fbpx
Hjem / Blogger / Blogg: Oskar Wedde / 3 Tips til å holde fokus og skaffe informasjon rundt filten under en langvarig turnering
Pokerbloggen til Oskar Wedde

3 Tips til å holde fokus og skaffe informasjon rundt filten under en langvarig turnering

Før vi begynner så vil jeg bare starte med å si at dette er basert på mine personlige meninger og erfaringer.

Det er 100% lov til å være uenig, og tar gjerne imot andre syn på samme sak 🙂 Det flotte med poker er at man aldri er utlært, og folk oppfatter spillet forskjellig.

 

Alle pokerspillere har under et eller annet tilfelle slitt med å holde tålmodigheten/fokuset oppe mens de har spilt poker. Selv om dette er essensielt for å kunne komme langt i en turnering, kan dette ofte være en stor prøvelse. Skal man klare seg lenge, så handler det om å etterlate så lite som mulig til tilfeldighetene og samtidig unngå å spille medium hender fordi man blir rastløs. Jeg tenkte derfor å dele 5 tips på hvordan man kan holde seg tålmodig rundt bordet, og fortsatt skaffe seg informasjon om motstanderne.

 

 1. Tell stacken til alle rundt bordet

  En av de største forskjellene fra online poker og live poker, er at i online poker har man alltid en full oversikt over eksakt antall chips alle rundt bordet her til en hver tid. Når man spiller live, så ser man bare størrelsen på stacken. Ikke la deg lure av dette. Størrelsen gjenspeiler ofte ikke summen av mengden chips. Enkelte spillere er gode til å sette opp stacken på en truende måte, og får den derfor til å se større ut enn hva den faktisk er. Det er av denne grunn viktig å “grovt telle” hvor mye chips folk har i ny og ne. Jeg sier ikke at du alltid til en hver tid skal vite hva alle rundt bordet helt eksakt har, men å ha en viss aning hjelper deg mye når du havner i en pot med vedkommende.F.eks:
  Du sitter på knappen og bestemmer deg for å prøve og stjele blinder dypt i en turnering som var vart flere timer. Det er kastet til deg og du har A3 suited. En hånd som mest sannsynlig er best av blant dere tre nå før floppen. Average stack er på rundt 20 big blinds, og hver pott teller. Du har selv 25 big blinds og sitter helt ok i det i forhold til flere andre på bordet. Siden du også vet stackstørrelsen til  lilleblind (10 bb) og storeblind (12 bb), så er det enklere å vite hva du skal by når du skal stjele. Du har nå enten to valg. Å direkte gå all in for å skremme dem bort, og “stjele potten”, eller by noe ala det dobbelte av big blinden. Begge scenarioer er nok helt innafor å gjøre. Dette fordi begge personene er ganske short og er snart enten nødt til å doble seg for å overleve videre i turneringen. Byr du dobbelt av bb og de titter ned på medium eller dårlige hender så vil de nok ikke risikere å spille det fordi de har så lite igjen og du får potten billig. Titter de ned på en god hånd, så pusher de alltid all inn over, og det blir ikke så vondt for deg å kaste. Pusher du direkte all inn, så vil de revurdere mange hender, fordi de er redd for å ryke ut av turneringen.Hadde man derimot ikke vært oppmerksom på størrelsen på stackene deres, så kunne man fort gått ut og bydd 2,5x/3x big blind for å stjele potten. Scenarioet kan fort ende slik at en av dem pusher all inn over budet ditt og du sitter der med 3-4 big blinds inne i potten og blir selv puttet i en vanskelig situasjon. Det koster deg ca. halve stacken din å calle noe du mest sannsynlig er bak, og hvis du taper så er det plutselig du som er en av de med minst stack på bordet.Poenget mitt er det at ved å være oppmerksom på stackstørrelsen til motstanderne, så kan man fort unngå å havne i en vanskelig situasjon, og kan derfor spare/tjene chips.
 2. Hold et godt øye med de nærmest deg

  Dette er egentlig en fortsettelse av det første tipset. I tillegg til stackstørrelsen, er det også viktig å følge med på motspillerne, spesielt de nærmeste. Et godt utgangspunkt er å følge med på de to som sitter til høyre for deg, og de to som sitter til venstre for deg. Dette fordi disse er personene du kommer til å havne i klinsj med når du enten sitter på knappen eller i en av blindene. Turneringspoker handler mye om å snike til seg chips her og der, og går derfor veldig mye ut på posisjonsspill og stjeling. Følg derfor mye med på om de to til din høyre ofte er ute etter å stjele mye når de får sjansen, eller om de er mer passive spillere. Er de aggressive, så kan du kanskje begynne å reraise tilbake med hender som egentlig ikke er så fullt så sterke for å vise at du ikke finner deg i å bli herset med.
  Dette gjelder på samme måte for de to til din venstre. Følg med på om de spiller få eller mange hender, og prøv å stjel blindene deres deretter. Kaster de seg ofte preflop, så slå deg løs og stjel i vei. Spiller de alle hender, så vent til du har noe bra og lur dem inn i fella.
 3. Snakk med andre spillere rundt bordet

  Ikke vær den typen som sitter muse stille i hjørnet med hetta over hodet, solbriller som dekker halve ansikter, og gigantisk headset på øra. De fleste spiller poker fordi det er morsomt og et spennende spill. Vinner man penger i samme slengen så er jo det bare en bonus. Ta deg tid til å snakke litt “shit” med de andre spillerne i mellom hendene. Du kan i tillegg fort skaffe deg informasjon om hvordan type spillere de er også. Snakk gjerne om en hånd som nylig ble spilt, og hør hva de mener om budet, eller hvorfor de synet, osv… Da merker du fort om du snakker med en som har ordentlig peiling, en som spiller løst, eller en som ikke tenker mye igjennom hva han/hun gjør. Dette kan hjelpe deg med avgjørelser når du havner i en hånd mot vedkommende senere i turneringen. Jo mer informasjon du klarer å skaffe om hver enkelt motspiller, jo enklere vil det bli å spille mot dem. Derfor da viktig å bruke alle midler man har mulighet til, men pass på at du ikke røper for mye av ditt eget spill under samtalen 😉
  NB! Husk å aldri starte en samtale med noen som er i en hånd når du selv ikke er det. La vedkommende spille ferdig hånda, og si det du skulle si etter det.

I tillegg er det alltid lurt å ha med seg mobil med nok strøm på og noen form for headset. Musikk kan hjelpe mye å høre på rolig i bakgrunnen mens man spiller. Personlig har jeg også alltid med meg en powerbank til mobilen på de lengre turneringene. Å gå tom for strøm på mobilen under en turnering er kanskje det verste som kan skje. Da skal det ren disiplin til for å ikke bli utålmodig 😉

Håper tipsene var hjelpfulle, og gl til alle som skal spille seniors eller ladies NM online i kveld! 🙂

Her finner du all informasjon om hvor og når de ulike øvelsene i online-NM spilles.

 

 

Om Oskar Wedde

x

Sjekk også

Unibet Open London recap

  Unibet Open i London gikk av denne helgen (23-25. Feb) og Wedde-familien var der for å spille diverse turneringer. For undertegnede gikk det ikke så bra i main eventen. ...

Privacy Policy