fbpx
Hjem / Blogger / Blogg: Jevakim / Reiseblogg: Coolbet Open Tallinn

Reiseblogg: Coolbet Open Tallinn

Da er jeg tilbake igjen med en liten reise­blogg. Denne gangen fra den andre utgaven av Coolbet Open Tallinn.

Først kan det nevnes at man skulle kanskje trodd det ville vært naturlig å skrevet en blogg fra NM Stokke. Men tiden flyr og vipps har man slurva det til og glemt abso­lutt alle hender av inter­esse. Skal sies at jeg var veldig fornøyd med arran­ge­mentet og stor­koste meg der hele uka. Resul­tat­messig gikk det ganske greit for min del. Det ble nok en gang ingen NM-tittel, men 3 itm av de 5 øvel­sene jeg spilte, gjør at jeg føler at jeg var oppe der og snuste på en. Fankern meg vans­kelig å vinne NM! Det skal sies. Nå har jeg gått ut av tellinga på hvor mange NM-øvelser jeg har spilt tilsammen med 12 NM i utlandet og 4 NM i Norge på reper­toaret. Men pytt sann, #never­e­ver­giveup? 😉

Forbed­rings­po­ten­siale i NM Stokke:

Bedre mulig­heter med taxi for de som ønsker ta en tur inn til Tøns­berg brygge før turne­ringer for en kjapp middag.

Bedre tilbud mtp maten. Lite og ganske dårlig utvalg av middager og den ene ordent­lige restau­ranten kunne gjerne åpnet 16.00, slik at man rakk et godt måltid før highroller/​turneringene som begynte på etter­mid­dagen. Særlig mtp at restau­ranten ikke taklet de store felles middags­pau­sene 20.00 tiden.

Ellers har jeg veldig lite å klage på, jeg syntes arran­ge­mentet var veldig bra til å være første gangen. De fleste glemmer tenke på at det tar noen år å kjøre inn et sted. Det er ikke bare bare for de fleste steder å forstå hvor mange nord­menn som skal spise og drikke til enhver tid under NM. Vi har vel fort glemt at første året i Nottingham gikk Dusk til Dawn tomme for alkohol på et tids­punkt. City West og Dublin har kjørt seg inn over flere år og er nå et knirke­fritt perfekt arran­ge­ment i mine øyne, men alle nye steder trenger oppleve NM med det norske poker­mil­jøet, før de helt forstår hvor stort det er og hvor impo­ne­rende mange drikke­en­heter vi klarer få i oss i løpet av en uke med spill 😉

Så, over til det denne bloggen egentlig handler om, og det er Coolbet Open som jeg var på for første gang i helgen. Her kommer det til å komme en del ros, så det er på sin plass å nevne at jeg ikke er sponset og reiste som privat­person.

Line og jeg tok turen sammen. Med på turen var det en bråte nord­menn. Vi reiste ned onsdagen og tok en rolig kveld i Tallinn. Dag 1a og 1b i main var lagt opp til 7 timers spill fra 14.00–21.00. Turne­ringen kostet 550€ med uendelig reentry til ut level 1 av dag 2. Jeg hadde ingen planer om å gå bananas, planen var egentlig bare kjøre 1 kule på dag 1 og kjøpe meg direkte inn på dag 2 dersom jeg røk dag 1. Turne­ringen skulle være en deeps­tack turne­ring, så ingen grunn til at man skulle få gått bananas tidlig på dag 1.

OG deeps­tack, det var denne turne­ringen! OMG! Jeg har aldri noen­sinne før sett en like bra struktur jevnt over de 3 dagene den ble spilt. Avg sank aldri under 40bb, selv under de kritiske punk­tene i turne­rin­gene hvor litt for mange klorer seg fast før de ryker ut og stru­kuren jevner seg ut. Avg var på aller laveste nærme 40bb, men aldri under, og lå jevnt over på 50–60(!!!)bb eller mer. Det er sick mange blinds.

Onsdagen tok vi en rolig kveld med digg middag på Argen­tiina (nr 27 Trip­ad­visor) med en fin gjeng, Marius Heiene, Lars Romund­stad, Line, Siggen og udner­teg­nede.

Dag 1b:

For min del gikk dag 1 veldig rolig. Jeg kom på bord med Nicolai «Aub» Aubert fra start. Han begynte med å herje fra start. Resten av bordet vårt var ganske chill. Flere av de lokale spil­lerne hadde bløffer i seg og par var ofte bra nok. Noe som gjorde at det ikke ble så kjedelig til tross for 10-manns­bord. Jeg hadde veldig lite å jobbe med på dag 1, husker at jeg vant en fin pott med 33 hvor jeg synte dude som prøvde bløffe river med litt over­kort i bordet. Par bra 😉 Så skjedde det lite før jeg på slutten dobla meg med 99 mot Aub som prøvde riste meg av på turn i bordet T45‑J med 2 ruter i bordet. Aub hadde 32dd og sjekk jamma meg all in og 99 holdt. Bagga 70.3k fra starts­tack 30k og godt fornøyd med det.

 

Siden dagen var ferdig 21.00 så hadde vi booket bord på Tai Boh som ble varmt anbe­falt av Eirik Thor­valdsen og Trip­ad­visor ranket den som nr 16 av restau­ran­tene i Tallinn.

Aub, Siggen, under­teg­nede, Jon Kim Vik og Stig Moen, og samt­lige var vel enige om at denne sjappa var veldig bra. Så bra at Siggen booket bord til lørdagen for en ny middag på samme sjappa.

Dag 2:

Dag 2 var en strå­lende dag. Herregud så gøy dag. Jeg fikk gode kort jevnt og trutt. Slo ut 7 personer. Hver gang jeg hadde en god hånd, endte noen all in med dårli­gere og hendene mine sto. De få gangene jeg gjorde noen moves, vant jeg som regel pottene. Det begynte med et brak innen første orbit, hvor en dude åpner, jeg plukker opp KK, 3better, short går allin fra blin­dene med KT og han som åpna deltok med QQ. KK sto og etter dette gikk ting veien. 90% av dagen var en drøm. Vi spilte 14 timer på dag 2, fra 13.00–03.00. Siste 1.5 timen doblet jeg dess­verre 4 short­stacker som gjorde at jeg avsluttet dagen short. Faktisk var jeg nest shor­test av de 27 gjen­væ­rende til dag 3, men fort­satt hadde jeg 19bb til dag 3, noe som sier litt om struk­turen.

Dag 3:

Dag 3 begynte nok en gang strå­lende. Jeg hadde et ganske impo­ne­rende kort­snitt på de 3 orbit­sene jeg rakk spille, før jeg dess­verre endte allin for godt over avg pott med QQ mot AQ. AQ traff, så da ble det exit på 25 plass. Bummer, men igjen i turra var bla Aub som jeg hadde heiet på fra vi spilte sammen på dag 1. Aub startet dag 3 som chippie, og som dere sikkert har fått med dere så suste han inn til nesten perfekt resultat, en stein­solid 2 plass.

Etter exit turra ble det et par timer sosialt før Ladies. 110€ turre med uendelig reen­trys i 6 levels. Det ble tilslutt 42 entries. Jeg klarte meg på første kula og ting så lyst ut før jeg er litt usikker på hva som skjedde. Jeg ble hvert­fall short på FT-bobla og endte på akkurat den plas­se­ringen.

Etter Ladies var egentlig planen å joine resten av gjengen på Tai Boh, men vipps hoppet Merethe inn i 110€ bounty-turne­ringen og lurte meg med. Jeg rakk å slå ut 2 pers før jeg selv ble slått ut.

Perfekt timing, for nå var de 3 igjen på FT i main. Så det var bare å løpe rett ned på railen og heie med Jon Kim Vik på Aub. Man kan se alt av tv-sendin­gene i opptak på youtube, bare søk opp Coolbet Open. Link til FT siste 6 timene her. Hvis noen lurer på hvorfor jeg står og hopper opp og ned i iver under hele HU’en, så er det fordi tv-bordet ikke var laget for rail­birds! Bordet var på en tribune 3 trappe­trinn opp fra der vi sto. Jon Kim så ingen­ting, men jeg fant akkurat spotten, som gjorde at hvis jeg hoppet opp og ned fikk jeg med meg all bettingen fra både Mats og Aub.

For de som fulgte oppda­te­rin­gene mine på snapchat, så husker dere sikkert han her fra dag 2. Dypt dag 2 kommer jeg til et nytt bord. Her satt jeg også på bord med bla Tellef. Vi koste oss noe helt enormt over denne mannen, som seriøst sovna 100 ganger på slutten. Det ble en del gøye snapper av en sovende mann dypt i turra. Men man skjønner lunta når han sover, dealer vekker han, han titter ned på kortene og dytter på den lille stacken sin med 99. Dobler ofc opp mot noe over­kort med det som ble fullt hus. Selv­føl­gelig endte han på FT og det måtte en Aub med flyt til for å klare slå han ut på 8’ende plass.

Aub fortalte at Katsuhiro gikk allin short når Aub satt i bb. Aub synte med AToff, mot Katsuhiros AKcc. Flopp kom Axx med 2 kløver. Turn blank. Før river blir lagt hvisker side­mann til Aub, «ten», og gjett hva, det kom en blank liten 10’er på river. Haha.

 

På søndagen hadde vi alle sammen hviledag etter en lang og gøy helg med masse spill. Vi samlet en gjeng og spiste felles middag for å feire Aub på Contro­vento, etter god anbe­fa­ling fra Anders Karlsen. Den er kanskje ranket som nr 47 på Trip­ad­visor, men denne lille søte itali­enske perlen i gamle­byen var helt knall! Herregud så god mat! Anbe­faler dette stedet på det abso­lutt varmeste.

Som den gjengen degens vi er, så endte vi selv­føl­gelig tilbake på kasi­noet, hvor jeg testet for første gang å spille rullett i mer enn 10 min. Hele bordet var tilslutt en stor gjeng med nord­menn som koste oss til langt utpå morgen­kvisten, før vi tilslutt kunne si takk for nå.

Så takk for nå og for de som synes 550€ er en passe pris for en main event, så kan jeg på det varmeste anbe­fale Coolbet Open. Fin pris, fantas­tisk struktur, topp opplegg, hyggelig by og hygge­lige folk! Gode middager og enkelt å reise til fra Norge. Gjengen vår og jeg har alle­rede plan­lagt å reise tilbake når de kjører neste event i Tallinn 8–12 mai.

I tillegg gratu­lerer selv­føl­gelig til Mats Albertsen som tok ned The main event, Mari Thorrud Skolem som vant Kommune­mes­ter­skapet, Børge Dypvik som vant OFC-turra og alle andre som gjorde det bra men jeg ikke husker i farten 😉

Inn til videre har jeg ikke plan­lagt lenger enn at jeg tror jeg reiser med selveste glid-grisen Aub til Nordisk og Vimenn Open i Køben­havn i slutten av november. Ellers er selv­føl­gelig hotell alle­rede booket på City West for NM Dublin 5–15 april i 2019. Sitter du på gjerdet, ikke vent, book hotell nå og benytt deg heller av kansel­le­rings­mu­lig­heten. Koden er: NOR2019 , info her.

Takk for nå vi spilles plut­selig! 🙂

 

 

Om Ylva Thorsrud

x

Sjekk også

Avreise NM Dublin

Hello bloggen!  Som de fleste sikkert har fått med seg er det bare dager igjen før NM Dublin braker løs. For min del renner FB sin newsfeed over av evige ...