Erlend Melsom vant gullarmbånd i WSOP

Av | 22. juni, 2024| WSOP, Nyheter

Erlend Melsom (36) fra Arendal ble den åttende nordmannen i historien til å vinne en turnering i World Series of Poker (WSOP). 

Lørdag morgen satt han igjen med alle sjetongene i $3k Freezeout NLHE i Las Vegas og vinner med det karrierens klart største turneringsutbetaling.

Erlend Melsom får 5,5 millioner norske kroner (523 195 dollar) i førstepremie, i tillegg til det største trofeet man kan få som pokerspiller. På Pokernews sitt bilde over ser du ham med gullarmbåndet alle vinnere i WSOP får.

Erlend Melsom i NM

Erlend Melsom er først og fremst en kjent cashgamespiller, men gjør nå Kayan Mokri rangen stridig som Arendals mest meritterte pokerspiller. Før millionsuksessen i Las Vegas var Melsoms største turneringsgevinst nesten en million kroner. Det fikk han for tredjeplassen i Main Event i poker-NM i Dublin i 2013 (Anders Smådal vant).

Her ser du en oversikt over alle nordmenn som har vunnet et sånt gullarmbånd opp igjennom historien – før lørdagens store norske triumf.

Veien til gullet

Sørlendingen vant sitt WSOP-gull i konkurransen med 1251 andre spillere i turneringen over tre dager. Med tre bord igjen var han i tidsnød med bare 12 big blinds i stacken, men den ble spunnet opp slik at han kom til de siste ni som chippie. Chipledelsen gikk ifølge Pokernews nærmest på rundgang på finalebordet og Melsom levde igjen farlig på et tidspunkt med 11 BB.

Men nok en gang snudde Erlend Melsom og sikret Norge et nytt gull i WSOP.

Foto: Pokernews.com

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund