Online-grinder vinner Main Event i poker-NM 2020

Av | 6. april, 2020| NM2020, Nyheter

Mattias «Juicy_game» Oredsson (33) er ny norgemester i poker etter seieren i Main Event i poker-NM 2020. 

Uredde Oredsson fra Stavanger toppet et felt på hele 925 spillere som fant veien til den digitale erstatningen for Dublin-NM (avlyst etter koronakrisen). For seieren får Oreddson 72 635 euro, godt over 800 000 norske kroner – men han må  dele med kompiser etter å ha solgt noen prosenter til dem i forkant. Det gjør han med glede og takker for støtten han fikk på railen helt til siste hånd mot Esben Jensen heads up.

11 BB på dag 2

– Gratulerer som norgesmester! Hvordan føles det?

– Takk for det! Det føles veldig bra ut å ha landet en NM-tittel. Turneringsstrukturen var helt super, noe som ga rom til mye spill. Jeg lå egentlig godt over average uten noen store konfrontasjoner størsteparten av tiden, bortsett fra en liten dipp halvveis inn på dag 2. Da var jeg nede i 11BB, men klarte å spinne opp en stack fra det og endte dagen med ca 90BB. Fra der var det relativt stødig grind hvor jeg fikk plukket gode spots underveis for å bygge stacken videre. På toppen av det hadde jeg god glid i de avgjørende pottene da FT nærmet seg. 

Skjermdump fra finalebordet sent søndag kveld (dag tre).

Vinneren hedrer sin motstander heads up for at han ikke utnyttet situasjonen da internettforbindelsen ble borte på et tidspunkt.

– HU-matchen mot Esben var utrolig morsom ettersom vi var såpass dype. Han spilte godt og la press på meg der han skulle. Jeg begynte matchen med å åpne 100% av buttons og defendet BB mer enn optimalt, men han justerte bra mot dette. Jeg gikk litt mer tilbake til default game og fant en god rytme. Vi vekslet chiplead noen ganger, men til slutt så satt det. Jeg ble disconnected fra klienten på et tidspunkt og måtte logge inn på nettleserversjonen for å komme tilbake. I mellomtiden valgte Esben å bruke timebanken sin i stedet for å utnytte situasjonen, så respekt til han for å gjøre det.    

I denne hånda falt avgjørelsen i Main Event 2020.

Norge har pokerfeber

Oredsson kjenner på en økende pokerinteresse i Norge.

– Jeg syns dette var skikkelig godt arrangert, og også utrolig gøy å se hvor stor interessen er for poker i Norge. Det virker som interessen bare stiger og stiger!  

– Jeg ser på Hendonmob.com at du har spilt NM en gang før (pengepremie i 2015) – har du spilt flere og spiller du mye poker?

– Jeg har spilt NM et par ganger i Dublin og et par ganger her i Norge. Jeg har spilt poker siden 2005, men har for det meste grindet cashgames på nett. Jeg levde i mange år av å grinde NL 6- max $5/10-$25/50, med mesteparten av volumet på $10/20. Jeg sluttet å spille på full tid i 2016, men har ikke lagt fra meg pokeren helt for det.

– Kjenner du det norske pokermiljøet?

– Jeg har jo blitt kjent med noen oppover årene i det norske pokermiljøet ja. Jeg husker det startet med å lage seg en konto på gamle Pokergoo en gang i 2005, for de som husker det forumet. Det er utrolig masse bra mennesker i dette miljøet, men jeg har ikke vært kjempeinvolvert ettersom hovedgrinden har vært på nett og de diskusjonsgruppene jeg har vært i, har vært med grindere fra andre steder i verden. 

– Dette betyr vel at du kommer til Dublin neste år?

– Ja, må vel nesten satse på det! 

– Hva skal du bruke pengene på?

– Hm, godt spørsmål. Finner nok på noe lurt. Først og fremst håper jeg tøflene passer! 

Mattias Oredsson får hvite norgesmester-tøfler i tillegg til sen solide utbetalingen, pokalen og evig status som norgesmester i poker.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund