å forsvare prisen, med så mange andre gode kandidater.
8/10

Sliterne
Dyb til 7p er en mann å vurdere på ditt fantasylag, skal spille alt og vet hvordan man manøvrerer i NM-felt! Eiesland er en litt ukjent karakter for mange, men slår fra seg i mixed-games-lagene i Trondheim, noe som tyder på kvalitet. Tidligere Main Event-vinner Spæren runder av et lag som det er mulig å bygge seg forventninger til, men det er også litt usikkert hvor mange øvelser han velger å spille i år.
7/10

Totalt
Med trioen Satøen, Eskeland og Jensen tror jeg dette laget blir livsfarlig, men med litt usikkerhet rundt Sataøen, Aylar og Spæren tør jeg ikke å sette pengene mine på dette laget. Må nøye seg med et outsider-stempel i år!
6/10

Team Glijakka

#SPILLERERUNDECOINS
1Didrik Andreas Mantor2246
2Ylva Kim Thorsrud816
3Thor William Morstøl7020
4Yngve Hella Steen282
5Anders Høyer Berg571
6Therese Grønstad751
7Kayhan Mokri roshanfekr692
Kapeinsteamet
En av Norges heiteste spillere de siste par årene, Didrik Mantor, inntar kapteinsrollen på Team Glijakka. Er kanskje ikke like allrounder som de andre i dette prissjiktet, men har til gjengjeld spisskompetanse i både PLO og NLH. Til denne prislappen må han nok levere på sitt beste!
5/10

Verdispillerne
Morstøl har sakte men sikkert begynt å melde seg på som en av de aktive norske pokerspillerne som er å se på de ulike livestoppene. Behersker mixed, såvel som no limit holdem og er en jeg absolutt vil vurdere å ha på mitt fantasylag til denne prisen. Ylva til 16p er også et solid kjøp, som allerede har vært i Irland og trent seg opp til NM den siste uka. Naturligvis en stor bonus at hun spiller ladies event.
9/10

Sliterne
Denne delen bar nok litt preg at lagkapteinen hadde begrenset med tid under draften. Fikk ikke meldt seg på med sitt solide budsjett utover draften. Yngve Steen skal heller ikke i år til Dublin, og blir dermed et av årets bomkjøp. Det er også noe usikkerhet rundt hvorvidt Anders “Donald” Berg stiller til start. Mokri derimot kommer i år, og kan levere det helt store når ting først klaffer. Grønstad er et spennende sistevalg hvis hun skal spille flere øvelser i Dublin.
3/10

Totalt
Potensielt to kjøp som ikke kommer til Dublin blir naturligvis et litt for stort handicap for å få noe som helst favorittstempel. Må krysse fingrene og håpe på fullklaff for de som stiller, men noe mer enn en hederlig plassering er vansskelig å se for seg.
5/10

Ez4ence

#SPILLERERUNDECOINS
1Thomas Syversen239
2Vegard Nygaard5118
3Bernt M. Jakobsen8513
4Odd-Einar Svinøy668
5Ole Martin Brodin4012
6Tony Andre Westby904
7Stig Rune Bjørnli1201
Kapeinsteamet
Syversen ble i fjor tidenes årets spiller, en tittel Eirik Ruud Iversen har hatt lenge. Viste seg fram på enorm vis med seier i Main Event, finalebord i PLO og en hederlig plassering i 8gamen. Litt overrasket over at han 9 spillere ble funnet mer verdifulle enn han i årets liga. Kan til tider være en humørspiller, så får vi se hvordan han eventuelt skulle takle litt motgang i år.
9/10

Verdispillerne
Med en av de billigere kapteinene, og ingen andre dyre kjøp, så har laget fått mulighet til å få på plass en rekke spennende navn. Vegard Nygård trenger ingen ytterligere introduksjon, spiller alt utenom heads-up, og er til 18p et mann å vurdere på ditt fantasylag. Jakobsen og Brodin er begge habile mixed-games-spillere, og jeg tror 8-gamen blir nøkkelen for dette laget. Får de noen finalebord der kan luken bli stor for resten å tette.
9/10

Sliterne
Svinøy har selv uttalt store ambisjoner for årets NM, og det skal bli spennende å følge han. Westby kommer rett fra et finalebord i Highrollerturneringen i Kings og Tallinn og har nok store planer for Dublin. Bjørnli er et mer ubeskrevet blad. Hadde faktisk igjen noen mynter til slutt, og spørsmålet blir om ikke laget kunne blitt oppgradert et lite hakk i denne kategorien.
6/10

Totalt
Fremstår på papiret som et meget spennende lag, og er muligens min forhåndsfavoritt i Dublin. Har mange spillere som skal spille alle events, så blir spørsmålet om også kvaliteten er bra nok til å gå helt til topps.
8/10

Team Skommo

#SPILLERERUNDECOINS
1Mikal Blomlie3334
2Espen Uhlen Jørstad1529
3Preben Stokkan313
4Andre Bye Berg9611
5Thomas Fostervold10114
6Anders Auset1191
7Tom Storebø1258
Kapeinsteamet
Blomlie har hatt for vane å bli solgt for noen og tredve poeng, og i år er intet unntak. Er en meget solid spiller, men er ventet å stå over heads-upen. Har hatt noen mindre gode NM-år, men jeg har troa på at trenden vil snu i år.
6/10

Verdispillerne
Denne delen av laget imponerer meg. Jørstad har store ambisjoner for årets NM, men skal i forkant spille EPT Sochi, så hvis han skulle gå langt der vil han ankomme Dublin litt sent. Bye Berg har et pokerhodet som de fleste vil beundre han, og er en god kandidat til årets kjøp. Fostervold er heller ingen dum mann å ha på laget, så her kan vi forvente mye poeng fra Team Skommo.
10/10

Sliterne
Ganske vanvittig at Stokkan skal koste 3p i en draft, men han skal ikke spille mange øvelsene i år. Auset og Storebø er ikke så kjente for folk flest, men det er absolutt noen å ha et øye på i Dublin. Stiller kanskje med det beste laget i Main Event med denne gjengen.
6/10

Totalt
Et interessant sammensatt lag, men spenningsmomentet blir poengfangsten i starten av uka. Mye vil stå og falle på om Bye Berg får sitt årlige finalebord i Fixed, og om Blomlie leverer i 8-gamen. Dette laget ønsker du avstand til før Main Event starter!
7/10

Donkeyboys

#SPILLERERUNDECOINS
1Torstein Iversen1139
2Acid Nilsen1922
3Roger Johannessen5318
4Vegard Melgalvis Andreassen656
5Øystein Stai787
6Tor Anton Welo471
7Magnus Lund831
Kapeinsteamet
Torstein Iversen har flere NM-titler enn noen andre, og er kaptein for Donkeyboys. Solid i alle spill, og absolutt verdt 39 coins!
8/10

Verdispillerne
Acid Nilsen er alltid en spiller å stole på når det kommer til NM i poker, allsidig og rutinert. Johannessen er også en meget spennende spiller, men har kanskje ikke den allsidigeten du forventer av spillere i denne prisklassen. Litt tynt i denne kategorien for Donkeyboys
4/10

Sliterne
Nominerte Welo relativt tidlig i draften, og skjønte nok hvor det bare når ingen gikk over, han kommer ikke til Dublin. Ellers har de tre meget spennende spillere, spesielt Melgalvis som har levert imponerende resultater det siste året! Stai og Lund er også solide spillere som jeg har stor tro på.
5/10

Totalt
Kunne nok fått noe mer igjen for pengene i verdispiller-kategorien, og taper seg naturligvis på at Welo ikke blir å se på City West. Har definitivt flere som kan levere det helt store, så tør ikke å avskrive dem helt!
6/10

Hvem tror du vinner årets Fantasy-liga? Hvem var det beste kjøpet? Dette blir det mest spennende NM noensinne – jeg gleder meg. Sees i Dublin!

Tobias

Les mer om selve draften her

Om Tobias Leknes

x

Sjekk også

Norgesmestere i poker på Gardermoen 2021

Oversikt over alle norgesmestere i poker på Gardermoen i oktober 2021. Ti nye norgesmestere i poker ble kåret under poker-NM på Gardermoen i 2021. Main Event: Marius Smaaberg (1,1 millioner ...

Privacy Policy