Unibet Open London recap

 

Unibet Open i London gikk av denne helgen (23-25. Feb) og Wedde-familien var der for å spille diverse turneringer. For undertegnede gikk det ikke så bra i main eventen. Ryker på dag en etter litt over syv timer spilt. Det var en tøff krig fra start som ikke gikk min vei dessverre. Min onkel spilte også samme turnering og kom seg videre til dag 2 hvor han satt på TV-bordet i tre timer. Det holdt dessverre ikke helt inn for han heller, og han endte på en god 17. Plass av et felt på over 350 mann.

Samme dagen (lørdagen) spiller min far, bror, og meg selv, deepstacken sammen med 100 andre håpefulle. Jeg ryker midt i et sted, far ryker fire unna bobla, og lillebror gjør en imponerende 6. Plass i sin første store live turnering. Alt i alt en god helg for Wedde-familien! :) Jeg tenkte å ta opp en veldig interessant hånd som onkel spilte på Tv-bordet og reflektere litt over hva som skjer ut ifra hvordan hånda blir spilt.

For å gjøre dette litt ekstra interessant så skal vi se dette fra motstanderen sitt perspektiv. Jeg skal heller ikke fortelle hva onkel sin hånd er.

Ønsker du å se hånden, så kan den finnes her:

Spol til 03:47:10 :-)

 

Scenarioet er slik:

Det er 7 på bordet i Unibet Open main event med tre bord igjen. Det er 20-21 spillere igjen med 5000/10000 i SB og BB med 1000 i ante. Du titter ned på spar konge og ruter konge i UTG +1 og raiser opp til 220000. Du startet hånden med 190 000. SB caller. Han dekker deg stort og startet hånden med 329 0000. Dette er en spiller som hat spilt utrolig få hender de siste timene og har sjeldent kommet til showdown så du har fått sett hendene hans. BB kaster.

Flop: 8c 7c Jh (kløver 8, kløver 7, hjerter Knekt)

Han checker til deg og du byr 35 000. Han raiser nesten med en gang til 75 000. Hva gjør du? og som jeg har skrevet om tidligere; hva slår du?

Så dypt i en turnering så er alle avgjørelser ekstremt viktige. Mot en motstander som har gitt inntrykk for at han spiller veldig stramt og strukturert så er dette en utrolig vanskelig avgjørelse. At han caller i small blind betyr at rangen hans (hvilke type hender han kan calle med) er alt fra lave par, suited semi conncectors, og suited connectors (for eksempel 45 i kløver, 79 i spar, 78 i hjerter, osv…), til sterkere hender. Når han raiser på flop så representerer han veldig mange forskjellige hender. Dette kan være 78 suit, 77, 88, JJ, 89 suit, J8 suit, J9/J8/JT suited i kløver, og 45 suited i kløver er alle hender som kan check-raise flop her. Alt i alt så er det mange hender som er langt foran deg, og det er mange hender du nærmest flipper mot med KK. Han kan overspille en hånd som QJ, KJ, og muligens AJ og raise med det, men problemet med det er at man vil bare bli calla av bedre hender som i akkurat dette tilfellet er KK. Det virker uansett supersterkt når han raiser så raskt etter budet ditt på flop. Han hadde allerede bestemt seg for å raise lenge før du bydde ut på flop. Dette kan fort bety styrke og han sier egentlig rett ut at han er interessert i å få alle chipsa på bordet så fort som mulig.

Med KK og 145 000 bak har du egentlig to valg her. Du kan enten kaste eller gå all inn. Grunnen til at det aldri lønner seg å bare calle her, er at nærmest alle kort som kommer på turn vil være “skremmekort” for deg. Det vil si at de enten fyller en flush, en straight, eller to-par/sett. Han vil også mest sannsynlig fortsette å by, og da blir du puttet i en enda verre situasjon. Det eneste kortet du egentlig vil se på turn, er hjerter konge. Kommer det et hvilket som helst annet kort, kan du ikke vite om han fortsetter å by ut to par, et sett, en straight, eller et par med straight- og/eller flushesdrag kombinasjon. Ergo må du ta et valg på flop. Skal du gå all in og håpe på at du flipper, eller skal du kaste ta det disiplinerte kastet? Ta en titt på klippet og se hva han gjør, og ikke minst se hva motstanderen hadde :) Hva ville du gjort?

 

I denne situasjonen valgte personen å kaste etter å ha tenkt lenge. Jeg mener selv dette var det riktige valget å gjøre ut ifra situasjonen. Ville du kastet kings i denne situasjonen?

 

Avslutter med å si at jeg kommer til å streame finalen av klubbmesterskapet på Guts på søndag 04.03 fra klokken 20.00 på Twitch.net/oswedde :) Ta gjerne en titt innom hvis du er interessert!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund