fbpx
Hjem / Nyheter / Phil Galfond var ned ti millioner i PLO – snudde til pluss i påsken
1671 dollar og 58 cent skiller de to kamphanene Phil Galfond og Venividi etter deres PLO-maraton på 25001 hender. Skjermdump fra Runitonce.

Phil Galfond var ned ti millioner i PLO – snudde til pluss i påsken

Påsken har bydd på et pokercomeback som er lett å sammenligne med comebacket i påsken for rundt 2000 år siden. 

Phil Galfond har i årevis vært en av de mest fryktende motstanderne når det kommer til PLO på den virtuelle slagmarken. Han har spilt på de høyeste kursene og tjent millioner av dollar, spesielt på høyden av Full Tilt-æraen, men status som “en av verdens beste” har man ikke for evig.

Spesielt ikke når man får stryk gang etter gang i en kamp mot en anonym highroller, som Phil Galfond har fått nå i vinter og vår. Han var ned 978 871 dollar – over 10 millioner norske kroner – i sin kamp mot Venividi på pokernettverket Run It Once – da han midt i februar måtte be om en pustepause.

Her kan du lese en sak vi laget i vinter om Galfonds brutale start på #Galfondchallenge

3000 dollar i daglige bøter

For 3000 dollar daglig i bøter fikk han stanset duellen som etter avtalen skulle gå over 25 000 hender. Kampen mot Venividi var den første i #GalfondChallenge der Galfond hadde utfordret til en serie HU-dueller (se detaljer lenger ned). Nå holdt det på å gå galt allerede fra start og Galfond var åpen om at han skulle bruke tiden på å revurdere sin strategi og også på om han skulle trekke seg fra kampen med de enorme tapene han da måtte tatt. I tillegg til cashen han var ned (nesten en million dollar), måtte han ut med 200 000 dollar i et sidebet til sin motstander om han skulle tape.

Total forvandling

Pustepausen endte med at han vendte tilbake til HU-bordet for å fullføre sitt veddemål. Og hvilken forandring fansen har fått se på Twitch (duellen har blitt streamet der). Phil Galfond har kommet tilbake som en ny mann og steg for steg reist seg igjen. Det er så man nå gnir seg i øynene og nesten ikke tror hva man ser, for han har kommet seg ut av det dype hullet og snudd til et plussresultat.

Denne påsken ble dag 39 i duellen spilt, og da rundet man de 25 000 hendene som var avtalen at man skulle spille. På det tidspunktet var Galfond 1671 dollar i pluss og vinner av duellen. Det betyr at han får 100 000 ekstra fra sin motstander i sidebettet – og har gjennomført et comeback som tåler en sammenligning med det i påsken for rundt 2000 år siden.

 

Flere proffer og pokerkjendiser har tatt den åpne utfordringen Phil Galfond har kommet om HU-spill. Han er nå klar for å ta opp neste utfordring, som skal være hedgefondmilliardæren Bill Perkins. Det meldes at deres match starter tirsdag etter påske.

#Galfondchallenge

Dette er noen av rammene Phil Galfond har satt for det som nå kalles #galfondchallenge:

  • Hans foretrukne spill ville være PLO, men stilte seg åpen for forslag om andre pokervarianter.
  • Han ville spille på kursene 100/200 til 300/600, men var også her åpen for forslag.
  • Hendene skulle i utgangspunktet spilles på Galfonds nyetablerte pokersite Run It Once (RIO).
  • Galfond ville tilby oddsene 3:1 for flere av sine motstandere, men presiserte at det ikke gjaldt alle proffene der ute.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Fredagsprofilen – heads up med Merethe Krohn

Det må tas beslutninger i poker.no sin sommerserie, der vi møter et knippe profiler fra det norske pokermiljøet. Merethe Krohn er ikke bare en meget habil pokerspiller, hun har også ...

Privacy Policy