Jon Kyte vant 7,4 millioner i EPT Main Event

Av | 17. desember, 2023| EPT, Nyheter

På bildet ser du vinneren Padraig O´Neill  (til venstre) og Norges Jon Kyte før HU-spillet i Main Event i EPT Praha. Jon Kyte får 643 000 euro i premie for sin store prestasjon som nummer to i turneringen.

Det norske esset har preget overskriftene som chippie etter både dag tre, fire og fem. Han kom til finalebordet søndag med klart flest sjetonger av alle, og hadde på et tidspunkt dobbelt så mange chips i sin stack som de fire andre spillerne hadde til sammen.

Men det holdt ikke helt inn. Kyte falt langt tilbake, overtok chipleadelsen igjen da de var heads up, mistet den igjen og overtok den igjen. Det bølget frem og tilbake før iren trakk det lengste strået og får en sjekk på 1 030 000 euro, tilsvarende over 12 millioner norske kroner.

De to siste finalistene diskuterte en deal underveis, uten å komme til en avtale. Dermed spilte de for de oppsatte premiene.

Karrieretopp

Dette er karrierens klart største turneringsgevinst for den profilerte nordmannen. Kytes største før dette kom da han ble nordisk mester før jul i 2017 og fikk 240 000 euro i førstepremie.

Jon Kyte lever pokerdrømmen til fulle dette året.

Utbetalingen gjør at han klatrer kraftig på listen over nordmenn som har tjent mest penger på turneringspoker, hvor han lå på 16. plass med mer enn 1,2 millioner dollar før European Poker Tour i Praha nå. Etter turneringen er Kyte på samme totalsum som bysbarnet Andreas Høivold, som har 1,9 millioner dollar i registrerte turneringsgevinster. Det plasserte Høivold på en tiendeplass på listen før Kytes gevinst nå er registrert.

Høivold er selv EPT-vinner fra 2006. Bare tre nordmenn har klart det gjennom historien.

Fantastisk pokerår

Kyte har også før dette resultatet hatt sitt beste år på inntektssiden som pokerspiller. Før EPT-gevinsten hadde han rundt fire millioner kroner i live turneringsgevinster i løpet av 2023.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund