Verden åpner opp – grønt lys for poker-NM i Dublin

Av | 27. januar, 2022| NM2022, Nyheter

Her er nyheten det norske pokermiljøet har ventet på.

Det blir poker-NM som planlagt i Dublin uken før påske. Det er konklusjonen arrangørene Frode Fagerli og JP McCann har kommet til etter strømmen av gode nyheter som har kommet fra land etter land den siste tiden.

Korona-pandemien utvikler seg i retning av en influensa. Omikronvarianten er totalt dominerende og gir – med et så høyt antall vaksinerte som det nå er – et så mye mildere sykdomsbilde enn deltavarianten, at helsemyndigheter verden over sier at “dette takler vi”.

Irland åpnet opp

I forrige uke kom nyheten fra Irland om at alle koronarestriksjoner oppheves.

Beslutningen begrunnes med at smittetoppen er forbi og at en stor andel av befolkningen er vaksinert. Fra og med forrige lørdag kunne restauranter og puber åpne som normalt og det var ingen krav til avstandsregler.

Det var en av de siste detaljene Fagerli & Co. ventet  på, og nå er alt klart for å gjennomføre programmet som ble annonsert tidlig i november – før omikron kastet lange skygger over planene.

– Det føles veldig godt å komme igang igjen etter NM-pause helt siden 2019. Vi ønsker hjertelig velkommen til et trygt og godt NM, som vi har lovet skal bli tidenes beste, sier Frode Fagerli og setter opp et stort smil.

Booking av hotellrom er åpnet på Citywest Hotel, der NM spilles i perioden 31. mars til 10. april 2022.

Turneringsprogrammet

Her kan du se turneringsprogrammet for NM i Dublin – med sideeventer.

– Vi gjør endringer hvert år for å gi spillerne en enda bedre opplevelse. Den viktigste endringen nå er at vi har lagt til én spilledag i både main event og Thor Hansen memorial. I main event går vi ned fra 12 til ni timers spill de første tre dagene. Den «gamle» dag tre var tøff for spillerne da vi måtte spille ned til et finalebord den dagen. Det gjorde at vi på det mest ekstreme har spilt i 16 timer, og det er ingen ideell forberedelse for de som kommer seg helt til finalebordet med dagen etter, fortalte JP McCann da NM i Dublin først ble lansert i november – før omikronviruset dukket opp.

HU-turneringen endres (PS! 27. februar)

Nytt av året er at Heads Up-turneringen begynner online før vi møtes i Dublin, næmere bestemt klokken 20:00 søndag 6. mars (her er det ingen latereg). Her kan man spille hos den av sponsorene man foretrekker på iPoker-nettverket (Betsafe, Guts, Coolbet). Innkjøpet er 400 euro og man spiller til 32 gjenstår. Disse vil så møtes fredag 1. april for en avgjørelse live i Dublin.

Det settes opp satellitter i forkant:
SitNGo, 8 spillere, innkjøp €50 = 1 sete (starter når fullt)
SitNGo, 4 spillere, innkjøp €100 = 1 sete (starter når fullt)
Daglige rebuy-turneringer med €20 i innsats

Det jobbes også med et freeroll-NM, slik tradisjonen tilsier, i forkant av NM i Dublin. Vi kommer tilbake med flere nyheter rundt dette med det første.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund