Reiser Europa rundt for å finne et nytt hjem til poker-NM

Av | 29. juli, 2022| NM2023, Nyheter

– Etter to års pause var det fantastisk å møte dere alle i Dublin, igjen. Neste år spiller vi i en ny by.

Frode Fagerli har knapt hatt tid til ferie i sommer. Men reisefoten har vært i konstant aktivitet. Han har manøvrert seg gjennom streikefarer og flyplasskaos for å ta nye destinasjoner for poker-NM i sikte.

– Dublin har vært et godt hjem for poker-NM siden vi kom dit første gang i 2012. Nå gjør imidlertid situasjonen internasjonalt at vi må tenke nytt foran neste års mesterskap. Krigen i Ukraina har drevet millioner av mennesker på flukt og over hele Europa åpner folk hjertedører og dører til lokaler som er egnet for å gi krigens ofre en ny start i et nytt land.

– Citywest Hotel er pekt ut som et egnet sted for å huse flyktninger og den irske regjeringen har inngått en avtale med eierne om å bruke hele hotellet til det formålet i overskuelig fremtid. Det synes jeg er en flott løsning, hotellet har fantastiske fasiliteter og behovet er enormt, forteller NM-sjefen.

Liker du skjorta Frode har på bildet over? Du kan bestille din egen her.

Han har vært i flere europeiske land på leting etter noen som kan påta seg et såpass stort arrangment som poker-NM er. Det må være et apparat for å ta i mot opp mot 2000 tilreisende nordmenn.

– Poker-NM er ikke viktig satt opp mot situasjonen i Ukraina og jeg er trygg på at vi skal finne et sted som ivaretar de behovene norske pokerspillere har for å få et godt mesterskap. I årene før vi slo rot i Dublin, byttet vi arrangørby annethvert år, så vi er godt vant med å finne oss til rette på nye steder. Kanskje kan det også være spennende å prøve et nytt reisemål uka før påske? tenker Fagerli.

Estland er ett av landene han har vært i. Han vant en Sit & Go-turnering i Tallinn der gevinsten må gis til et veldedig formål og Barnekreftforeningen kan se frem til 48 000 kroner.

Frode vant €1000 NLHE-turneringen og alle premiepengene går til Barnekreftforeningen.

Valg av ny arrangørby skjer i nært samarbeid med alle de som bidrar til NM hver eneste vår.

– Det er mange jeg vil takke. Spillerne, dealerne, sponsorene og de frivillige som bidrar underveis. Norsk Pokerforbund, ledelse og ansatte på Citywest Hotel, min partner JP McCann. Og TV 2, som med sin dekning gir poker-NM en helt annen dimensjon enn vi hadde før de gjorde sitt inntog i den irske hovedstaden. Uten alle de jeg har nevnt her, ville NM ikke vært det det er blitt.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund