Lover kamp for å legalisere poker

Av | 14. august, 2022| Nyheter
Stortingsrepresentant Silje Hjemdal (Frp, bildet) er skuffet over svaret hun har fått fra kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og lover “opprør mot forbudskåtheten i Norge”. 

Espen Uhlen Jørstads triumf i poker-VM gjorde at noen håpet på en utvikling i den gamle forestillingen om at poker er et lykkespill og at det er tillatt spilt bare med strenge reguleringer i Norge. Hjemdal ba i et skriftlig spørsmål til statsråden om hennes syn på poker som et ferdighetsspill og etterlyste et initiativ for at profesjonelle pokerspillere kan spille spillet sitt i sitt eget hjemland.

Svaret var for mange skuffende. Trettebergstuen anerkjenner ferdighetselementet i poker, men svarer at hun ikke vil ta initiativ for å endre den nye loven om pengespill som trer i kraft ved årsskiftet.

Hjemdal er ikke imponert og har på ingen måte tenkt å gi seg med dette.
– Svaret fra ministeren var dessverre ikke så spennende. Dette er den grå, kjedelige men kjente formynderpolitikken som Ap har stått for over lang tid. De mener staten vet best og at offentlige reguleringer av mennesker liv og hverdag er løsningen på en rekke områder, kommenterer hun til Poker.no.

Inviterer til Stortinget

Nå vil hun invitere pokerspillere og andre til Stortinget.

– Jeg og Frp er imidlertid av den oppfatning at mennesker selv er best skikket til å ta avgjørelser i egne liv. Forbudskåtheten i Norge tar jeg gjerne flere opprør mot. Derfor kan jeg forsikre om at siste ord i denne saken ikke er sagt. På høsten vil jeg ta et initiativ til et innspillsmøte på Stortinget der jeg håper mange vil bidra med innlegg, innspill og engasjement. Jeg og Frp fremmer gjerne forslag i Stortinget og jeg håper vi kan få med oss flere støttespillere som et resultat av blant annet Jørstad sin historiske VM-prestasjon.

Målet på sikt er å legge forholdene til rette for at pokerspillere lettere skal få utøve sin hobby i ordnede former og også å legge om norsk pengespillpolitikk helt.

– Det er en kjent sak at Frp ønsker å avskaffe spillmonopolet og ønske en lisensordning velkommen. Nå er det omtrent bare Norge igjen som har et monopol med så mange reguleringer hva gjelder spill. Det er mange av disse diskusjonene som har vært vanskelig å få debattert saklig frem til nå. Her tror jeg imidlertid norske politikere og samfunn vil bli tvunget til en mer ryddig debatt i tiden som kommer. Da håper jeg alle gode og konstruktive krefter vil bidra.

Bildet er tatt av Bjørn Inge Bergestuen

Trenger du sjetonger, kortstokker eller ny pokerduk? Her kan du bestille hos arrangøren av poker-NM.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund