Norgesmester Marte Ruud Sandberg klar for Vegas

Av | 15. april, 2023| Nyheter

Marte Ruud Sandberg går til neste gate etter sin historiske seier i poker-NM. Hun får over 20 000 kroner av NM-arrangøren i reisepenger til Las Vegas. 

Kort tid etter at Sandberg vant turboturneringen i poker-NM i Bratislava, legges det planer for å spille verdensmesterskapet i poker i Las Vegas til sommeren. Hun er bare fire år inn i pokerkarrieren og nå åpner tittelen nye dører.

Bransjebladet Kampanje.com har intervjuet norgesmesteren om tittelen og likhetene mellom poker og hennes profesjon som kommunikasjonsrådgiver. Der kommer spørsmålet om «pokerens Mekka» og World Series of Poker, WSOP.

– Og hva nå? Blir det VM?, spør Kampanje.

– Jeg har faktisk booket tur til Las Vegas i sommer for å spille VM. Jeg var der i fjor også, men da spilte jeg ikke «main event». I år skal jeg det. Jeg må jo bare gå for det nå, sier hun.

Ekstra premier fra NM-arrangøren

Arrangøren av poker-NM la en halv million kroner ekstra i premiepotten før årets mesterskap. Du kan se alle detaljene om det her. Som en del av ekstraverdiene var det penger for å reise til WSOP 2023.

Lars Vidar Gjøsund Hareid vant Main Event  i NM og får innkjøpet til Main Event i WSOP dekket. Det er verdt 10 000 dollar. I tillegg får alle vinnerne av titteløvelser i Bratislava personlige ekstrapremier om de selv velger å reise til poker-VM denne sommeren.

Slik fordeles den delen av premiepotten:

  • Norgesmester PLO (Vegas-bidrag 4K euro)
  • Norgesmester 8-game (Vegas-bidrag 4K euro)
  • Norgesmester Heads Up (Vegas-bidrag 4K euro)
  • Norgesmester Fixed Limit (Vegas-bidrag 2K euro)
  • Norgesmester Ladies (Vegas-bidrag 2K euro)
  • Norgesmester Seniors (Vegas-bidrag 2K euro)
  • Norgesmester Turbo (Vegas-bidrag 2K euro)

Pokerfjes

I intervjuet med Kampanje.com avliver Marte Ruud Sandberg en myte når hun blir spurt om et godt «pokerfjes» kan være nyttig også i pr-bransjen.

– At man må ha pokerfjes for å vinne i poker, er en myte. For være en god pokerspiller må du først og fremst ha et skarpt hode, du må være tålmodig, ha risikovilje og en evne til å lese mennesker. I tillegg handler det om å endre strategi og taktikk ut ifra hvordan situasjonen endrer seg. Alt dette er direkte overførbart til jobben min som kommunikasjonsrådgiver, så det er jo gøy, svarer norgesmesteren.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund