fbpx
Hjem / NM2013 / Anders Smådal vant tidenes største Main Event!
Anders Smådal vant tidenes største Main Event!

Anders Smådal vant tidenes største Main Event!

Siden Norges­mes­ter­skapet i poker ble arran­gert for første gang i 2002, har delta­ker­an­tallet økt hvert eneste år. Mange trodde man hadde nådd toppen i Riga i 2011 med 839 spil­lere. Året etter brøt man imid­lertid en magisk grense med hele 1046 spil­lere i Dublin.I 2013 var det atter en gang knyttet forvent­ninger til rekord og det norske poker­mil­jøet sviktet ikke. Smått utro­lige 1142 spil­lere stilte til start i hoved­tur­ne­ringen som spiltes over fire dager. De åtte som kjempet seg fra til finale­bordet var Roar Aspås, Tor Ulvin, Kris­toffer Skolem, Georg Beiske, Mikal Håland, Erlend Melsom, Bjørge Stor­flor og Anders Smådal.

Roar Aspås fra Elnes­vågen utenfor Molde stod for årets presta­sjon da han sikret sitt andre finale­bord på rad i Main Event. Mange erindrer nok Aspås’ forfer­de­lige uflaks og tredje­plass i fjor. Det ville seg ikke helt i år heller for Aspås, som måtte ta til takke med åttende plass. Like fullt et utrolig presta­sjon.

Mange holdt Tor Ulvin fra Levanger som forhånds­fa­vo­ritt før finale­bordet startet, men ungutten fikk smake esse­paret til Mikal Håland og måtte takke for seg på syvende. Ulvin impo­nerte gjennom hele turne­ringen og vi har neppe hørt det siste fra den lovende 22-åringen.

«Aske­potts» prins, Kris­toffer Skolem, fra Hvit­ting­foss fikk det heller ikke helt til å stemme på finale­bordet og tapte blant annet to store hender med KQ. Dermed ble det sjette­plass på Skolem.

Årets spiller 2013, Georg Beiske fra Oslo, kjempet lenge tappert, men var forfer­delig kortdød på finale­bordet og røk til slutt ut på femte­plass. Med en tredje­plass i Pot Limit Omaha og femte­plass i hoved­tur­ne­ringen ble NM 2013 dog utvil­somt en hyggelig opple­velse for unge Beiske.

Rough­necken fra Bergen, Mikal Håland, tok tidlig komman­doen på finale­bordet, men hadde ikke margi­nene med seg i to svært avgjø­rende hender der alle sjeton­gene var i midten før oppslaget. I begge hendene var han stor favo­ritt, så med litt marginer kunne det sett meget anner­ledes ut for bergen­seren. Uansett skal man ikke kimse av fjerde­plass i NM Main Event 2013.

Den mest merit­terte spil­leren blant de åtte siste, Erlend Melsom, viste stor­spill og selv med få sjetonger på flere tids­punkt, trodde mange dette skulle gå veien for prinsen av Arendal. Anders Smådal stupte sågar med hodet først inn i Melsoms damepar med 8–9. Floppen 10–7‑6 sendte derimot Melsom ut av turne­ringen på tredje­plass.

Dermed ble det Bjørge Stor­flor og Anders Smådal som gjorde opp om seieren og det tok ikke mange hendene før alle sjeton­gene var i midten. Stor­flor med færrest sjetonger viste opp Q‑7, Smådal K‑8. Oppslaget K‑A-K gjorde at kun et mirakel kunne redde Stor­flor som skuffet måtte konsta­tere at norges­mes­ter­tit­telen ble med Smådal hjem til Ytre Enebakk da spar 3 falt på fjerde gate.

Smådal fortalte etter seieren om en lykkerus han aldri hadde kjent maken til. Naturlig etter fire dagers blod­slit og en histo­risk seier i tidenes største Main Event i Norges­mes­ter­skapet i poker.

Om Frode Fagerli

x

Sjekk også

NM2013 Episode 1 av 3