En måned etter Steinar Kleins død, vant Niklas igjen: – Skulle ønske jeg kunne delt seieren med pappa

Av | 26. januar, 2021| Nyheter

Niklas Tangen Klein sendte en tanke og et blikk mot pokerhimmelen etter at han ble norgesmester for andre gang natt til tirsdag.

Niklas er sønnen til en ruvende skikkelse i det norske pokermiljøet, Steinar Klein, som forlot oss en liten uke før julaften i fjor. Han mistet en stolt og entusiastisk far hvis glede var enorm første gangen Niklas ble norgesmester, i Stokke høsten 2019. Han rakk aldri å se sønnen vinne tittel nummer to, men vi som kjente ham er ikke i tvil om at det ville blitt mye jubel og mye følelser.

– Jeg tror pappa ville vært stolt, ja. Etter hans reaksjon da jeg vant NM i 2019 å dømme, kan jeg nesten ikke forestille meg hvordan reaksjonen ville blitt på mitt mesterskap nummer to!

Følte pappa var med

Niklas er et stort smil dagen derpå når Poker.no snakker med ham etter å ha vunnet HU-turneringen. Han sendte 543 motstandere ut på railen og fikk med seg 11 750 euro fra premiekassa.

– Det eneste som oppi all gleden gjør litt vondt i hjertet er at jeg kunne ønske jeg kunne delt seieren med han. Sett reaksjonen hans. Han hadde jo vært den første jeg hadde ringt, hvis det hadde gått, forteller den nye mesteren, som følte han hadde pappa med seg underveis i går.

Det gjør han alltid.

– For min del vil han alltid være med meg. Både ved og utenfor pokerbordet. Han er jo hele grunnen til at jeg spiller poker, da han var den som introduserte meg for det. Men hvem vet, kanskje han la inn et ekstra godt ord til «pokergudene» på vegne av meg i går.

Poker-Norge sørget

Da nyheten om Steinar Kleins bortgang ble kjent, utløste det et skred av kondolanser og minneord i sosiale medier. Det var fint for familien å se hva han hadde betydd for et helt miljø.

– Dødsfallet til pappa har preget meg enormt. Da vi delte denne triste nyheten med familie, venner og generelt hele pokermiljøet utløste det en reaksjon jeg ikke har sett maken til. Det kom utrolig mange støtteerklæringer, folk i og utenfor pokermiljøet delte historier de har hatt med pappa og det virket som veldig mange tok nyheten tungt. Han kan jo omtales som en «veteran» i det norske pokermiljøet, så det er jo klart at han har møtt og/eller spilt mot de aller fleste norske pokerspillere. Det var utrolig rørende å se hvor mange som sendte kondolanser og lignende.

Pokerklanen

Niklas er en del av en stor pokerfamilie der også kusinen Julie har markert seg med å være heads up om en NM-tittel i Dublin. Onkelen Morten er norgesmester i Fixed Limit og har hatt store fremganger både ved pokerfilten og i forretningslivet.

Søndag spilles 8-Game i online-NM, men det er slett ikke sikkert den nybakte norgesmesteren stiller til start. Han har nemlig aldri spilt den varianten før.

– Hadde du tilbudt meg én million for å liste opp alle de åtte spillene her og nå, hadde jeg ikke klart det. Vi får se om det blir en lite lynkurs og et lite lodd, men da er det for læringens skyld, ikke for å vinne. Mitt neste mål er å komme langt i turbo og main, og forhåpentligvis når det er mulighet for det, å få reist litt igjen og spilt poker internasjonalt. Det gleder jeg meg stort til.

Turbo spilles på Coolbet 7. februar og main event på Guts 21. februar. Hele programmet for online-NM her

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund