Neste år kommer vi tidligere – og blir lenger

Av | 15. april, 2019| NM2019, Nyheter, Pokerprat

Avreisedag og Cathrine Lea Snildal er som vanlig uforskammet blid og opplagt. I følge henne og ektemannen er det deiligere å være norsk i Dublin enn i Danmark: – “Neste år kommer vi tidligere – og blir lenger!”.

Olav og Catherine Snildal er klare for avreise. Foto: Mattis Koppang/poker.no

Mens Thomas Syversen, Preben Stokkan og de andre kanonene gjør seg klare til å spille Main Event i NM, står ekteparet Snildal i resepsjonen med bagasjen klar. De skal hjem. Og akkurat det føles litt feil: -“Det er sykt å dra nå, det ser jeg jo: det er sykt å dra ! Main og det som virkelig er gøy – og så drar vi hjem. Neste år blir vi lenger.”.

De har vært førstegangsreisende til NM i Dublin, og opplevelsen har definitivt gitt mersmak: de skal tilbake, og neste gang skal de ha med seg alt. Ikke at de akkurat har ligget på latsiden mens de har vært her. På de fire dagene Cathrine og Olav har vært i Dublin har de spilt flere sideeventer, cashgames, tatt en kjapp tur inn til Dublin, spise på Lemongrass – «alle de tingene man liksom skal gjøre mens man er her», som hun sier.

– Jeg hadde egentlig ikke hverken tid eller råd til å reise hit i år. Det er en veldig intensiv jobbperiode, det er påskeferie, vi skal ha besøk – men jeg bare måtte!

Og Cathrine kjente på at hun måtte fordi hun hadde noe å forsvare. Hun ble norgesmester tidligere i vinter, da hun i et rekordstort felt (over 50% økning fra året før) tok hjem tittelen for seniorer online på Unibet. Etter mye «skal, skal ikke», bestemte hun og mannen Olav seg for å ta turen til Dublin. Det har de ikke angret på.

Barna sa at det var nok fering

Poker.no intervjuet samtlige Norgesmestre i onlinepoker gjennom vinteren, og det var én som skilte seg særlig ut. Ingen var gladere en Cathrine Lea Snildal, som kunne fortelle at det hadde blitt feiret med champagne både én og to og flere ganger. Da vi møttes for første gang her i Dublin måtte vi bare spørre:

– Gikk den lokale champagneforhandleren tom?

– Haha, det er ikke så ille. Men jeg elsker å feire. Når det er noe å feire. Og det har jeg gjort til gangs for min egen del. Jeg jubla rundt i en hel uke, i champagnerus, folk trudde jeg var gæern. Ungene mine sa etter en uke at “det er nok nå mamma, det holder nå”.

Cathrine var nær på å få sin første norgesmestertittel allerede året før, da hun lenge ledet onlineøvelsen for Ladies men endte opp med andreplassen. Noe hun ærlig innrømmer var litt surt. Men så ble hun kommunemester i Larvik, før hun altså som første kvinne vant Senior NM.

Det handler ikke om kjønn!

Det har blitt “litt” feiring med tøfler og champagne. Foto: privat.

– Dette er alle pokerspilleres våte drøm for å si det rett ut. Mange synes kanskje ikke det er like gjevt med en norgesmestertittel online som live, men for meg – en jypling i seniorklassen – så er det helt klart like gjevt!

– Du har ikke en fordel å være yngst da, at du er litt kvikkere i tankegangen og sånn?

– Nei, absolutt ikke. Dette er jo en tankesport, og disse seniorene kan tenke, de har spilt før.

– Betyr det noe ekstra å slå de eldre gutta?

– Jeg tror det er noen gutter spiller på det at jeg er jente; “jenter bløffer ikke så mye, jenter gamer ikke så mye, osv.” Men dette handler ikke om kjønn! Dette handler om personlighet, spillestil, risikovillighet, lesing av folk.

Det menneskelige versus matematikken

Det er tydelig at coachen Cathrine trer frem. Hun er opprinnelig utdannet lærer, men har siden tatt en mastergrad på BI, samt en del studiepoeng i coaching, veiledning og kompetanseutvikling på Høgskolen i Hedmark. De siste 10-12 årene har hun jobbet for Oslo Met og NKI med nettopp coaching og veiledning.

– Jeg har alltid vært glad i kommunikasjon, i gode samtaler, og så har jeg lett for å bli glad i folk rett og slett. Jeg har en tendens til å like folk. Så det å samtale med folk og hjelpe dem med å nå mål synes jeg er veldig spennende. Å få lov til bidra til det, det er jeg veldig takknemlig for.

– Har du kunnet bruke kunnskaper og erfaringer fra jobbsammenheng ved pokerbordet?

– Jeg underviser jo i coaching og der er det masse psykologi, kommunikasjon, kroppsspråk. Jeg plukker opp sånne småting veldig kjapt med folk: hvordan de holder korta, ser liksom når folk skal kaste og sånn.

Mannen Olav har en helt annen tilnærming til pokeren. Han er sivilingeniør i kjemi, og det går mye i tall og fakta og en langt mer matematisk og strengt analytisk stil. Noe Cathrine mener er en stor fordel for dem begge. De diskuterer mye hender og strategi, og med ulik tilnærming utfyller de hverandre og er et veldig sterkt team, mener hun.

Hun trekker også paralleller til jegerrollen: hun og mannen er begge aktive elgjegere, og tålmodigheten man må ha for å sitte på post, strategien i jakta, det å vente på akkurat det rette øyeblikket er sammenlignbart med pokeren.

– Jeg er veldig tålmodig, jeg er en stayer: jeg kan vente lenge! Jeg tenker ikke nødvendigvis på at jeg har så så mange big blinds og så videre. Jeg venter på det rette øyeblikket, på spotten. Det er jo sånn med poker: det går litt opp og ned. Da må man være tålmodig, man må vente. Og jeg har en tendens til å komme meg etter nedturene.

Catherine og Olav Snildal utfyller hverandre som pokerspillere. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Hektiske Dublin-dager

Da vi møter Cathrine for første gang på City West er hun både trøtt og sulten. Det er mandag kveld, og hun og Olav ankom tidligere på dagen – noe som har ført til at de nesten ikke har sovet noe natten i forkant på grunn av reising. Deltagelsen i en turbo sideevent endte med en klassisk badbeathistorie på river. Noe som egentlig er like greit, for da kan de få spist middag. Allerede neste dag starter offisiell NM-øvelse #6: Texas Hold’em No Limit Seniors. Og den har Cathrine ambisjoner om å vinne, for som hun sier: “Det hadde vært kult å vinne både online og live i samme øvelse”.

Catherine og Olav Snildal i PokerPrat. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

 

Noen ønsker nok å bruke mest mulig tid på å forberede seg rett i forkant av en NM-øvelse, men Snildal-ene stiller velvillig opp på podcastsendingen Pokerprat fra TV-bordet bare en liten halvtime før det ropes ut “shuffle up and deal” over lydanlegget. Og Cathrine er som vanlig blid og meddelsom.

Cathrine Lea Snildal er ute av Seniors på en god, gammel badbeat. Helt uten å måte bidra til BøteBøtta.

Hun blir absolutt ikke stresset av å stille i studio rett før startskuddet skal gå:

– Jeg er ikke stressa for det i det hele tatt! Det er noe som heter positiv angst. Det er den gode greia som får deg til å yte enda litt bedre. Du vet at du er ganske god, du har fått til noe som er ganske bra. Det legger jo en liten forventning til meg sjøl om å prestere.

Dårlige nyheter

Senior-øvelsen går også bra. Lenge. Helt til det tikker inn en sms rett før halv elleve på kvelden. Snildal ryker på en klassiker på turn og snipp, snapp snute så var det eventyret ute. Da var det tid for å gå på rommet og furte litt.

Men det ligger ikke i fru Snildals natur å være furten over lang tid på grunn av  pokerresultater. Dagen etter er humøret tilbake på topp, og siden det ikke ble noe Dag 2 av Seniors, blir det heller åpning for en del andre ting. Som nevnt rekker ekteparet både en kjapp tur inn til byen, spise på Lemongrass og spille litt cash. Og det er tydelig at humøret er på topp når sms-en kommer på morgenen for avreise: “fin dag på cash i år, god og full og lomma full av spenn”  fylt opp med smilefjes med festhatter.

Deilig å være norsk i Dublin

Og så er vi tilbake i resepsjonen. Olav er på vei med bagene, og taxien står utenfor og venter. Og Cathrine er altså like vennlig og strålende blid som vanlig. Om innsatsen i NM-øvelsen sier hun at hun er fornøyd. Hun gjorde ting riktig, men uglid kan man ikke garantere seg mot. Og da blir det som det blir.

Men denne reisen har vært veldig mye mer enn bare poker. Det har dreid seg vel så mye som det sosiale og rammene rundt. “Det er deilig å være her!” utbryter hun. Hun har hørt andre si “Åh, det er som å komme hjem, det er så herlig, og så videre». Noe hun er helt enig i: -“Det er en sånn frihet, herlighet som jeg kjente på med én gang jeg kom hit! Og som jeg skjønner at folk kommer tilbake gang på gang for å kjenne på. Dette har gitt mersmak, ja. Vi skal hit igjen, det skal vi! Da blir det Main, og det blir full pakke.”

Aldri sur med The Snildals på tur. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

– Hva er det som gjør det så spesielt?

– Dette har vært helt gull – folka her er jo så blide hele tida. Du kan spise og drikke når og hvor du vil. Det er helt supert. Frokosten er til seint – tilrettelagt for spillerne. Det er virkelig deilig å være norsk her! Det er litt som i Danmark, bare enda bedre.

– Så neste år kommer The Snildals … ?

– … i god tid – og blir lenger!

– God tur hjem – og så sees vi neste år!

– Det gjør vi!

Cathrine Lea Snildal koser seg med cashgame og tøfler. Foto: privat.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund