Nordmann skrev historie og ble pokermillionær natt til fredag

Av | 13. november, 2020| EPT, Nyheter

Vinneren av den aller første heltigitale turneringen i European Poker Tour (EPT) spiller med det norske flagget på brystet, som det heter. 

Det begynner å bli en stund siden sist en nordmann gikk helt til topps i den svært attraktive turneringsserien. Men natt til fredag skjedde det igjen. En nordmann med nicket DON JOHAN var nummer to inn på finalebordet torsdag kveld og satt til slutt igjen med alle sjetongene i åpningsøvelsen i EPT-serien som spilles nå.

Her kan du se hele sendingen fra finalebordet på Youtube:

Svenske var i teten

Svenske Daniel “Kihlström” Kihlström hadde en massiv chipledelse da spillet på finalebordet begynte, med rundt dobbel så stor stack som nordmannen. Svensken takket for seg på tredjeplass, mens kanadiske «smoothieg» tapte heads up mot Norges mann.

DON JOHAN vant mer enn 3,2 millioner norske kroner. Poker.no var i kontakt med ham fredag morgen, men han ønsker å forbli anonym. Her forteller han om sin eventyrlige dag på finalebordet i EPT:

– Jeg hadde mye nerver før start, men fikk rista det av meg og kjørte aggressivt på. De andre var passive og brukte et par timer på å starte og tilpasse seg. Jeg hadde bygd stack bra, men ble spillt mye tilbake på etterhvert og da ble det mye tyngre. Jeg nekta å bremse stort, og gjorde en del syke spill med mye press, som jo er morro.

–  Fireveis begynte det å svinge mye og det gjorde det helt til det var over. Kommentatorene kallte meg for «DON jojo» siden det svingte sånn. Jeg hadde marginene på min side og heads up gikk det fort og smertefritt. Til slutt våkna alle i huset av et gledesbrøl.

Første store triumf

DON JOHAN har vært synlig på resultatlister i andre turneringer internasjonalt, men ingenting som kan måle seg mot dette.

– Jeg har ingen store resultater fra før så dette var sykt morro! Premiene var store og gutta ønska ingen deal, forteller han.

EPT er forkortelsen for European Poker Tour, som er en av de tre «store» internasjonale turneringsseirene i poker. World Poker Tour (WPT) og World Series of Poker (WSOP) har begge lansert heldigitale mesterskap på grunn av koronaepidemien, og EPT-festivalen nå er den første i sitt slag noen sinne.

Det var allerede spilt flere turneringer og kåret flere vinnere i EPT før denne ble avsluttet, men turneringen som nordmannen vant var den første som sto på programmet. Ettersom den gikk over tre dager og hadde et høyt deltakerantall (1694 spillere og 732 reentries), ble den avsluttet etter andre som startet senere.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund