Anders Smådal vant tidenes største Main Event!

Av | 31. mars, 2013| NM2013

Siden Norgesmesterskapet i poker ble arrangert for første gang i 2002, har deltakerantallet økt hvert eneste år. Mange trodde man hadde nådd toppen i Riga i 2011 med 839 spillere. Året etter brøt man imidlertid en magisk grense med hele 1046 spillere i Dublin.I 2013 var det atter en gang knyttet forventninger til rekord og det norske pokermiljøet sviktet ikke. Smått utrolige 1142 spillere stilte til start i hovedturneringen som spiltes over fire dager. De åtte som kjempet seg fra til finalebordet var Roar Aspås, Tor Ulvin, Kristoffer Skolem, Georg Beiske, Mikal Håland, Erlend Melsom, Bjørge Storflor og Anders Smådal.

Roar Aspås fra Elnesvågen utenfor Molde stod for årets prestasjon da han sikret sitt andre finalebord på rad i Main Event. Mange erindrer nok Aspås’ forferdelige uflaks og tredjeplass i fjor. Det ville seg ikke helt i år heller for Aspås, som måtte ta til takke med åttende plass. Like fullt et utrolig prestasjon.

Mange holdt Tor Ulvin fra Levanger som forhåndsfavoritt før finalebordet startet, men ungutten fikk smake esseparet til Mikal Håland og måtte takke for seg på syvende. Ulvin imponerte gjennom hele turneringen og vi har neppe hørt det siste fra den lovende 22-åringen.

«Askepotts» prins, Kristoffer Skolem, fra Hvittingfoss fikk det heller ikke helt til å stemme på finalebordet og tapte blant annet to store hender med KQ. Dermed ble det sjetteplass på Skolem.

Årets spiller 2013, Georg Beiske fra Oslo, kjempet lenge tappert, men var forferdelig kortdød på finalebordet og røk til slutt ut på femteplass. Med en tredjeplass i Pot Limit Omaha og femteplass i hovedturneringen ble NM 2013 dog utvilsomt en hyggelig opplevelse for unge Beiske.

Roughnecken fra Bergen, Mikal Håland, tok tidlig kommandoen på finalebordet, men hadde ikke marginene med seg i to svært avgjørende hender der alle sjetongene var i midten før oppslaget. I begge hendene var han stor favoritt, så med litt marginer kunne det sett meget annerledes ut for bergenseren. Uansett skal man ikke kimse av fjerdeplass i NM Main Event 2013.

Den mest meritterte spilleren blant de åtte siste, Erlend Melsom, viste storspill og selv med få sjetonger på flere tidspunkt, trodde mange dette skulle gå veien for prinsen av Arendal. Anders Smådal stupte sågar med hodet først inn i Melsoms damepar med 8-9. Floppen 10-7-6 sendte derimot Melsom ut av turneringen på tredjeplass.

Dermed ble det Bjørge Storflor og Anders Smådal som gjorde opp om seieren og det tok ikke mange hendene før alle sjetongene var i midten. Storflor med færrest sjetonger viste opp Q-7, Smådal K-8. Oppslaget K-A-K gjorde at kun et mirakel kunne redde Storflor som skuffet måtte konstatere at norgesmestertittelen ble med Smådal hjem til Ytre Enebakk da spar 3 falt på fjerde gate.

Smådal fortalte etter seieren om en lykkerus han aldri hadde kjent maken til. Naturlig etter fire dagers blodslit og en historisk seier i tidenes største Main Event i Norgesmesterskapet i poker.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund