NM 2018 og Vimenns Gallaturnering"/>
Hjem / Blogger / Blogg: Jevakim / Freeroll NM 2018 og Vimenns Gallaturnering

Freeroll NM 2018 og Vimenns Gallaturnering

Da er helgen endelig over. Free­roll NM 2018 og Vimennns Galla­tur­ne­ring.

Jeg har spilt Free­roll NM hvert år siden Fropsy begynte arran­gere turne­ringen i 2012.

Det er noe litt tricky med denne turra, jeg prøver virkelig spille bra, men jeg klarer bare ikke over­leve til pause nr 1. I år var starts­tack økt til 30k. Noe som virkelig ga mulig­heten for å gjøre dette over­kom­melig. Dess­verre var det en utrolig dårlig dealer på bordet vårt, da jeg var spil­lende dealer og delte meg selv rett ut 20 sekunder igjen før første pause. Måten jeg røk på kunne kanskje vært unngått, men når det limpes inn på blin­dene 400/​800 til meg i BB, som titter ned på A2off med 11.8k totalt og skyver. Kast til button, hvor det påpekes av flere at jeg ikke må ryke, nå som det er 20 sekunder til pause. Dess­verre hadde button limpa inn KQdd, hun syner med ca like mye som meg. Flopp AJx, turn T og tchau tchau meg selv 😉

Ekstra kred til Heidi Røneid, en venn­inne som begynte spille poker for nøyaktig 1 år siden. Da kom hun på Free­erollen og røk ut tidlig. Dagen etter fikk jeg mld, om at det hadde vært en så gøy opple­velse, og hun ville gjerne prøve mer. Hun lurte på om jeg visste om en klubb som arran­gerte en rimelig turne­ring lørdagen som passet for en nybe­gynner. Jeg sendte henne til en hyggelig klubb med 500; deeps­tack. Her kom hun på bord med Chris­tian «Sycksbe» Arstad. De ble kjent og disku­terte mye poker. I løpet av året som har gått, har Heidi snakket masse poker, spilt og blitt mye bedre. I år dunket hun til med å være topp 3 chippie etter dag 1A og fikk like gjerne et finale­bord av 741 stykker til start og endte tilslutt opp på en 7 plass. Hero var den andre damen på finale­bordet, hun kjenner jeg ikke fra før, men hun ble beste jenta i Free­rollen med 4 plass. GG til begge hønsene! #power­høns

Lørdagen var det duket for Vimenns Galla­tur­ne­ring. 141 stilte til start. Det første bordet mitt var kjempe­ko­selig. Kayhan, Aasen, Stine Marie, Turstein Iversen +++ Veldig god stem­ning. Galla­tur­ne­ringen er ikke en oppvis­ning i ypperlig poker­spill for min del, men litt sånn henge og slenge taktikk. Målet er å henge og slenge i turra til 21/​22 tida. Og så hvis man har litt flaks og fort­satt er med kan jeg begynne tenke på å prøve gå for ft og seier. I år gikk det egentlig ganske bra. Jeg hang og slang meg med, slo ut opp til flere shor­tere spil­lere. Jeg hadde aldri mye, 10–20bb gjennom turra. Nye bord og hygge­lige folk å spille med. Kom blant annet til Espen Solaas og Preben sitt bord. Preben var slått ut så han satt imellom oss og raila Espen.

Litt dårlig på å huske å ta bilder fra kvelden, da det gikk mest i snapchat og mystory oppda­te­ringer. Her prøver jeg snappe Prebs og meg mens vi fulgte spent med på at Espen skulle slå ut en spiller. Det øret øverst til høyre på bildet er da Preben Stokkan, en god venn og en maskin av en spiller hvis eneste mål var å vinne Gull­hånda live og online samme år. Han har vært så nærme mange år, og vant prisen for beste online i 2016 og fikk det året 2 plass i Gull­hånda live. I 2017 var det vel ingen tvil, men det ble scoop for Prebs som tok ned både Gull­hånda live og online 🙂

Dette bildet er tatt med 2 bord igjen og 12 spil­lere i turne­ringen. Railen er som alltid mye større enn på en vanlig turre da det sosiale aspektet er litt høyere enn vanlig. God stem­ning!

Vipps var det plut­selig blitt 21/22-tida og jeg var faktisk fort­satt med. 3 bord igjen og så flippet vi oss til et par fine doblinger med JJ vs 77 og AQ mot noe par, og A8 mot en short­stack som skjøv k5ss og bang var vi fra tulle­stack til over 200k og kanskje 30bb?

JJ vs 77 allin pre, vinner som regel 😉

Folk fløy ut og jeg begynte egentlig få litt planer om å henge og slenge meg inn på FT. Særlig med bare 11 igjen virket dette over­kom­melig 😉 Men dess­verre var det lite som skjedde kort­messig på slutten, blin­dene rev hardt på vårt 5‑veis bord som Sigurd Eske­land herja ganske godt med. Den avgjø­rende hånden har jeg blindet meg ned til 140k og sitter i BB med blin­dene 8k/​16k. Sigurd åpner 35k cutoff, dame caller button, jeg har 33 i bb.. Jeg skyver og Sigurd skyver over som chippie på bordet. Dame kaster JJ. Sigurd T9 og dess­verre vant jeg ikke den flippen. Stokke­land røk på det andre bordet samtidig, så vi røk på delt 10/​11 plass og det var klart for FT for de reste­rende. Jeg ble over­rasket over skyvet til Sigurd, men jeg hadde vist ganske tydelig at jeg ikke hadde krutt og kanoner, så jeg forstår gambelen han var villig til å ta.  Og uansett hadde damen på button calla meg med JJ, så exit hadde det blitt uansett.

En liten bilde­mon­tasje fra nattens spill med Sten og Jørgen fra NNM. Viktig med følelser i poker 😉

Imorgen reiser jeg faktisk til Filip­pi­nene. Jeg flyr til Cebu og derfra har jeg booka noe innlands fly videre til Palawan. Palawan er kåret til verdens vakreste øy 2 år på rad. Så da er det spen­nende å se hvorfor denne øya er vakrere enn de 7100 andre øyene Filip­pi­nene består av. Jeg skal reise til El Nido og Coron som er nord på Palawan. Planen er å henge og slenge meg litt rundt på de små øyene, dykke og chille. Ingen poker, alene på tur i 2 uker. Min andre pause fra poker på 12 år. Litt skum­melt.

Jeg er tilbake i Norge 4 mars og rekker 1,5 uke i Oslo før jeg vender snuten til NM Dublin fredag 16 mars. I år er jeg ikke sponset av noen selskaper. Så fore­løpig er jeg sponset av meg selv og kommer til å spille de fleste øvel­sene, bort­sett fra HU og 8‑game. Så får vi håpe alle gode ting er 12 forsøk 😉

For de som vil kan dere følge meg på snapchat som er det mediet jeg oppda­terer mest på. De neste ukene kommer da sikkert til å være kval­mende mye snapper av sol, strand og hav. Snapchat: Jevakim

Slenger tilslutt ved en liten bilde­mon­tasje fra fjor­årets tur med Elisa­beth til Cebu, Bantayan, Mala­pa­scua, Kallan­gaman, Gato Island, Monad Shoal og Panglao, som en liten forsmak.

Vi spilles i Dublin! 🙂

 

Om Ylva Thorsrud

x

Sjekk også

Skjærgårdspoker 2018

Forrige uke var jeg på min andre Skjær­gårdspoker og den 8’ende i sitt slag. En fin forsmak på NM i Tøns­berg som går av stabelen om 3 uker. I år ...