Poker.no er i Las Vegas – venter norsk dominans på railen i natt

Av | 28. juni, 2023| Nyheter

På bildet ser du Mads Åmot (i midten) med kona Magrete Løvbrekke og konkurrenten og kompisen Espen Myrmo, på en av de største arenaene i internasjonal poker.

Her i Las Vegas bygges det en ramme som er store idrettarrangmenter verdig når det går mot finalebord i turneringene i World Series of Poker (WSOP). WSOP spilles hver sommer og er anerkjent som VM i poker. Det er for mange pokerspillere den ultimate drøm å spille i – og vinne.

Mads Åmot er svært nære å oppnå den drømmen. Han er bare én av fem gjenlevende spillere i $25k PLO High Roller og er nummer tre før den siste spilledagen begynner klokken 01 natt til torsdag.

Bildet over er tatt på den nest siste dagen i turneringen, da Åmot tok seg videre fra feltet på 31 spillere. Les mer om det her. Espen Myrmo cashet selv over 50 000 dollar da han ble nummer 45 i den samme turneringen.

Dette er $25k PLO High Roller

For uinnvidde: Turneringens navn forteller oss at det koster 25 000 dollar å spille turneringen og at det spilles Pot-Limit Omaha (PLO). Til forskjell fra det mer utbredte og populære Texas Hold´Em, får spillerne fire kort i starten av hver hånd. De må bruke to av disse kortene for å sette sammen en best mulig femkorts pokerhånd, inkludert de fem kortene som kommer i bordet (man bruker tre av kortene i bordet, de som kommer på flopp, turn og river).

Åmot er profesjonell pokerspiller og anses som en PLO-spesialist av internasjonalt format. Han er i likhet med sin samboer Magrete Løvbrekke norgesmester i poker, men har forøvrig sine største prestasjoner fra cashgames og turneringer online.

Nordmenn kan vinne tribunen

Nå kan han ta karrieren enda et steg videre og som vanlig når nordmenn kjemper om store pokertitler, backes det kraftig opp fra tribunen (eller railen, som det kalles på pokerspråket).

Finalearenaene i Las Vegas og WSOP er et imponerende skue. Foto: Frode Fagerli

Poker.no er ringside når Åmot spiller om WSOP-gull og 25 millioner kroner i førstepremie. Der er vi sammen med en rekke andre norske spillere, på en del av tribunen som kommer til å vokse kraftig med venner av norsk poker når vi nå skal få se finalebordet.

Sjekk poker.no og følg oss på Facebook for oppdateringer fra tribunen underveis i nattens finale, og ikke minst etter at finaledramaet er avgjort.

For de som ikke er så heldige å være i Las Vegas, kan du følge Pokernews´ sine liveoppdateringer fra klokken 02.

Du kan også se TV-bildene som sendes med én times forsinkelse fra samme tidspunkt, hos abonnementstjenesten PokerGO.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund