Sigurd Eskeland går av som president i Norsk Pokerforbund

Av | 20. juni, 2022| Nyheter

Sigurd Eskeland (bildet) nærmer seg femte gate i forbundet og lanserer selv sin mulige etterfølger til toppvervet.

Sigurd Eskeland har meddelt valgkomiteen i Norsk Pokerforbund at han ikke tar gjenvalg som president på landsmøtet under NM på Gardermoen i oktober. Det fortalte han i forbundets nyhetsbrev tidligere i dag – og nå på Poker.no.

– Valgkomiteens leder Kjartan Lindøe har et par ganger tidligere spurt meg om hvor lenge jeg har lyst å sitte, og etter å ha fundert på det en stund, fortalte jeg styret før forrige årsmøte at jeg trodde dette ble mitt siste år som president. Det gått over ni år siden jeg ble valgt første gang under poker-NM i Dublin, og dette har vært en stor del av livet mitt. Men nå tenker jeg at det er på tide å lukke dette kapittelet og starte på et nytt, sier den avtroppende presidenten.

Politisk påvirkning

Etter ulike forsøk på organisere et felles politisk arbeid i det norske pokermiljøet, var det under Eskelands ledelse at det for alvor kom inn i målrettede former den gangen for ni år siden. Bare to år senere fikk man gjennomslag for ønsket om å arrangere et legalt, norsk mesterskap på norsk jord. Det ble spilt på Gardermoen i 2015, med Felix Stephensen som den første norgesmesteren

– Det var selvfølgelig en stor seier for oss å få gjennomslag for det første lovlige norske mesterskapet på norsk jord, samt åpning for lovlig hjemmepoker. Forskjellen fra ingen lovlig poker til at vi plutselig kunne spille store turneringer, samt spille hjemme er jo enorm. Samtidig har vi hele tiden vært tydelige på at det trengs en større legalisering, slik at man kan spille organisert lovlig poker gjennom hele året. Her skulle jeg ønske vi hadde kommet lenger, men det er ikke annet å gjøre enn å fortsette å jobbe for det videre.

Peker på Leknes

Med seg i styret i forbundet har Eskeland den tredobbelte norgesmesteren Tobias Leknes. Dét er mannen han peker på som sin etterfølger når et nytt styre skal velges på Gardermoen i oktober. 

– For meg er det veldig viktig at det finnes en god kandidat til å ta over presidentvervet, slik at jeg vet at forbundet er i trygge hender. Tobias har sittet i styret noen år nå, og har svært god kjennskap vårt arbeid. Han er en ildsjel som har vært svært sentral når vi har arrangert freeroll-NM, og har også vært med å arrangere andre gratis-turneringer rundt omkring i landet. Han har stått i sentrum for å skape et mixed-games miljø i Norge som er blant de aller beste i verden, og er alltid villig til å dele av sin kunnskap til de som ønsker å bli bedre. Han er godt likt, faglig sterk og har relevant erfaring fra organisasjonsarbeid fra tidligere. Det er selvfølgelig årsmøtet som velger hvem som skal lede forbundet videre, men jeg har vanskelig for å se at det finnes en bedre kandidat der ute.

Stillingen som leder er lønnet med budsjettet som vedtas av årsmøtet. I inneværende år var stillingsprosenten 66 prosent.

Og Leknes er interessert i jobben og kommer til å stille til valg. Det kan du lese mer om her.

Eget pokerspill

Siden lenge før han tok toppjobben i norsk poker, har Eskeland vært en av de mest respekterte spillerne i det norske miljøet. Han vant blant annet en WSOP-turnering i 2010, noe bare fem andre nordmenn har klart

– Å kombinere spilling i turneringene med presidentjobben har av og til kunne vært utfordrende, særlig under NM da det ofte er mye som skjer. Samtidig setter jeg jo stor pris på å ha kunnet være med som deltager. Satsing på internasjonale turneringer har det blitt litt mindre av med årene, og det kan godt hende jeg kommer til å reise litt mer neste år. Likevel er det nok NM som kommer til å være viktigst for meg. Jeg har noen andreplasser, men ingen tittel, så det er det store målet i pokerkarrieren fremover.

Og Eskeland bryter ikke helt med sin arbeidsplass. Han har lyst å bidra videre i et mindre omfang.

– Forbundet har vært og er som et hjertebarn for meg, og jeg ønsker å være en ressursperson videre, både med tanke på kunnskap og erfaring jeg har bygget opp gjennom årene, og som frivillig på arrangementer. 

Har ikke ny jobb klar

Hva han skal gjøre når han ikke lenger har jobb som president, er foreløpig i det blå.

– Jeg vet foreløpig ikke hva som blir min neste jobb. Jeg synes jo det har vært spennende å jobbe med poker og pengespill, så kanskje dukker det opp noe interessant som kunne passe innenfor det området? Ellers er jeg jo egentlig lærer, så det kan hende jeg ender opp i skolen igjen. Jeg begynner for alvor å lete etter jobb over sommeren. Jeg er spent på hvor jeg havner!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund