Bergenser vant tittel i poker-VM – Ronny er Norges «ukjente» WCOOP-vinner

Av | 13. september, 2020| Nyheter

Her er han! Spekulasjonene har rast etter at en anonym nordmann vant en øvelse i VM i nettpoker.

Nordmannen vant 43-M: $55 NLHE/PLO 6-Max og 12 064 dollar i det pågående World Championship of Online Poker (WCOOP) natt til søndag. Med nicket SKB1908 fant pokermiljøet fort ut at det måtte være en Brann-entusiast som hadde vunnet (Sportsklubben Brann, stiftet i 1908), men hvem det er visste man ikke før Poker.no var i kontakt og fikk det bekreftet søndag ettermiddag. Den norske seierherren heter Ronny Vik, er 34 år gammel og bosatt i Bergen. Han er som ventet stor Brann-supporter (vil gjerne ha Bergen ut av Norge) og betegner seg selv som en amatørspiller ved pokerbordene.

Amatørspiller

– Jeg har spilt poker i 15 år på totalt amatørnivå og er mest glad i live poker. Da gjerne i Dublin med Frode sitt NM! Jeg har har aldri vunnet noe tilsvarende som nå før og pengemessig er det såvidt den største gevinsten jeg har vunnet. Men personlig setter jeg 9. plass i main event i poker-NM i Dublin i 2013 høyere, forteller WCOOP-vinneren.

På finalebordet hadde en selskap av en landsmann som han selv slo ut av turneringen.

– Turneringen fløt rimelig greit frem til det var 20 spillere igjen med gode innslag av rein flaks. Derfra var det først en kamp om og komme seg inn på finalebordet og der var det en annen nordmann som herjet og satt på 50 prosent
av sjetongene. Jeg klarte å doble meg mot han og slo han så ut. Derfra var det enkelt å gå til topps, beskriver den lykkelige vinner.

Landsmannen han snakker om har nicket «thomber26» og er en gjenganger på internasjonale resultatlister. Han vant en tittel i Spring Championship of Online Poker (SCOOP) i mai.

Dobbeltseier til Bergen

Norge har sett store pokerresultater på flere arenaer den siste tiden. Og om Ronny Vik hadde konkurranse fra en landsmann i WCOOP nå, var det et bysbarn som også vant en VM-tittel i poker i WSOP for under en uke siden. To VM-titler til Bergen på under en uke er ikke hverdagskost.

– Hva gjør du med de over 12 000 dollarene du vant i WCOOP, Ronny?

– Jeg sparer dem til neste poker-NM i Dublin!

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund