Galfond vinner sin andre duell i årets store HU-snakkis

Av | 26. mai, 2020| Nyheter

Mye handler om store turneringer i pokerverdenen for tiden, men det spilles også cashgames med blytunge innsatser og mengder med skuelystne verden over. 

Like før klokken 23 tirsdag kveld norsk tid tvang Phil Galfond nok en stor motstander i kne i The Galfond Challenge. Da hadde han spilt de avtalte 15 000 hendene i Pot Limit Omaha mot Ioannis «ActionFreak» Kontonatsios og sikret et overskudd på 114 803 dollar totalt. De to hadde et sidebet – uten odds – på 150 000 dollar til vinneren, slik at Galfonds totalt profitt ble 264 803 dollar, rundt 2,7 millioner norske kroner.

Ioannis «ActionFreak» Kontonatsios er en såkalt «regular» fra highstakes-lagene online og en svært respektert motstander i PLO. Så bra er hans ferdigheter at Galfond ikke ga ham odds i sideveddemålet som inngås i hver av disse kampene.

Dramatisk avslutning

Det oppsto en viss dramatikk da Galfond var ned opp mot 140 000 dollar på den siste spilledagen tirsdag, men han holdt hodet kaldt og nervene i sjakk og tro i land sin seier nummer to av to mulige i årets store heads up-snakkis i det internasjonale pokermiljøet. For dagen endte Galfond med et minusresultat på 123 000 dollar.

Galfond har utfordret en rekke stjerner om HU-spill over et visst antall hender, og har en tredje kamp gående allerede mot hedgefond-milliardæren Bill Perkins. Også her er Galfond i pluss (drøyt 90 000 dollar) etter to økter (de to skal spille 50 000 hender eller til en er 400 000 dollar i minus). Fremtidige motstandere i avtalte kamper er blant andre Brandon Adams og Dan «Jungleman» Cates.

I den første kampen snudde Galfond fra en virtuell hengemyr til triumf i matchen mot Venividi.

Dette er #galfondchallenge

Phil Galfond var i sine velmaktsdager ansett som en av verdens beste PLO-spillere med suksess online (kjent under nicket OMGClayAiken) såvel som i live cashgames og turneringer. Han anser seg selv mer nå som en forretningsmann enn fullblods pokerproff, men har stadig stor tro på egne ferdigheter. Såpass store er disse at han i slutten av november gikk ut med en åpen invitasjon til HU-spill over 50 000 hender med den med dype nok lommer som måtte være interessert.

Dette er noen av rammene han satt for det som nå kalles #galfondchallenge:

  • Hans foretrukne spill ville være PLO, men stilte seg åpen for forslag om andre pokervarianter.
  • Han ville spille på kursene 100/200 til 300/600, men var også her åpen for forslag.
  • Hendene skulle i utgangspunktet spilles på Galfonds nyetablerte pokersite Run It Once (RIO).
  • Galfond ville tilby oddsene 3:1 for flere av sine motstandere, men presiserte at det ikke gjaldt alle proffene der ute.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund