Ekstremt spennende avslutning på pokerduell tirsdag kveld

Av | 26. mai, 2020| Nyheter

Phil Galfond og Ioannis «ActionFreak» Kontonatsios har veddet store penger på hvem som kommer best ut av en duell over 15 000 hender med PLO.

De to har spilt daglige økter online med 150-300 dollar i blinder siden slutten av april. Alltid to bord, og alltid overført på Twitch hvor et tusentalls pokerinteresserte følgere har kunnet se detaljene i den andre kampen i The Galfond Challenge (mer om den litt lenger ned).

Phil Galfond har dominert dette spillet, selv om det har vært store svingninger, som det ofte er i PLO. Hans overskudd har ligget i spennet 100 000 – 450 000 dollar hele veien, men tirsdag kveld er han kanskje litt i ubalanse med tanke på et stort veddemål som kan gå tapt. Tirsdag kveld skal de siste hendene spilles, og med rundt 200 hender igjen å spille like før klokken 22 tirsdag kveld, er Galfond 130 000 dollar i minus.

Perfekt utgangspunkt siste dag

Han gikk inn i dagen med knappe 238 000 dollar i pluss totalt. Det var like under 900 hender igjen å spille, og utsiktene til at gevinsten nå kan ryke helt i sluttfasen, påvirker trolig den rutinerte PLO-profilens tankesett.

Vinneren av denne duellen vinner enormt med prestisje som en av verdens ledende HU PLO-spillere, og får også 150 000 dollar ekstra utover den rene gevinsten fra utfallet av de 15 000 hendene som spilles.

Dette er #galfondchallenge

Phil Galfond var i sine velmaktsdager ansett som en av verdens beste PLO-spillere med suksess online (kjent under nicket OMGClayAiken) såvel som i live cashgames og turneringer. Han anser seg selv mer nå som en forretningsmann enn fullblods pokerproff, men har stadig stor tro på egne ferdigheter. Såpass store er disse at han i slutten av november gikk ut med en åpen invitasjon til HU-spill over 50 000 hender med den med dype nok lommer som måtte være interessert.

Dette er noen av rammene han satt for det som nå kalles #galfondchallenge:

  • Hans foretrukne spill ville være PLO, men stilte seg åpen for forslag om andre pokervarianter.
  • Han ville spille på kursene 100/200 til 300/600, men var også her åpen for forslag.
  • Hendene skulle i utgangspunktet spilles på Galfonds nyetablerte pokersite Run It Once (RIO).
  • Galfond ville tilby oddsene 3:1 for flere av sine motstandere, men presiserte at det ikke gjaldt alle proffene der ute.

Vant første duell på målstreken

Phil Galfond fra kraftig ute og kjøre i den aller første kampen han spilte i #galfondchallenge. Han gikk på smell etter smell mot den ukjente online highrolleren Venividi og var på et tidspunkt ned ti millioner kroner. Midt i februar måtte han be sin motstander om en pause, og den benyttet han godt. Mens dagbøtene for oppholdet tikket og gikk (3000 dollar per pausedag), klarte han å endre tankesettet sitt og vende tilbake til bordene som en ny spiller. Han snudde til et sluttresultat helt i sluttfasen i påsken, på marginale 1671 dollar. Det var imidlertid nok til å vinne veddemålet og 100 000 dollar som lå i potten i sideveddemålet.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund