De beste pokerspillerne i NM-historien: Heads up-rangering

Av | 18. november, 2019| Nyheter

Morten Klein er utvilsomt en av de norske pokerspillerne som har hatt størst suksess i sin sivile karriere. Han er også blant de som har gjort det best i poker-NM gjennom tidene.

Trønderen troner nemlig øverst på en veldig prestisjefylt adelskalender i norsk poker. Han er den som har gjort det best sammenlagt i heads up-turneringen i poker-NM.

Heads up ble introdusert som egen NM-øvelse første gang i Nottingham i 2009. Øyvind Larsen ble norgesmester det året, og han repeterte suksessen bare to år senere i Riga. De to titlene har likevel ikke vært nok til å toppe rangeringen av alle spillerne som har deltatt i heads up i poker-NM. Morten Klein – som ble norgesmester i Fixed Limit i Riga det samme året som Larsen vant sin andre HU-tittel – har sneket seg forbi i sammendraget.

Litt lenger ned ser du topp ti i heads up-turneringen i NM.

Suksess i business

Klein er utenfor pokermiljøet kjent som en fremgangsrik forretningsmann. Han er hvert år på bladet Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer. Denne høsten ble formuen hans anslått til 1,6 milliarder kroner.

I år har vi fått flere bevis på at det gror godt pokermessig i Klein-slekta. Hans datter Julie ble nummer to i Ladies Event i Dublin våren 2019. Nevøen Niklas Klein vant PLO-turneringen under NM i Stokke i august.

Her kan du se alle som er norgesmestere i heads up-turneringen i poker-NM. 

Poker-NM har vært arrangert hvert år siden 2002. Det brukes en formel der antall spillere til start og størrelsen på innkjøpet vektes, for å regne ut rangeringspoeng. Alle som slår halve startfeltet i en turnering, får rangeringspoeng. I vår app (Apple-brukere trykk her / android-brukere trykk her) ser man komplette rangeringslister sammenlagt i alle øvelser. Det er også mulig å søke frem seg selv med totalt antall poeng og plasseringer.  

Siden 2016 har det også blitt spilt NM på norsk jord. Poeng herfra er ikke regnet inn i vår rangering av pokerspillere i NM-sammenheng. 

Topp ti i heads up-turneringen i NM

  1. Morten Klein 2645
  2. Øyvind Larsen 2484
  3. Jonas Gjelstad 2207
  4. Tor Anton Welo 1928
  5. Johnny Lodden 1888
  6. Markus Garberg 1839
  7. Eirik Rud Iversen 1552
  8. Mads Åmot 1512
  9. Andreas Høivold 1499
  10. Yngve Hella Steen 1365

Du kan se en komplett rangering av alle pokerspillere som har deltatt i NM i utlandet i vår app. Der kan du også søke på deg selv – eller en venn. Den gir også en oversikt over resultater fra tidligere år, turneringer som skal spilles i Dublin i 2020 og resultater fra tidligere mesterskap.

Appen kan lastes ned her:

Poker.no i Google Play

Poker.no i App Store

Rangering av pokerspillere i NM

Her kan du lese mer om våre rangeringer av pokerspillere i NM:

Beste spiller uansett øvelse
Beste spiller i Fixed Limit
Beste spiller i turbo
Beste spiller i Ladies Event

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund