Preben Stokkan inn i pokerens Hall of Fame

Av | 7. april, 2022| Norsk Pokerforbund, Nyheter

Preben Stokkan innlemmes i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame, som har bare 12 medlemmer fra før.

Det ble annonsert under troféturneringen Thor Hansen Memorial her i Dublin, torsdag.

– Det er veldig hyggelig å kunne innlemme Preben i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame som det 13. medlemmet. Preben har stor respekt i miljøet og resultater få kan matche, og er absolutt verdig plassen, sier juryformann Kjetil Flåten til Poker.no.

– Det var en meget sterk kandidat-liste i år, og nivået på de nominerte som ikke ble valgt inn denne gangen viser hvor godt det står til med norsk poker. Det skal være et trangt nåløye for å komme inn i en Hall of Fame, poengterer Flåten.

Æresbevisningen å bli tatt opp i dette celebre selskapet, gjøres etter vurdering av kandidater som må møte disse kriteriene:

  • De har levert prestasjoner på høyt nivå
  • Det har gått minst fem år fra gjennombruddsprestasjon
  • De har tålt tidens tann
  • De har respekt blant sine likemenn

Her ser du hvilke medlemmer som er i Hall of Fame.

Andreas Torbergsen er det forrige medlemmet som ble innlemmet, under NM på Gardermoen høsten 2021.

Slo igjennom i poker-NM

Preben Stokkan var et hett navn i onlineverdenen da han ble norgesmester i poker på Gardermoen før jul i 2016. Det ble hans store gjennombrudd live, og siden har karrieren skutt fart med en rekke store plasseringer i internasjonale mesterskap, som WSOP, WPT, SCOOP og WCOOP. Han har en 21. plass fra WSOP Main Event i 2019, som ga hans hittil største enkeltutbetaling fra en live turnering (324 650 amerikanske dollar).

Resultatene har bragt ham opp på sjetteplass på listen over de nordmennene som har tjent mest på turneringspoker. Med 2 228 057 dollar i premiepenger, har han bare to tusen dollar opp til Jan Olav Sjåvik på femteplass. De to kan fort bytte plass på oversikten når sluttstrek er satt for NM i Dublin kommende søndag.

Har trappet ned pokersatsingen

Stokkan var i mange år en del av et et helnorsk pokerkollektiv i London. Der gikk det i kort til frokost, kvelds og middag med profiler som Jonas Gjelstad, Espen Uhlen Jørstad og Benjamin Voreland, men i fjor høst skilte de fire lag, rent bostedsmessig.

Noen uker senere var Stokkan gjest i Norsk Pokerforbunds «Pokerpodden», hvor han fortalte om andre prioriteringer i livet og at han nå ikke satser like mye på poker som før. Her kan du høre hele episoden.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund