De beste spillerne i Main Event i poker-NMs historie

Av | 3. april, 2020| Nyheter

Nærmeste konkurrent må vinne Main Event to ganger på rad for å ta igjen ledende Odd-Erlend Jensen i rangeringen av de som har gjort det best i Main Event i poker-NM.

Nordlendingen har samlet hele 6202 rangeringspoeng med sine resultater i Main Event i NM-historien – og det uten å vinne turneringen. Nærmeste konkurrent Ørjan Skommo har vunnet (2011) og vært heads up om tittelen (2009), men er med 3633 poeng totalt et hav bak på andreplass.

For å sette det i perspektiv: Thomas Syversen er regjerende mester i faget og fikk 1375 rangeringspoeng for seieren i Dublin våren 2019. Skommo måtte med andre ord vunnet det samme antall rangeringspoeng to ganger – uten at Jensen fikk noen – for å ta tetplasseringen på denne «adelskalenderen».

Best i to rangeringer

Odd-Erlend Jensen er en av veteranene i norsk poker, og leder også rangeringen av de som har gjort det best i poker-NM uansett øvelse. Der er ledelsen adskillig knappere. Da han måtte stå over poker-NM i fjor sto han i fare for å bli forbigått i sammendraget totalt.

– Det var tungt å sitte hjemme å følge med, så allerede da bestemte jeg meg for at jeg skulle delta i år. Jeg tenkte ikke så mye over at de bak kunne korte inn forspranget, men håpte jo selvsagt på at ingen klarte å passere meg, fortalte Jensen da poker.no snakket med ham før koronaepidemien og avlysningen av poker-NM i Dublin.

Han stiller i Main Event som i år spilles online som erstatning for turneringen i Dublin. Men poeng derfra regnes ikke inn i rangeringen, slik at Odd-Erlend Jensen beholder alle sine plasseringer i hvert fall frem til vi møtes i Dublin igjen våren 2021.

– Hvor lenge er det realistisk at du holder på dette forspranget?

– Det er vanskelig å svare på. Det er mange gode spillere bak meg på lista som spiller mye mer poker enn meg og som helt sikkert kommer til å sanke jevnt med poeng i årene fremover. Hvis jeg opprettholder et greit nivå og fortsetter å spille NM-turneringer så kan det godt hende jeg beholder ledelsen en stund til.

– Hvem anser du som den tøffeste motstanderen i sammendraget uansett øvelse?

– Hvis vi ser på sammendraget slik det står i dag, er jo åpenbart Jan Olav Sjåvik den farligste utfordreren. Om han er den som leder om fem år, det blir en annen sak. Poker er ferskvare og spillere som Henrik Tollefsen og Ørjan Skommo har både alder, evner og ikke minst filt-døgn til sin fordel.

– Hvem mener du er Norges for tiden beste turneringsspiller?

– Det spørsmålet lar jeg Vi Menn-lista besvare. Det er umulig å argumentere mot resultatene, så svaret må være Trygve Leite.

Rangeringspoeng i poker-NM

Poker-NM har vært arrangert hvert år siden 2002. Det brukes en formel der antall spillere til start og størrelsen på innkjøpet vektes, for å regne ut rangeringspoeng. Alle som slår halve startfeltet i en turnering, får rangeringspoeng. I vår app (Apple-brukere trykk her / android-brukere trykk her) ser man komplette rangeringslister sammenlagt i alle øvelser. Det er også mulig å søke frem seg selv med totalt antall poeng og plasseringer.  

Siden 2016 har det også blitt spilt NM på norsk jord. Poeng herfra er ikke regnet inn i vår rangering av pokerspillere i NM-sammenheng. 

Rangering av spillerne i Main Event i poker-NM – topp 15

 1. Odd-Erlend Jensen 6202
 2. Ørjan Skommo 3633
 3. Espen Saltnes 3524
 4. Thomas Syversen 3508
 5. Vegard Nygaard 3280
 6. Jan Olav Sjåvik 3279
 7. Endre Eikeseth 3278
 8. Thomas Fløan 3205
 9. Henrik Tollefsen 2963
 10. David Kristiansen 2751
 11. Arne Kristian Falkenhaug 2751
 12. Øyvind Efraimsen 2690
 13. Christian Skjønstad 2668
 14. Andreas Høivold 2664
 15. Jan-Erik Sørensen 2658

 

Rangering av pokerspillere i NM

Her kan du lese mer om våre rangeringer av pokerspillere i NM:

Beste spiller uansett øvelse
Beste spiller i Fixed Limit
Beste spiller i turbo
Beste spiller i Ladies Event
Beste spiller i Heads Up
Beste spiller i Mixed Games

Du kan se en komplett rangering av alle pokerspillere som har deltatt i NM i utlandet i vår app. Der kan du også søke på deg selv – eller en venn. Den gir også en oversikt over resultater fra tidligere år, turneringer som skal spilles i Dublin i 2020 og resultater fra tidligere mesterskap.

Appen kan lastes ned her:

Poker.no i Google Play

Poker.no i App Store

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund