Arild Rotmo norsk mester i poker – 16 år etter legendarisk HU-duell mot Åge Spets

Av | 31. januar, 2022| Nyheter

Det er 16 år siden første gang Arild Rotmo ble omtalt i media for sine pokerprestasjoner.

Den gang ble 43-åringen nummer to i Betsson Pokercruise og havnet litt i skyggen av Åge Spets, som fikk en halv million kroner for seieren og siden har markert seg kraftig i det norske pokermiljøet. Du kan lese mer om det eventyret her.

Her er Åge (t.v.) og Arild HU om tittelen på bølgan blå i 2006.

Denne søndagen var Rotmo tilbake på en av de store scenene da han vant 8-Game i online-NM og 5544 amerikanske dollar, i skarp konkurranse med de fremste kirurgene i det norske mixed games miljøet. Heads up slo han Jørgen “grønnegrønn” Schjetne, som vant den samme turneringen og ble norsk mester for bare to år siden.

– Gratulerer som norgesmester i poker! Du ble nummer to i pokercruiset i 2006. Hvordan har pokerlivet vært etter det?
– Det har vært litt av og på, og foregått mest på nett. Live-erfaringene er begrenset til noen vennelag her i Horten og de siste tre NM i Norge. Jeg har ikke gjort meg særlig bemerket på noe vis, med en 9.plass i Main i online-NM for to år siden som beste resultat, og så ble det noen små pengepremier i Stokke i 2019.

– Når ble du interessert i mixed games?
– Jeg har alltid vært interessert i det, men det var vel først for fire-fem år siden jeg begynte å studere det litt. Og det begynner da å hjelpe, men jeg har fortsatt mye å gå på, spesielt i stud-spillene, og kanskje aller mest i heads-up PLO! Det fikk jeg kjenne på i 10 lange PLO-minutter mot “grønnegrønn” søndag kveld.

– Miljøet rundt Tobias Leknes’ home-game på Pokerstars har vært uvurderlig her, så han må få en stor takk for jobben han gjør!

– Hvem var vanskeligst på finalebordet?
– Det var veldig mye godt spill på finalebordet, men etter vår lange heads-up match så blir det naturlig for meg å trekke frem “grønnegrønn”!  Tror nok han har mer rutine enn meg, spesielt heads-up, og det er nok ingen tvil om at jeg hadde mest flyt av oss to i de viktigste pottene.

– Pleier du reise til Dublin og gleder du deg til NM nå i år?
– Jeg har dessverre aldri vært i Dublin. Men hører det vanker gratis-sete til 8-game turneringen der nå, så jeg må prøve å komme meg dit i år.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund