Freeroll NM 2018 og Vimenns Gallaturnering

Av | 19. februar, 2018| Blogg: Jevakim, Freeroll-NM

Da er helgen endelig over. Freeroll NM 2018 og Vimennns Gallaturnering.

Jeg har spilt Freeroll NM hvert år siden Fropsy begynte arrangere turneringen i 2012.

Det er noe litt tricky med denne turra, jeg prøver virkelig spille bra, men jeg klarer bare ikke overleve til pause nr 1. I år var startstack økt til 30k. Noe som virkelig ga muligheten for å gjøre dette overkommelig. Dessverre var det en utrolig dårlig dealer på bordet vårt, da jeg var spillende dealer og delte meg selv rett ut 20 sekunder igjen før første pause. Måten jeg røk på kunne kanskje vært unngått, men når det limpes inn på blindene 400/800 til meg i BB, som titter ned på A2off med 11.8k totalt og skyver. Kast til button, hvor det påpekes av flere at jeg ikke må ryke, nå som det er 20 sekunder til pause. Dessverre hadde button limpa inn KQdd, hun syner med ca like mye som meg. Flopp AJx, turn T og tchau tchau meg selv ;)

Ekstra kred til Heidi Røneid, en venninne som begynte spille poker for nøyaktig 1 år siden. Da kom hun på Freeerollen og røk ut tidlig. Dagen etter fikk jeg mld, om at det hadde vært en så gøy opplevelse, og hun ville gjerne prøve mer. Hun lurte på om jeg visste om en klubb som arrangerte en rimelig turnering lørdagen som passet for en nybegynner. Jeg sendte henne til en hyggelig klubb med 500; deepstack. Her kom hun på bord med Christian “Sycksbe” Arstad. De ble kjent og diskuterte mye poker. I løpet av året som har gått, har Heidi snakket masse poker, spilt og blitt mye bedre. I år dunket hun til med å være topp 3 chippie etter dag 1A og fikk like gjerne et finalebord av 741 stykker til start og endte tilslutt opp på en 7 plass. Hero var den andre damen på finalebordet, hun kjenner jeg ikke fra før, men hun ble beste jenta i Freerollen med 4 plass. GG til begge hønsene! #powerhøns

Lørdagen var det duket for Vimenns Gallaturnering. 141 stilte til start. Det første bordet mitt var kjempekoselig. Kayhan, Aasen, Stine Marie, Turstein Iversen +++ Veldig god stemning. Gallaturneringen er ikke en oppvisning i ypperlig pokerspill for min del, men litt sånn henge og slenge taktikk. Målet er å henge og slenge i turra til 21/22 tida. Og så hvis man har litt flaks og fortsatt er med kan jeg begynne tenke på å prøve gå for ft og seier. I år gikk det egentlig ganske bra. Jeg hang og slang meg med, slo ut opp til flere shortere spillere. Jeg hadde aldri mye, 10-20bb gjennom turra. Nye bord og hyggelige folk å spille med. Kom blant annet til Espen Solaas og Preben sitt bord. Preben var slått ut så han satt imellom oss og raila Espen.

Litt dårlig på å huske å ta bilder fra kvelden, da det gikk mest i snapchat og mystory oppdateringer. Her prøver jeg snappe Prebs og meg mens vi fulgte spent med på at Espen skulle slå ut en spiller. Det øret øverst til høyre på bildet er da Preben Stokkan, en god venn og en maskin av en spiller hvis eneste mål var å vinne Gullhånda live og online samme år. Han har vært så nærme mange år, og vant prisen for beste online i 2016 og fikk det året 2 plass i Gullhånda live. I 2017 var det vel ingen tvil, men det ble scoop for Prebs som tok ned både Gullhånda live og online :)

Dette bildet er tatt med 2 bord igjen og 12 spillere i turneringen. Railen er som alltid mye større enn på en vanlig turre da det sosiale aspektet er litt høyere enn vanlig. God stemning!

Vipps var det plutselig blitt 21/22-tida og jeg var faktisk fortsatt med. 3 bord igjen og så flippet vi oss til et par fine doblinger med JJ vs 77 og AQ mot noe par, og A8 mot en shortstack som skjøv k5ss og bang var vi fra tullestack til over 200k og kanskje 30bb?

JJ vs 77 allin pre, vinner som regel ;)

Folk fløy ut og jeg begynte egentlig få litt planer om å henge og slenge meg inn på FT. Særlig med bare 11 igjen virket dette overkommelig ;) Men dessverre var det lite som skjedde kortmessig på slutten, blindene rev hardt på vårt 5-veis bord som Sigurd Eskeland herja ganske godt med. Den avgjørende hånden har jeg blindet meg ned til 140k og sitter i BB med blindene 8k/16k. Sigurd åpner 35k cutoff, dame caller button, jeg har 33 i bb.. Jeg skyver og Sigurd skyver over som chippie på bordet. Dame kaster JJ. Sigurd T9 og dessverre vant jeg ikke den flippen. Stokkeland røk på det andre bordet samtidig, så vi røk på delt 10/11 plass og det var klart for FT for de resterende. Jeg ble overrasket over skyvet til Sigurd, men jeg hadde vist ganske tydelig at jeg ikke hadde krutt og kanoner, så jeg forstår gambelen han var villig til å ta.  Og uansett hadde damen på button calla meg med JJ, så exit hadde det blitt uansett.

En liten bildemontasje fra nattens spill med Sten og Jørgen fra NNM. Viktig med følelser i poker ;)

Imorgen reiser jeg faktisk til Filippinene. Jeg flyr til Cebu og derfra har jeg booka noe innlands fly videre til Palawan. Palawan er kåret til verdens vakreste øy 2 år på rad. Så da er det spennende å se hvorfor denne øya er vakrere enn de 7100 andre øyene Filippinene består av. Jeg skal reise til El Nido og Coron som er nord på Palawan. Planen er å henge og slenge meg litt rundt på de små øyene, dykke og chille. Ingen poker, alene på tur i 2 uker. Min andre pause fra poker på 12 år. Litt skummelt.

Jeg er tilbake i Norge 4 mars og rekker 1,5 uke i Oslo før jeg vender snuten til NM Dublin fredag 16 mars. I år er jeg ikke sponset av noen selskaper. Så foreløpig er jeg sponset av meg selv og kommer til å spille de fleste øvelsene, bortsett fra HU og 8-game. Så får vi håpe alle gode ting er 12 forsøk ;)

For de som vil kan dere følge meg på snapchat som er det mediet jeg oppdaterer mest på. De neste ukene kommer da sikkert til å være kvalmende mye snapper av sol, strand og hav. Snapchat: Jevakim

Slenger tilslutt ved en liten bildemontasje fra fjorårets tur med Elisabeth til Cebu, Bantayan, Malapascua, Kallangaman, Gato Island, Monad Shoal og Panglao, som en liten forsmak.

Vi spilles i Dublin! :)

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund