NM Dublin Q&A og reising fremover.."/>
Hjem / Blogger / Blogg: Jevakim / NM Dublin Q&A og reising fremover..

NM Dublin Q&A og reising fremover..

I helgen som var gikk det 8’ende året med Free­roll NM av stabelen. Jeg skal innrømme jeg var litt skep­tisk til at loca­tion var byttet fra Post­hallen i Oslo sentrum til Moxy Oslo på Helle­rud­sletta. Men der tok jeg feil gitt. Det virker som arran­ge­mentet gikk over all forvent­ning og virkelig leverte til hobby­spil­lerne som hadde tatt turen fra fjernt og nær. Denne gangen var det ikke bare 1 øvelse, men 3 stykker. Ladies, Main og Sitngo. Sitgnoe var tilrette­lagt slik at man kunne spille både fredagen og hele lørdagen fra ca 13.00–01.00. I tillegg kunne man spille flere sitn­goes hvis man ikke vant. Så det var mer rom for spill og dermed mer verdt å ta turen for lang­veis­fa­rende. Hele 749 stilte til start i Main og Dany Nilsen gikk av med seieren, 119 delta­kere i Ladies hvor Gry-Helene Østlie vant, og Even Aas vant sitngoe-øvelsen. GG til alle sammen!

Nå er det bare litt over 3 uker til NM Dublin går av stabelen. Dette blir mitt 13’ende år på rad med NM i utlandet. Alle gode ting er 13? Vel det var det for Vegard «Gaffel» Nygaard som spilte og vant sin 13’ende NM main event i 2014 😉 For en semi over­troisk person som meg så har jeg abso­lutt den tanken i bakhodet. Så kanskje det er i år man skal klare å bli norges­mester i poker, tiden vil vise.

For dere som er første­gangs reisende så er det i år lagt til en ekstra turne­ring på sche­dulen, NM virgin Lørdag 13 april kl.14.00 som koster 100€. Det er også opprettet en FB-gruppe for første­gangs­rei­sende her.

I tillegg har jeg laget en Q&A med reise­tips til NM Dublin:

Jeg vil reise nå, men har enda ikke booket hotell, er det umulig å få plass på City­west?

Det vil jeg tro. Link til hotell­be­stil­ling her og du må legge inn koden: NOR2019 (se etter«Discount code»)

Hvis det er stengt for reser­va­sjon online, så er det bare å søke opp City­west og ringe hotellet på dagtid (Tlf: +35314010500). Over telefon kan man som oftest få tak i rom. Selvom de ikke har for alle nettene, er det bare å booke de som er åpne, og be hotellet sette dere opp på de dagene som åpner seg opp. Det pleier som regel åpne seg opp en del netter.

Finnes det noen andre bra alter­na­tiver utover City­west?

Vel ja, det bør det. Dublin er en stor by og hotellet ligger avsides utenfor sentrum. Veldig sjelden jeg faktisk har tatt turen inn til sentrum, men jeg vet det er flere som setter pris på å bo «off campus» og faktisk oppleve litt andre ting enn kun kort kort kort. Jeg har aldri bodd noen andre steder enn på City­west, så akkurat på dette området er jeg litt grønn.

Er det noe poeng å reise hvis man ikke skal spille main event? 

Mange synes main event er for dyrt å spille. Det fine med NM Dublin er at det er en 10 dager festival med en haug av turne­ringer utover bare de offi­si­elle NM-øvel­sene.

Hele sche­dule: NM-2019-program-A3

Så det finnes mye annet å spille utover bare de offi­si­elle NM-øvel­sene og turne­ringer for alle lomme­bøker og nivåer av poker­skills. I tillegg går det CG hele døgnet. Virkelig, hele døgnet. For de som liker sånt.

Hvordan er maten?

Vel, jeg bryr meg om slikt. Når man skal være fanget på et reservat i nesten 2 uker og det eneste jeg skal gjøre er å spille eller drikke 24/​7, så er det viktig med gode mulig­heter for tilgang på proviant. Det er en frokost­buffet som er åpen fra ca 07–11. Tilpasset poker­spil­leres døgn­rytme. Den er helt fin og inngår i romprisen.

I tillegg er det på dagtid mulighet for å kjøpe enkel lunsj i lobby­baren. På selve hotellet, mellom resep­sjonen og spille­lo­kalet er det en buffet­va­riant av en restau­rant som selger kjappe middager. Utenfor spille­lo­kalet er det flere food­trucks som er åpent sent. Og rusler man ut av hotellet og 5 min til høyre, så har du Lemon­grass, som er en abso­lutt helt grei asia­tisk restau­rant for litt finere dining. Her har jeg vel spist 99% av alle målti­dene mine utover frokosten i alle år.

Lemon­grass har også roomser­vice og leve­ring til poker­bordet! De pleier å ha en liten bod i lobbyen ved spille­lo­kalet som tar imot bestil­ling av mat og leverer til ditt bordnr.

I tillegg er det en matbu­tikk i lands­byen. Rusler man ut av reser­vatet, ned til veien, til høyre. Og fun fact, det tar nøyaktig 7 min med kapp­gang, eller 10 min vanlig gange å gå til matbu­tikken. Hvordan kan jeg være så presis? Jo da,  resul­tatet av et dumt veddemål det ene året jeg stand­haftig disku­terte ved frokosten at det tok maks 5 min å gå til matbu­tikken. Jeg tapte vedde­målet 😉

Det finnes dog ingen kjøle­skap tilgjen­gelig på noen av hotell­rom­mene. Og ja, det er lov å ta med seg medbrakt ikke alko­hol­holdig drikke og snacks fra matbu­tikken inn i spille­lo­kalet. (Tror jeg..)

Finnes det mulig­heter for å trene?

Yes. For de sunne friske sjeler, så er det trenings­studio og svøm­me­bas­seng i et av byggene tilhø­rende City­west. Her er det også frisør­sa­long, negle­sjappe og massa­sje­mu­lig­heter. I tillegg er City­west et stort golfre­servat, for de som liker slikt.

Hvor mye penger bør jeg ta med?

Dette er et veldig indi­vi­duelt spørsmål. Jeg pleier å kjøpe meg inn i så mange øvelser som mulig på forhånd. Jeg spiller som regel kun NM-øvel­sene og en og annen kose­turre på slutten av uka. Så for min del er det å kjøpe seg inn via diverse klienter en smart måte å fikse en del av cash­flowen som trengs. Grensen for hva du kan ta med er egentlig ikke så viktig, men tar du med mer enn 25k i cash ut av Norge må du fortolle cashen på Garder­moen. Det er en ATM på hotellet, men den kan gå tom.

Hvis du har planer om å være på City­west lenge, og som så mange av oss, lett kan bli revet med in the heat of the moment. Så kan det være smart å feks gi en del av budsjettet ditt til noen du stoler på som kan passe på cashen for deg. Det er kjedelig å brenne alt man har med dag 1. I tillegg er hotellet insane stort, så det kan være en fin buffer å legge igjen mye av cashen på rommet, slik at gåturen fra spille­lo­kalet tilbake til rommet for å hente refill, kanskje kjølner sinnet litt og man innser at det kan være smar­tere å legge seg og spille på nytt dagen etter istedet 😉

Prak­tiske tips:

Det er hårføner på rommene. Og i disse tider hvor vi skal lade mobil, pc, power­bank +++ så ta med skjøte­led­ning, så trenger man bare 1 strøm­kon­verter 😉

Hvordan kan de hjemme følge med på oppda­te­ringer og tv-sendinger fra NM

I de senere år har TV2 sendt det meste fra NM-uka. Litt usikker om alt sendes på sports­ka­nalen i år, eller om noe er på sumo.

https://​www​.poker​.no/ – her legges det ut daglig nyhets­brev med info om alt som skjer i løpet av dagen, oppda­te­ringer på chipcounts og bord­trek­ninger for øvelser dag 2++

https://​live​.tv2​.no/ – Her pleier det å dukke opp en fane for Poker NM mens det pågår, også med oppda­te­ringer under­veis og bord­trek­ninger.

I tillegg har Fropsy mekket en ny app, som kan lastes ned. Jeg tror bord­trek­ninger, NM Fantasy og alt annet snacks blir å finne på denne appen i år.

Etter NM Dublin har jeg faktisk alle­rede plan­lagt litt turer for å spille. Første turre blir mest sann­synlig Drøbak Open lørdag 4 mai, som har blitt arran­gert siden 2014.  Dette er en free­roll på Reen­skaug Hotell. Påmel­ding og info finner du her.

Neste tur er Coolbet Open Tallinn 8–12 mai. Jeg var veldig fornøyd med arran­ge­mentet i november. Reise­blogg fra høst­ut­gaven finner du her. Og sche­dule for Coolbet Open finner du her.

Etter dette tar jeg turen til Praha i slutten av mai for å teste Let’s go poker sitt arran­ge­ment. Dette er en litt rime­li­gere turne­rings­serie hvor main event koster 250€ og info finner du her.

For dere som vil følge meg på sosiale medier, så oppda­terer jeg alltid hyppig når jeg spiller på:

Snapchat: Jevakim 🙂  og litt Insta­gram: Jevakim84

Og for dere som ikke synes dette var nok lese­stoff for denne gangen, så har jeg skrevet en reise­blogg fra mine 2 uker på Filip­pi­nene her.

Så da er det bare å lene seg tilbake og glede seg til en vår fylt med masse poker 🙂

Avslutter dette innlegget med et random bilde fra Vegas 2013, bare fordi jeg blir glad av å se på dette bildet 😉

Vi spilles!

 

Om Ylva Thorsrud

x

Sjekk også

Avreise NM Dublin

Hello bloggen!  Som de fleste sikkert har fått med seg er det bare dager igjen før NM Dublin braker løs. For min del renner FB sin newsfeed over av evige ...