Norgesmesterskapet i poker 2014!

Av | 26. september, 2013| NM2014

Det er Europas største nasjonale mesterskap i poker. Det er mesterskapet folket gleder seg til et helt år i forveien. Det er fest og fenalår. Det er ellevilt. Det er Norgesmesterskapet i poker. Tradisjonelt har NM byttet arrangørsted om lag annethvert år. Så etter to svært suksessfulle mesterskap i Dublin var det knyttet stor spenning til hvor NM-sirkuset ville holde hus i 2014. Nyheten ble sluppet tidligere enn vanlig, for allerede denne uken, syv måneder før mesterskapet skal avholdes, ble det klart at Dublin får sitt tredje strake mesterskap!

Det er bare å hente frem almanakken og krysse av 5. til 13. april 2014. Sirkuset returnerer altså til landlige omgivelser og Citywest Hotell i utkanten av den irske hovedstaden. Både SAS, Ryanair og Norwegian flyr direkte til Dublin fra Oslo, og det kan være en god idé å booke både fly og hotell tidlig for å sikre seg plass. Alle forhåndsprognoser tyder på gode besøkstall også i 2014. Over 400 spillere har allerede meldt sin ankomst på sosiale medier, 7 måneder før mesterskapet finner sted…

Én av grunnene til at NM igjen arrangeres på den grønne øya, er nemlig at arrangementet har vokst seg så stort at det ikke uten videre finnes verdige arrangørsteder. – Dette blir det 13. Norgesmesterskapet i rekken og jeg vil si at vi siden starten har hatt en oppadgående kurve, år for år. Mesterskapet har forbedret seg på alle måter, og jeg blir like overrasket over at deltakerrekordene slås hvert år, sier Frode Fagerli, primus motor for Norgesmesterskapet i poker.

Han forteller videre at Dublin nå er klar over hva som venter dem og til mesterskapet i 2014 vil arrangøren heve nivået ytterligere ved å finpusse en del detaljer. Fagerli er dog foreløpig hemmelighetsfull om nøyaktig hva disse detaljene består i. Potensielle arrangører for NM 2015 blir invitert til Dublin neste år for å få en følelse av volumet på arrangementet, for det er ingen enkel øvelse å få tommelen opp fra 1500 kravstore nordmenn.

Det blir forhåpentligvis tid til mer enn kun kortspill i NM uka og arrangørene lover et rikt program utenom pokeren. For å nevne noe har Citywest Hotel en 18-hulls golfbane i umiddelbar nærhet, treningssenter/spa og det vil bli arrangert en fotballturnering under NM. Hvis været er med oss. Arrangørene annonserte også noen endringer på selve øvelsene i NM. Innkjøpet i både H.O.R.S.E.- og Heads-up-turneringen blir redusert til 1100€. Denne endringen vil forhåpentligvis få flere til å delta i nevnte øvelser. Deltakerantallet i disse øvelsene har stagnert de siste årene og på sikt er det et mål fra arrangørenes side om at alle NM-øvelsene skal ha samme innkjøp.

Enkelte har sågar etterlyst flere NM-øvelser, for eksempel i Heads-up PLO, eller OFC. Arrangørene forteller at de ønsker at spillerne skal ha mulighet til å delta i alle NM-øvelsene, noe som gjør at det i så henseende ikke er plass til flere øvelser tidsmessig. Sideturneringsporgrammet er likevel ikke 100% spikret ennå og det er ikke umulig at én av disse får NM-status.

Vil Pokernorge slå den eventyrlige rekorden på 1142 deltakere i NM Main Event i 2014? Vil Anders Smådal forsvare tittelen sin? Det gjenstår å se, men pokerspillere over hele landet har allerdebegynt å glede seg til Dublin 2014!

Det er lagt ut flere eventer på Facebook, og mange har allerede meldt sin interesse for å delta. Her kan du “melde” deg på Main Event

 

Citywest hotel

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund