Norge fikk pangstart i WCOOP – Tobias Leknes inn i eksklusivt selskap

Av | 2. september, 2020| Nyheter

World Championship of Online Poker (WCOOP) har såvidt startet og Norge har allerede to titler i mesterskapet.

Natt til onsdag sikret nemlig Tobias «Senkel93» Leknes og en spiller med nicket «Kaggis» norsk dobbelttriumf i det de vant henholdsvis $11 NL 2-7 Single Draw og $215 PLO8. De to fikk 2447 og 21 988 dollar i premie. Alle WCOOP-turneringer spilles i tre utgaver (med høyt, medium og lavt innkjøp), og Leknes kom også i penga i den med medium innkjøp i tillegg til seieren i den lave.

Poker.no kjenner identiteten til «Kaggis», men har som policy å ikke skrive en spillers fulle navn før dette er avklart med vedkommende.

Oppdatering: Noen timer etter at denne saken ble skrevet, fikk vi kontakt med Robert Einar Kaggerud, som står bak navnet «Kaggis».

Stort navn internasjonalt

Tobias Leknes preger overskriftene internasjonalt ettersom dette var hans fjerde seier i WCOOP. Bare 16 spillere har før ham klart å vinne fire titler eller mer i World Championship of Online Poker, som er et uoffisielt verdensmesterskap i nettpoker. Legg til at østfoldingen så sent som i mai satte sitt tydelige preg på Spring Championship of Online Poker (SCOOP) med to titler, og du skjønner hvorfor han har fått et av de mest markante navnene i internasjonal, online poker.

SCOOP og WCOOO

SCOOP er en slags søsterturnering til WCOOP på Pokerstars, og de to er blant de mest prestisjetunge turneringsseriene internasjonalt. I år spilles også World Series of Poker (WSOP) utelukkende digitalt hos GGPoker, der Norge har sikret én tittel når vi nå er inne i den siste uken av mesterskapet.

WCOOP startet den siste søndagen i august og spilles til og med 23. september. Det er 75 eventer med 225 turneringer (tre innkjøpskategorier i hvert event) og mer enn 80 millioner dollar i garanterte premiesummer i turneringsserien.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund