NM-favorittene: Ørjan Skommo

Av | 29. februar, 2016| NM2016, Nyheter

Ørjan Skommo spilte sitt første NM i poker i Nottingham i 2008. Han forsvant på en 53. plass, men allerede året etter kom han heads up om tittelen i den samme byen. Han tapte da for vennen og NM-debutanten Henrik Tollefsen. Ikke verst å bli nummer to i Main i NM, men det var nok et forsmedelig nederlag, spesielt med tanke på motstanderen. Det skulle imidlertid bare to år før han revansjerte seg og vant tittelen i Riga.
Spiller du OFC Pineapple? Vinn sete til turboen i NM

Siden har Skommo levert flere respektable plassseringer i det internasjonale pokersirkuset. Og han har hevdet seg i NM-sammenheng: I fjor tok han en ny tittel da han vant 8-game i Dublin for $ 21,580.

Denne og andre sterke NM-plasseringer har sendt ham opp på en femteplass i NM-sammendraget. Det er en ranking der spillerne siden starten i 2002 har fått poeng for plasseringer i de ulike turneringene.

Andre NM-favoritter:
Sigurd Eskeland
Felix Stephensen
Jan-Erik Sørensen
Eirik Rud Iversen
Annette Obrestad
Henrik Tollefsen

Ørjan Skommo ble i 2014 kåret til Årets spiller under Vi Menns Gullhånda.

Om Ørjan Skommo har markert seg live i NM-sammenheng, er hans inntekter i den virtuelle pokerverdenen enda mer imponerende. Ifølge TheHendonMob har han spilt inn over to millioner dollar i gevinster i nettpoker.

CV: Ørjan Skommo

NM-titler
2
Plassering i NM-rangeringen totalt
5
Turneringsgevinster
totalt i karrieren

$400,614
Forrige registrerte
cash internasjonalt

29. juni 2015: 20. plass WSOP $ 1,500 No Limit Hold’em (Event #59) – $ 3,622
Beste livecash
$88,529
Online gevinster:
$2,196,906
Statistikken fra Hendonmob er mangelfull. Seieren i Main Event i 2011 er for eksempel ikke tatt med.

Frem mot NM 2016 har kjennere av norsk poker vurdert noen av de største profilene og favorittene som ventes å stille i mesterskapet. Det norske pokermiljøet har vokst seg svært stort og fått anerkjennelse verden over. Det er derfor svært mange spillere som kan tenkes å ville sette sitt preg på mesterskapet i Dublin. Alle kan ikke presenteres her. Hvem mener du hører med blant favorittene i år? Gi oss gjerne innspill – med en kort eller lang begrunnelse – i kommentarfeltet her, eller på Facebook.

Her er listen over alle norgesmestere i poker (Gardermoen unntatt)

Skal du spille NM i poker i Dublin? Her er hele turneringsprogrammet – med sideevents.

Trenger du overnatting nær spillerhotellet? Sjekk dette alternativet.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund