Hva slår jeg?

Av | 13. februar, 2018| Blogg: Oskar Wedde

Hei igjen.

Tenkte å snakke litt om en viktig ting å tenke igjennom når man sitter i en hånd. Man må selvfølgelig kunne det grunnleggende, som posisjon, pot odds, sannsynlighet, riktig type bud, osv… Men en annen viktig faktor for å lykkes som pokerspiller handler om å gi seg til riktig tid, og å klare å kaste hender hvis man skjønner man er bak eller også gjøre et bra syn med en ikke fult så sterk hånd når f.eks et drag ikke traff bordet på river. I dette innlegget vil fokuset være på det å lese situasjonen riktig og å vise til situasjoner hvor historien til motstanderen ikke helt stemmer. Husk at dere begge har to kort, og det fort kan være lett å se spøkelser når man møter harde bud.

En enkel og grei ting å ha i bakhodet til en hver tid er de tre ordene “Hva slår jeg?”.

 

 

Alt handler jo om å ha den beste hånda når kortene vises til slutt. Det er derfor viktig underveis å alltid tenke over hva motstanderen kan ha på hånda. Jeg kommer til å legge ved noen eksempler for å best mulig forklare dette, og kommer med innblikk på hva jeg selv tenker i enkelte situasjoner.

 

Info: s = Spades/Spar, c = Clubs/Kløver, h = Heart/Hjerter, d = Diamond/Ruter

Eks 1:

Du spiller en 500kr freeze turnering med blinder på 100/200. Det er relativt tidlig i turneringen og startstacken er 20 000. Du har 9s 9c og raiser til 600 i hijack. Den eneste som caller er big blinden.

Flop: 4c 3d Qh

Han checker, og du byr ut halv pot som er 650. Han caller.

Turn: Jc

Begge checker.

River: Jh

Han byr ut 2000 i en pot på 2600. Spørsmålet du må stille deg selv er da “Hva slår jeg?”. Du tror kanskje at enda en knekt på river er et veldig dårlig kort for deg, men sannheten er at det egentlig er det veldig bra kort akkurat i dette tilfellet.
Du vet at han aldri har ledet ut utenom på river. Noe som betyr at han enten har en veldig god hånd som ønsker maks verdi, eller en dårlig hånd som ikke holder til showdown (altså skulle det vises opp på river). Det som er rart i denne situasjonen er at han ikke forteller en særlig god historie. Hadde han hatt en dame på hånda, så hadde han checka de fleste rivere fordi det ligger to knekter der, og fordi du fort kan ha dame på hånda med bedre kicker. Hadde han selv hatt en hånd som AQ eller KQ så hadde han nok re-raiset før floppen. Hadde han hatt QJ hadde han nok raiset eller bydd ut på turn for å få mest mulig ut av deg. Du kan være uheldig å møte en hånd som JTo (Knekt-Ti offsuit), JTs (Knekt-Ti suited), J9s, J4s, eller en annen knekt som har rota seg skikkelig bort, men dette er veldig lite sannsynlig. Pocket 10, Q, K, A hadde nok re-raiset deg før flop, på flop, eller på turn, så det er lite sannsynlig.

Konklusjon: Han kan ha sett i 4, sett i 3, eller vært utrolig heldig med en eller annen kombinasjon med knekten. Hvis ikke er det nok et eller annet type drag som må bløffe.

Du caller og han viser 5d6d (Åpent straight drag på flop).

Ikke la deg skremme av slike bud på river. Harde bud der er ofte bløffer fra drag som ikke treffer. Det gjelder bare å ta seg litt tid til å tenke over hva som har skjedd i hånda, og tenke over hva som er mest logisk.

 

Eks 2:

Dette er faktisk en hånd jeg selv spilte nylig i en turnering som virkelig satte meg på prøve.

Det er en 800 freeze turnering med 17 av 45 mann igjen. Blinder er 500/1000. Du har 170 000 og leder turneringen. Den andre chippien på bordet (120 000) leder ut UTG og byr 3500. Det kastet til deg i lilleblind og du titter ned på TsTc (Pocket 10). Du raiser til 13500. Han caller.

Flop: 2s 4s 7h

Du byr direkte ut 15 000 fordi du regner med at du har den beste hånda og ønsker å få informasjon fra han samt ikke la et eventuelt flushedrag få se noe gratis. Han caller.

Turn: 6d

Du byr 25k for at et flushedrag ikke skal få riktig verdi. Du kan fortsatt regne med at du har den beste hånda. Det er minimalt med hender han kan ha på det bordet som slår deg. Hadde han hatt AA, KK, QQ, eller JJ så hadde han nok re-raiset ditt raise før floppen.
Han caller enda en gang.

River: Qh

Du velger å roe ned litt og checke. Motstanderen tenker litt og går all in. Dette er 61 500. Potten er på rundt 108 000. Hva gjør du? Og ikke minst; Hva slår du?

Det er som sagt lite sannsynlig at han har et overpar. Han kan ha En hånd som AK, AQ, AJ i spar og prøvd å treffe flushen. Det gir i hvert fall mening med tanke på at han caller både turn og river. Her er det en hånd som slår deg. Altså da AQ. Spørsmålet er bare om han hadde gått all in med AQ på river når han treffer par i dame. Jeg har vist styrke helt fra start og kan fort ha AA eller KK. Med AQ så hadde han hatt masse showdown value (verdi nok i hånda til å vise den på river og ha en god sannsynlighet til å vinne), og hadde ikke trengt å risikere turneringslivet ved å gå all in og kanskje møte et overpar. Det samme gjelder hvis han av en eller annen grunn også skulle hatt en hånd som JJ, KK, eller AA. Potten er stor nok som den er, og ikke mange hadde risikert å gå all in med bare ett par der. Det som gir mest mening (og egentlig det eneste som gir mening) at han går all in med der, er et sett i 7. Pocket 2 og 4 hadde nok kasta før flop. Det er også en ørliten mulighet for at han slowplayet QQ, men den er så liten at den ikke er for mye å tenke på.

Konklusjon: Han har enten 77, QQ, eller AQ. Hvis ikke er dette en bløff som ikke kan vinne på noen annen måte.

Du caller og han viser 5h5d. Du vinner.

 

Vil avslutte med å si at torsdag neste uke (22.2) så drar jeg for å spille Unibet Open i London. Skulle du ønske å følge med på hyppige live updates fra hvordan det går, så er du hjertelig velkommen til å følge meg på snapchat på brukernavnet “oswedde”. Utenom det så vil jeg også steame forskjellige type No Limit Holdem turneringer denne søndagen (18.2) på twitch.tv/oswedde fra klokken 20.00. Skulle du ha noen spørsmål om poker, elller noe spesifikt du ønsker jeg skal skrive om her, så er det bare å sende en melding på snap eller under streamen, så skal jeg svare etter beste evne :-)

Håper dette var nyttig informasjon, og lykke til for alle som skal spille freeroll NM denne uka! Kanskje vi sees ;)

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund