Poker-NM spilles online i 2021 – lover full fest i Dublin før påske i 2022

Av | 29. oktober, 2020| Nyheter

– Ingenting er viktigere enn spillernes helse.

Det fastslår Frode Fagerli etter å ha fattet en beslutning om poker-NM som vil glede mange og også skuffe noen. Det blir ikke et vanlig poker-NM uka før påske neste år, slik det pleier å være. Den andre bølgen av koronaepidemien skyller inn over Europa og et er fremdeles svært uklart når verden kan få en vaksine. Det er derfor helt i det blå om Dublin, Citywest og norske pokerspillere vil være klare for et sånt arrangement allerede om et halvt år.

Derfor utsettes poker-NM

– Det er rundt 2000 pokerfans tilstede hvert år og det er totalt uansvarlig under en pandemi som nå. Derfor ble årets NM avlyst i hui og hast etter nedstengningen av Norge i mars. I noen dager håpet vi litt på å kunne få et nytt arrangment på beina til sent på sommeren, men det var før vi helt skjønte hvor alvorlig dette var. Vi satte påsken 2021 som et nytt mål, men har nå i høst fått en mistanke om at kanskje ikke vi rekker det heller. Det alvoret har nå sunket inn i fullt monn med en krise ute i verden som gir assosiasjoner til den vi så i vår. Under disse forholdene er det ikke forsvarlig å spille live poker med mange deltakere, og våre gjester og spillere trenger forutsigbarhet. Derfor går vi ut allerede nå slik at de kan planlegge for neste år uten oss, og håper de setter pris på åpenheten, selv om dette blir skuffende for noen. Det gjelder ikke minst meg selv, sier Frode Fagerli om beslutningen som er tatt.

Frode Fagerli går ikke på akkord med spillernes helse og skyver på det neste NM i poker.

Støttes av forbundet

Avgjørelsen er tatt i tett dialog med sponsorene Unibet, Guts, Betsafe og Coolbet og delarrangøren Norsk Pokerforbund. Sistnevnte har selv fått kjenne på ringvirkningene av koronapandemien. Driftsbudsjettet for neste år er reddet takket være et svært generøst, privat bidrag fra pokerentusiasten Morten Klein.

– Norsk Pokerforbund støtter avgjørelsen. Vi hadde som alle andre selvsagt gledet oss til å spille NM i Dublin i 2021, men hensyn til helse og smittevern må selvsagt komme først. Slik situasjonen har blitt virker det ikke forsvarlig å arrangere det på våren neste år. Da får vi heller glede oss til NM 2022 i Dublin som vi er sikre på blir fantastisk, kommenterer president Sigurd Eskeland i forbundet.

Leder av Norsk Pokerforbund

Sigurd Eskeland og Norsk Pokerforbund stiller seg bak avgjørelsen.

Datoene for poker-NM 2022

Sponsorene og forbundet gir sin fulle velsignelse til å utsette arrangementet. De lover å sammen skape kanskje tidenes flotteste NM når vi igjen møtes i Dublin. Du kan notere datoene allerede nå: 31. mars til 10. april 2022.

– Det blir jubileumsutgaven av NM som vi egentlig skulle spilt i 2021, altså om et halvt år. Jeg kommer til å legge all min energi for å skape en perfekt ramme rundt det mesterskapet. Og håper alle som har vært her før kommer tilbake for å oppleve den utrolige atmosfæren. Og at de tar med en venn eller to som ikke har vært med før, smiler Fagerli.

Det blir poker-NM 2021

Utsettelsen av poker-NM er de dårlige nyhetene. Den gode nyheten er at det blir poker-NM likevel – akkurat som i vår. Online-NM ble en braksuksess før påske i år, den uka da vi egentlig skulle vært i Dublin. Det ga arrangørene og sponsorene merskap, og neste år vil tilbudet bli utvidet kraftig. Først vil det komme et online-NM slik vi er vant med hver helg i januar og februar. Dernest vil det bli satt opp en serie turneringer online uka før påske. Det vil ligne det programmet mange kjenner fra Dublin.

Irland hardt rammet

Våre irske venner har vært hardt rammet av koronaepidemien. Vertskapet på Citywest har selvsagt blitt nøye konsultert i berammingen av det neste, store livemesterskapet. Det har også JP McCann, iren som har blitt et så kjent fjes for mange nordmenn gjennom hans rolle som Tournament Director under NM. NM-hotellet Citywest ble tidlig omfattet av det irske helsevesenets krigsplaner mot viruset. Senteres enorme kongressal ble bygget om til et mottakssenter for pasienter som ikke var syke nok for innleggelse, men som måtte isoleres. Her kan du lese mer om det.

Covid-19 i Irland og Norge

4,9 millioner (Irland, 2019) og 5,4 millioner (Norge, 2020) innbyggere.
58 767 (Irland) og 18 341 (Norge) smittetilfeller.
1890 dødsfall (Irland) og 280 dødsfall (Norge).

Kilder: Eurostat og WHO

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund