Grafen viser når verden ble sittende hjemme med høy pokerfeber

Av | 23. mai, 2020| Nyheter

Covid-19 har gitt nettpoker en renessanse og verden pokerfeber.

Det føles lenge siden den første pokerboomen, gjerne forklart med Chris Moneymaker´s seier i Main Event i World Series of Poker (WSOP) i 2003 – som den første fullblods amatør til å vinne den store tittelen (se hans klassiker av en hånd mot Phil Ivey i bunnen av artikkelen).

Fra den sommeren og noen år fremover blomstret pokerinterssen voldsomt, og med det også nettpokeren. Mange levde godt i online pokers spede barndom av spillere med for dype lommer og for lite kunnskap. «Alle» sa de tjente penger på nettpoker, selv om de som gjorde det var i klart mindretall.

Tøffere nivå

Så endret ting seg underveis. Nivået ble mye tøffere og flere og flere måtte innse at de ikke tjente like mye på nettpoker som de engang hadde hevdet. Online poker ble forbudt i USA – og med det ble mange generøse donorer borte – og i 2011 kom Black Friday med Full Tilt-skandalen og en kraftig nedskalering av aktiviteten.

Verden var ikke hva den var for nettpoker, og det har den sannelig ikke vært denne våren – i 2020 – heller.

To pandemier sprer seg

For etter at covid-19 ble en pandemi og sendte brorparten av verdens befolkning hjem til hjemmekontor, skjedde det noe med spillinteressen. Spillselskapene har fortalt om en betydelig økt aktivitet, og Google – den svært viktig temperaturmåler for folks interesser – har også data som viser det samme (se grafen over). Google Trends rangerer søkeords popularitet fra 0 til 100 og som vår graf viser, når “online poker” verdien 100 i uken 22. til 28. mars. På det tidspunktet hadde vi sittet hjemme i en drøy uke her hjemme i Norge, og hadde kanskje begynt å kjede oss litt?

Google har rangert og målt søkeord siden 2004. “Online poker” har har aldri scoret høyere enn den siste uken i mars 2020, da poker-pandemien nådde nye høyder i verden.

Mer nettpoker:
NM ble spilt online i 2020 da Dublin måtte korona-kanselleres

Som vi lovet innledningsvis – her er amatøren Chris Moneymaker mot superstjernen Phil Ivey:

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund