fbpx
Hjem / NM2016 / Hall of Fame: Andreas Høivold nytt medlem
Andreas Høivold er en av de mest markante profilene i norsk poker. Nå har styret i Norsk Pokerforbund og de øvrige medlemmene i Hall of Fame tatt ham med i et svært eksklusivt selskapet.

Hall of Fame: Andreas Høivold nytt medlem

Fredag ga Norsk Pokerforbund Andreas Høivold en av de største utmerkelsene man kan få i norsk poker: Han ble tatt opp i Hall of Fame, en eksklusiv «klubb» for spillere med legendestatus i pokermiljøet.

Medlemmene er Thor Hansen, Frode Fagerli, Annette Obrestad, Jan Olav Sjåvik, Johnny Lodden og Torstein Iversen.

Norsk Pokerforbunds leder Sigurd Eskeland oppsummerte Høivolds store pokerkarriere da han offentliggjorde nyheten i spillelokalet her i Dublin.

Hall of Fame: Andreas Høivold

– Årets nye medlem i Norsk Pokerforunds Hall of Fame fikk sitt internasjonale gjennombrudd for 10 år siden med et år hvor det meste stemte. Det startet med en seier i Tallin challenge cup, hvorpå han deretter fikk delta i Poker Million i England som ga en tredjeplass. Noen måneder etter gikk han bort og vant EPT Dortmund. Siden har han fulgt opp med både NM-tittel i HORSE og finalebord i en shootout-turnering i WSOP så sent som i fjor. Han er også første og eneste nordmann som har deltatt på det berømte TV-showet High Stakes Poker, sa Eskeland til stor applaus fra salen.

Alle eksisterende medlemmer av Hall of Fame samt styremedlemmene i Norsk Pokerforbund er de som gjennom en avstemning avgjør når og om nye medlemmer skal inkluderes. Det har blitt en årviss tradisjon at dette skjer under NM i Dublin, uten at man forplikter seg til å inkludere nye medlemmer hvert år.

Andreas Høivold er på sjetteplass over listen med nordmenn som har spilt inn mest penger i turneringspoker. Han har vunnet NM, EPT (i Tyskland i 2007) og WPT (i Las Vegas i 2013). Så sent som i fjor sommer var han på et finalebord i WSOP da han ble nummer 6 i en shootout-turnering i Las Vegas.
Dette lover godt for folk som gjør en viktig innsats for folks helse: Andreas Høivold lover nemlig nå å gi bort 20 prosent av alle turneringsgevinster i Dublin til Kreftforeningen.

CV: Andreas Høivold

NM-titler
1

Plassering i NM-rangeringen totalt

15

Turneringsgevinster
totalt i karrieren
$1,762,101

Forrige registrerte
cash internasjonalt
18. november 2015: 27. plass 3000 NOK PLO NM på Gardermoen – kr 6,860

Beste livecash

$880,572

Online gevinster

$130,481

Om Poker NM

x

Sjekk også

EPT utsatt igjen grunnet pandemien

European Poker Tour (EPT) skulle gjenoppstå live etter nedstengningen i pandemien, men nå er planene satt på hold.  Tidligere i høst ble det kjent at EPT – en av de ...

Privacy Policy