Tobias Jelsa Leknes til topps sammenlagt i SCOOP

Av | 3. juni, 2023| Nyheter

På bildet ser du Tobias Jelsa Leknes med troféet man får som vinner av en turnering i Spring Championship of Online Poker (SCOOP), en av de mest prestisjetunge turneringsseriene i online poker.

Mossingen vant intet mindre enn TRE av turneringene i årets utgave, som ble avsluttet denne uka. Etter en thrilleravslutning på mesterskapet står han denne helgen igjen som sammenlagtvinner i kategorien for turneringer med høyt innkjøp, og innkasserer ytterligere 15 000 dollar fra arrangøren.

Årets spiller i SCOOP

Alle eventene i SCOOP spilles med tre turneringer. En med et lavt innkjøp, en med et medium innkjøp og en med et høyt innkjøp, i spennet mellom 2 og 25 000 dollar.

Fra dette utledes det en kåring av årets spiller sammenlagt og en i hver av de tre kategoriene (lavt, medium og høyt innkjøp). Thailands «Fal1st» ble den beste spilleren sammenlagt og også i kategorien for lave innkjøp, etter blant annet to turneringsseire. «Fal1st» var også nære å vinne sammenlagt i kategorien for medium innkjøp, men ble slått på målstreken av svensken Jerry «perrymejsen» Ödeen.

Så kommer vi til kategorien for de dyrere innkjøpene, og der finner vi den norske mixed games-spesialisten øverst på seierspallen. Briten Patrick Leonard fulgte vår mann til døra, men en norsk tredjeplass i en av seriens aller siste turneringer, sikret Tobias Jelsa Leknes tittelen.

Leonard var av mange pekt ut som favoritt til å bli beste spiller sammenlagt i 2023, etter å ha blitt det samme i SCOOP 2022. Han vant da også kategorien for medium innkjøp.

Vant gull med Norge

Patrick Leonard er forøvrig spilleren som vant gull i World Series of Poker sammen med Espen Uhlen Jørstad i lagkonkurransen i fjorårets VM i poker.

Det var starten på et historisk, norsk eventyr i internasjonal poker. Få dager senere begynte hovedøvelsen i VM i poker, der Norge og Espen Uhlen Jørstad sto igjen med alle sjetongene og VM-tittelen ved turneringens slutt.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund