Norgesmesteren med klar advarsel til konkurrentene før Main Event

Av | 2. april, 2020| NM2020, Nyheter

Forrige helg gjorde Sondre Sagstuen noe så sjeldent som å forsvare tittelen han vant i poker-NM i fjor med å vinne den samme en gang til. Nå har Thomas Syversen tenkt å gjøre det samme.

Det nærmer seg årsdagen for da Syversen strakk armene i været som ny norsk mester i poker. Han nedkjempet et kobbel av råsterke konkurrenter på finalebordet i Main Event, deriblant meget meritterte Preben Stokkan, og sikret seg den kanskje gjeveste tittelen man kan vinne i norsk poker.

I forkant av årets mesterskap var det derfor naturlig for poker.no å kontakte den regjerende norgesmesteren for å høre litt om hvordan året har vært med pokalen på hylla. Noe av det første vi spurte om var om han gruer seg til å gi fra seg tittelen. Da fikk vi kontant svar og en slags advarsel til konkurrentene.

– Jeg har ingen plan om å gi fra meg den tittelen siden jeg har tenkt å vinne i år også.

Det betyr at Thomas Syversen gyver løs på årets Main Event fredag 3. april med ambisjoner om å gjøre noe svært få har gjort før ham. Jørn Stian Müller vant Fixed Limit både i 2004 og 2005, før Sondre Sagstuen vant Pot Limit Omaha i Dublin i 2019 og nå om igjen i online-erstatningen i 2020. De er de to eneste som har vunnet den samme NM-tittelen i poker to år på rad. Ingen har gjort det i Main Event tidligere.

(NB! Terje Bru Markhus vant Mixed Games både live og online i 2014).

Se oversikten over alle som har vunnet poker-NM live

Årets spiller 2019

Syversen har avgjort ferdighetene til å kunne klare det. Han har vunnet NM online (HU i 2016) og ble årets spiller det samme året som han vant Main Event.

– Hvordan har året som norgesmester vært? Merker du at du får økt respekt ved bordene og er folk mer opptatt av å slå deg i potter som vinner av Main Event?
– Året har vært bra med mye reising, men det har det forsåvidt vært de siste årene uansett. Man blir litt mer kjent igjen av folk man ikke selv vet hvem er, men det er bare hyggelig. Man merker jo at man får litt mere respekt. Noen prøver å unngå å spille potter mot meg, mens andre vil prøve å vinne potter mot meg.

Syversen vant et sete til WSOP Main Event (verdi på mer enn $10 000) hvor han kom godt inn i pengene på 298. plass. Og nesten 1,35 millioner norske kroner for seieren i Main Event.

– Hva har du brukt pengene på?
– Jeg har kjøpt noen ting, gitt litt til min mor og reist litt.

– Hva er det fineste du har kjøpt til deg selv?
– En Rolex.

– Er det penger igjen?
– Ja.

Online-erstatning

Årets NM i poker i Dublin ble avlyst med koronasituasjonen i verden. To turneringer spilles online som en erstatning for det fullskala-programmet som var satt opp i den irske hovedstaden, PLO forrige helg og Main Event nå den første helgen i april. Turneringen starter klokken 20 fredag kveld og fortsetter med dag to til samme tid lørdag kveld. Man kan ta en såkalt latereg helt frem til klokken 21 lørdag kveld.
Vinnerne av de to turneringene blir norgesmestere på lik linje med de som vinner titlene i Dublin hvert år. Man vinner også de ettertraktede, hvite tøflene som bare norgesmestere i poker har rett til å gå med.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund